Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Triumf v Bad Homburgu vystřelil Siniakovou v žebříčku WTA o dvacet míst

Siniaková se posunula na 32. místo.
Siniaková se posunula na 32. místo.Profimedia
Kateřina Siniaková (27) se po zisku titulu v Bad Homburgu posunula ve světovém žebříčku na 32. příčku. Polepšila si o dvacet míst a jen o jednu pozici zaostala za svým maximem.

Siniaková v sobotním finále generálky na Wimbledon, které bylo na čtyři hodiny přerušeno kvůli dešti, porazila 6:2 a 7:6 Italku Luciu Bronzettiovou. Připsala si čtvrtý titul ve dvouhře a první na trávě.

Ve světovém žebříčku se díky tomu posunula na 32. místo, což je její nejlepší umístění od ledna 2019, kdy jí patřila 34. pozice. Maximem české hráčky je 31. příčka z konce roku 2018. Ve čtyřhře je Siniaková stále jasnou jedničkou.

Siniaková ovládla turnaj v Bad Homburgu.
Siniaková ovládla turnaj v Bad Homburgu.Profimedia

Nejlepší Češkou Kvitová

Před dnešním startem Wimbledonu má z českých hráček nejlepší pozici ve světovém žebříčku Petra Kvitová. Dvojnásobné vítězce londýnského grandslamu patří deváté místo.

Barbora Krejčíková v pořadí WTA klesla na 11. místo, Karolína Muchová je 16. a Karolína Plíšková si pohoršila na 19. místo. V první stovce jsou i Marie Bouzková (33.), Markéta Vondroušová (42.), Linda Nosková (45.) a Linda Fruhvirtová (53.)

Světovou jedničkou je stále Iga Šwiateková z Polska, mužskému pořadí vládne Španěl Carlos Alcaraz. Jediným českým zástupcem v první stovce žebříčku ATP je Jiří Lehečka na 37. místě.

Kompletní žebříček WTA