Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec ze skupiny Ligy mistrů nepostoupí, v Davosu prohrál jednoznačně 0:4

Třinec na ledě Davosu přišel po porážce 0:4 o šanci na postup ze skupiny LM.
Třinec na ledě Davosu přišel po porážce 0:4 o šanci na postup ze skupiny LM.@HCDavos_off
Třinec si v základní skupině H hokejové Ligy mistrů připsal po úvodní výhře čtvrtou porážku v řadě, v Davosu nestačil na domácí výběr a prohrál jednoznačně 0:4. Oceláři, kteří čtyřbrankové manko nabrali už krátce po polovině zápasu, tak přišli o šanci na postup do vyřazovacích bojů.

Třinečtí potřebovali v souboji proti lídrovi průběžné tabulky, s nímž své vystoupení v soutěži pro tuto sezonu za týden také uzavřou, nutně uspět, jenže plány začaly brát za své už v první desetiminutovce. V polovině osmé minuty poslal švýcarský tým do vedení Claude-Curdin Paschoud, hned o dvě a půl minuty později navíc zvýšil Enzo Corvi.

Snížit mohl záhy Marko Daňo, jenže gólmana Sandra Aeschlimanna v souboji tváří v tvář nepřekonal. A stejně dopadl o chvilku později i Libor Hudáček, když zazvonil pouze na brankovou konstrukci. Slezané následně neuspěli ani v první přesilovce zápasu.

Zkraje druhé části měl další velkou možnost při další přesilovce Ocelářů Hudáček, jenže ani tentokrát nulu na kontě svého týmu neodmazal. Ve 25. minutě naopak překvapil Marka Mazance pohotovou dorážkou Julian Schmutz. Oživit naděje hostů nedokázal ani Marek Ročák, ve 31. minutě ale rozjásal domácí při přesilovce Marc Wieser a bylo to už 4:0.

Chvilku nato zamířil do třineckého brankoviště dnešní náhradník Ondřej Kacetl. Ve zbytku utkání sice uhájil čisté konto, ale Třinci to nebylo nic platné, když na jeho kontě už zůstala nula až do samotného závěru.

Statistiky utkání Davos – Třinec

Tabulka skupiny H