Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec v rozlučce s LM přetlačil Davos. Sparta prohrála s Jukuritem

Aktualizováno
Třinec v rozlučce s LM přetlačil Davos. Sparta prohrála s Jukuritem
Třinec v rozlučce s LM přetlačil Davos. Sparta prohrála s JukuritemČTK
Hokejisté Třince se rozloučili s Ligou mistrů výhrou 4:3 nad Davosem. O vítězství Ocelářů rozhodl v 58. minutě útočník Daniel Voženílek. Český mistr skončil v základní skupině H s osmi body třetí, už před zápasem byl bez šance na postup do play off. Naopak Sparta zakončila účast v mezinárodní soutěži porážkou, doma prohrála s finským týmem Mikkelin Jukurit 3:6. I Pražané nastoupili k zápasu s jistotou, že do vyřazovací části neprojdou.

Třinec přišel před týdnem v Davosu o naději na postup, a tak nastoupil v improvizované sestavě. Šetřil elitní hráče Marinčina, Růžičku, Marcinka a Nestrašila, kromě kterých Ocelářům chyběli i zranění Adámek, Vrána a Hrňa.

Šanci proto dostal například polský útočník Lyszczarczyk, který ve 12. minutě prostřelil z úhlu brankáře Senna a otevřel skóre. Davos kontroval ještě v úvodní třetině, po Ambühlově pasu překonal Kacetla zblízka Prassl. Už po 39 sekundách prostřední části překlopil Corvi z rychlého protiútoku vedení na stranu Švýcarů.

Třinec kontroval ve 23. minutě z nenápadné akce, Hudáček vyrovnal nahozením z nulového úhlu odrazem od zad Senna. V čase 32:52 domácí vedli, když prošla do branky střela Jeřábka od modré čáry. Hosté reklamovali, že Svačina rozhodil Senna, ale gól potvrdil i videorozhodčí.

Poté se gólové příležitosti střídaly na obou stranách, Schmutz nevyzrál v úniku na Kacetla, zatímco Hudáček z přečíslení dva na jednoho přestřelil. Hostující Knak poté k údivu všech minul prázdnou branku, ale ve 39. minutě z úniku vymetl horní růžek branky.

Ve třetí třetině ubylo šancí, Davosu mohl ale zařídit v 58. minutě výhru extřinecký útočník Stránský, který vystihl rozehrávku Jaroměřského, ale zblízka přestřelil. A tak udeřil o pár sekund později na druhé straně důrazný Voženílek. Hosté poté hráli zbytek zápasu bez brankáře, ale domácí bez problémů odolali a připsali si druhou výhru v soutěži.

Statistiky zápasu

Sparta řišla o šanci na postup před týdnem poté, co kvůli poruše letadla neodcestovala do Finska a vedení soutěže zápas zkontumovalo ve prospěch Seveřanů. I Pražané proto k zápasu nastoupili bez řady opor, na střídačce zůstala brankářská jednička Kovář, nehráli kapitán Řepík, obránci Němeček, Graňák, Jurčina nebo útočníci Sobotka, Forman a Přibyl.

Domácí se v první třetině dostali zásluhou Gustafa Thorella do vedení, ale Jukurit o 89 sekund později v přesilovce vyrovnal. Asistenci si připsal i Michal Kovařčík, jeden ze dvou českých hráčů v sestavě finského týmu.

Ve druhé části posunul v přesilovce pět na tři Spartu do vedení Polášek, ale následně se prosazoval jen soupeř. Jeden ze čtyř gólů vstřelil Kovařčík, jenž do Jukuritu přišel před sezonou z extraligového Třince. Hostům pomohl i pětiminutový trest Safina, v přesilovce se prosadili dvakrát. V závěrečné třetině skóroval jednou každý tým, o osudu utkání bylo ale rozhodnuto.

Statistiky zápasu