Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec v Lize mistrů prohrál se Skellefteou i podruhé, Sparta konečně zabrala

Aktualizováno
Třinecký Marek Mazanec zasahuje proti Mansu Forsfjällovi.
Třinecký Marek Mazanec zasahuje proti Mansu Forsfjällovi.Profimedia
Třinec dokázal ve třetím utkání Ligy mistrů doma proti Skelleftee během třetí třetiny stáhnout skóre z 2:5 na 4:5, další gól už ale nepadl a český mistr se švédským celkem prohrál i druhý zápas. V tabulce skupiny H klesnul na třetí nepostupového místo právě za svého pátečního soupeře a zkomplikoval si boj o postup do play off. Ve skupině A zabrala po dvou nezdarech Sparta, když zvítězila na ledě Aalborgu 6:2.

Ve Švédsku Třinec prohrával o dva góly, přesto získal alespoň bod za prohru 2:3 v prodloužení. I v odvetě musel dohánět ztrátu 0:2. Už po 88 sekundách otevřel skóre Tom Kühnhackl, který se prosmýkl kolem Marka Ročáka a poslal puk nad vyrážečku Marka Mazance. V deváté minutě zvýšil Max Lindholm, když po přihrávce Arvida Lundberga zakončoval do prázdné branky.

"Sehráli jsme s nimi velmi dobrý zápas v Skelleftea, ale tentokrát jsme většinu zápasu tahali za kratší konec," řekl asistent trenéra Třince Vladimír Országh. "Soupeř do utkání vstoupil lépe a vypracoval si více šancí. Výborně bruslil, byl silný na puku, věci dělal v rychlosti a do ničeho nás nepouštěl. Chvíli trvalo, že než jsme se dostali do utkání," řekl k úvodu.

Tomáš Marcinko v přesilové hře snížil v polovině utkání z dorážky, ale Rickard Hugg dvěma slepenými góly v rozmezí 95 sekund upravil už na 4:1 pro hosty. U první trefy se jeho střela odrazila do sítě od chráničů Jakuba Jeřábka, u druhé zakončil rychlou kombinaci. Třinci dodala naději branka Marka Daňa ve 39. minutě z dorážky.

Statistiky zápasu Třinec – Skelleftea

Skelleftea kontrovala ve 46. minutě, povedenou souhru zakončil dělovkou Jonathan Pudas. Utkání ještě zdramatizoval dvěma zásahy Martin Růžička. Nejdříve snížil bekhendovým blafákem z úniku a v přesilové hře čtyři na tři se prosadil střelou zpoza levého kruhu. Oceláři měli na vyrovnání devět minut a soupeře zatlačili, skóre se ale nezměnilo.

"Kluci ukázali ve třetí třetině charakter, dotáhli jsme na jeden gól a měli ještě šance. Ale udělali jsme v zápase strašně moc chyb a soupeř zaslouženě vyhrál," řekl Országh. Oceláře čeká v neděli zápas v Belfastu, který doma porazili v úvodním kole 4:0. "Chceme vyhrát a zachovat si šanci na postup," podotkl.

Švédové vystřídali českého mistra ve čtyřčlenné skupině H na druhé postupové příčce za vedoucím Davosem. V tabulce mají pět bodů, Oceláři o jeden méně.

Tabulka skupiny H

Sparta si ve Švédsku zastřílela

Sparťané si po dvou těsných domácích prohrách právě s Aalborgem a s Luleou shodným výsledkem 2:3 připsali první body v tomto ročníku Ligy mistrů. K úspěchu jim vydatně pomohl výborný vstup do zápasu, po první třetině vedli už 3:0. Dvakrát se mezi střelce zapsal kapitán Michal Řepík, jenž si navíc připsal dvě nahrávky. Rovněž čtyři body stihl i další útočník Vladimír Sobotka, jenž ke gólu přidal tři nahrávky.

Svěřenci kouče Pavla Patery měli hned na konci úvodní minuty k dispozici přesilovku a nedisciplinovanost domácích potrestal Řepík, jenž pak v šesté minutě předvedl nádhernou souhru s Jakubem Konečným a sparťané vedli 2:0. Řepík z podobné parkety jako při prvním zásahu zužitkoval další početní výhodu.

Statistiky zápasu Aalborg – Sparta

Zkraje druhé části se měl co ohánět brankář Josef Kořenář, ale Trevor Gooch mu sebral v polovině zápasu čisté konto až poté, co dal čtvrtý gól Sparty Miroslav Forman. Úřadující vicemistři extraligy však nepřipustili žádné větší komplikace – hned na začátku třetí části si Sobotka pohrál s domácím gólmanem Thomasem Lilliem a zvýšil na 5:1. Ačkoliv odpověděl Julian Jakobsen, poslední slovo měl Roman Horák.

Tabulka skupiny A