Toronto zlákalo dalšího vítěze Eura. Za Insignem míří do Kanady také Bernardeschi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Toronto zlákalo dalšího vítěze Eura. Za Insignem míří do Kanady také Bernardeschi

Federico Bernardeschi vyzkouší po konci v Juventusu MLS.
Federico Bernardeschi vyzkouší po konci v Juventusu MLS.Profimedia
Federico Bernardeschi (28) si krátce po ukončení spolupráce s Juventusem našel nového zaměstnavatele za oceánem - stane se spoluhráčem Lorenza Insigneho, po jehož boku slavil loni triumf na mistrovství Evropy, a posílí kanadské Toronto FC, které v zámořské MLS uprostřed vlastního zemětřesení v kádru zatím ošklivě tápe...

Bernardeschi strávil v Juventusu uplynulých pět let, během nichž s ním získal tři ligová scudetta. V minulé sezoně jenom dva hráči Juventusu posbírali více ligových minut než on. Na zlatém Euru 2020 levonohý křídelník přezdívaný "Brunelleschi” proměnil rozhodující pokutový kop ve finálovém penaltovém rozstřelu s Anglií.

Bernardeschi se Torontu upsal do roku 2026, stejně jako Insigne, a podle různých spekulací se jeho roční výdělek pohybuje v rozmezí mezi 3,5 a 5 miliony eur. Pravé křídlo nyní čeká na pracovní povolení a poté se připojí ke krajanovi Insignemu, který však zatím Torontu v žádném ze tří zápasů od červencového restartu MLS nepomohl.

Ambiciózní klub, který si prochází zuřivou přestavbou kádru a loni měl touto dobou tři zcela jiné hvězdné hráče tzv. na výjimku z platového stropu, nevyhrál ani jedno z červencových klání a aktuálně se nachází až sedm bodů vzdálen od nejbližší play-off příčky. Jeho největším problémem je v tuto chvíli děravá defenzíva, kde působí další Ital Domenico Criscito.