Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Teplice zaskočily obratem Olomouc, Zbrojovka rozstřílela doma Liberec

Tepličtí se radují z gólu
Tepličtí se radují z góluProfimedia
Sigmu Olomouc čekalo v sychravém teplickém počasí nepříjemné překvapení. Trápící se domácí, kteří prohráli tři utkání v řadě, vývoj zápasu 14. kola FORTUNA:LIGY otočili a radují se z cenné výhry 2:1. Vítěznou trefu dal v 61. minutě Abdallah Gning (24). Dobrý výkon podala Zbrojovka Brno, třemi brankami nedala Liberci šanci, gól a dvě asistence si připsal Michal Ševčík (20).

Duel Zbrojovky se Slovanem začal slibnými akcemi na obou stranách. Řezníčkova hlavička olízla břevno, vzápětí Ševčík tvrdě střílel do hostujícího brankáře Vliegena a po chybné rozehrávce Texla zase brněnský gólman Berkovec chytil sólo Van Burena.

Brno se v dalším průběhu lepším pohybem i kombinacemi dostalo do tlaku, jehož výsledkem bylo podruhé nastřelené břevno, tentokráte z kopačky Alliho.

Severočeši poctivě bránili a brněnská ofenzivní esa už do koncovky nepustili. Zato se do ní dostal jejich nejlepší střelec Van Buren, nicméně i jeho druhý nájezd na Berkovce ve 38. minutě vyzněl ve prospěch brankáře Zbrojovky.

Přehled zápasu Brno - Liberec

Domáci šli do vedení krátce po změně stran. Po Ševčíkově rohu se ve skrumáži v malém vápně nejlépe orientoval stoper Šural a nadvakrát překonal libereckého Vliegena. Šural skóroval v ligové sezoně poprvé.

Druhá brněnská radost na sebe nenechala dlouho čekat. Chybnou rozehrávku Vliegena napadl důsledně atakující Souček, míč se dostal k Ševčíkovi, který měl otevřenou cestu k šestému gólu v ročníku nejvyšší soutěže.

Liberec reagoval posílením ofenzivy, ale než se stačil nadechnout k tlaku, lovil Vliegen míč ze sítě potřetí. Překonal jej lobem Řezníček a před vlastními fanoušky skóroval poprvé v sezoně, celkově podesáté. Zbrojovka oslavila teprve druhé vítězství před vlastními fanoušky po návratu mezi elitu.

Teplice slaví cenné vítězství

Teplická obrana, která je po Pardubicích nejhorší v lize, ukázala svou zranitelnost už na konci první čtvrthodiny při první vážnější útočné akci hostů. Zmrzlý načechral přímý kop obloučkem za obranu a Růsek nikým neatakován vstřelil svůj druhý ligový gól v této sezoně.

Domácí však dokázali rychle odpovědět. Žákova hlavička sice mířila vedle, ale jeho parťák z útoku Gning míč pohotově vrátil a druhý pokus už teplický útočník proměnil ve svůj šestý gól v ročníku.

Přehled zápasu Teplice - Olomouc

Tepličtí pak vyvinuli větší tlak, zatímco Sigma sázela na brejky. Největší šanci měla ve 31. minutě, kdy domácí na útočné polovině marně reklamovali soupeřovo hraní rukou, ale Chvátal moment překvapení nevyužil. Na druhé straně Trefila pořádně protáhl Hyčkův přetažený centr, který se nečekaně snášel pod břevno. Gningova hlavička po následném rohovém kopu mířila do boční sítě.

Šest minut po přestávce utekl olomoucký Navrátil, obešel i brankáře Grigara, ale toho na brankové čáře zastoupil obránce Hybš. Navrátil se při dalším brejku ocitl znovu až před gólmanem, ale zamířil vedle branky. Ani jeden tým se nechtěl spokojit s bodem a útoky se rychle střídaly na obou stranách.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYFlashscore

V 61. minutě si Gning narazil míč s Juklem a z úhlu ho poslal nezadržitelně pod břevno. I pro senegalského útočníka to byl šestý gólový zápis v sezoně. Sigmu gól na chvíli paralyzoval a před další pohromou ji po třech minutách zachránilo jen břevno.

V houstnoucí mlze sice hosté hodně útočili, ale k vyrovnání měli daleko. Naopak Severočeši mohli vedení ještě pojistit. Velmi aktivní Gning zkoušel brankáře překvapit patičkou, ale Trefil byl připraven. Ani v šestiminutovém nastavení se už výsledek nezměnil.

Tabulka FORTUNA:LIGY