Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Zverev byl v Paříži kousek od vyřazení, Avanesjanová znovu po roce exceluje

Zverev likvidoval v pátém rozhodujícím setu manko dvou brejků.
Zverev likvidoval v pátém rozhodujícím setu manko dvou brejků.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 1. června?

Hlavní události

19:33Alexander Zverev byl již ve třetím kole na letošním French Open velmi blízko ke konci na turnaji. Jeden z největších favoritů, který přijel po triumfu na Masters v Římě, prohrával v rozhodujícím dějství už 1:4. Manko dvou brejků však i díky nervozitě soupeře smazal a Tallona Griekspoora nakonec po více než čtyřech hodinách udolal 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6. V osmifinále ho čeká souboj s Jozefem Kovalíkem, či Holgerem Runem.

18:37Elina Avanesjanová se na loňském French Open senzačně probila coby lucky loser až do osmifinále a v letošním ročníku výsledek překvapivě obhájila. Mladá Ruska zdolala ve třetím kole 3:6, 6:3, 7:6 finalistku letošního Australian Open a světovou osmičku Qinwen Zheng a o své největší čtvrtfinále bude usilovat proti Biance Andreescuové, či Jasmine Paoliniové.

Další zprávy

22:22Grigor Dimitrov v Paříži po nepříliš přesvědčivém výkonu a čtyřech hodinách boje zdolal 6:3, 7:6, 4:6, 6:4 Belgičana Zizoua Bergse a postupem do osmifinále vyrovnal svůj nejlepší výsledek na Roland Garros z let 2020 a 2023. O premiérové čtvrtfinále na antukovém grandslamu si 33letý Bulhar zahraje s oblíbeným polským soupeřem Hubertem Hurkaczem (H2H 5:0).

22:10Holger Rune ve třetím kole French Open přehrál 7:5, 6:1, 7:6 slovenského lucky losera Jozefa Kovalíka, jenž hrál v 31 letech svůj životní grandslam, a stal se dalším osmifinalistou. O čtvrtfinále i třetím startu na Roland Garros si 21letý Dán zahraje s Němcem Alexanderem Zverevem (H2H 0:1).

22:07Francisco Cerúndolo na Roland Garros porazil 3:6, 6:3, 6:3, 6:2 světovou čtrnáctku Tommyho Paula z USA, byť prohrával 3:6 a 0:2, a postupem do osmifinále obhájil loňský výsledek a zároveň vyrovnal své grandslamové maximum. O premiérové čtvrtfinále se 25letý Argentinec střetne s Novakem Djokovičem, nebo Lorenzem Musettim.

21:41Emma Navarrová si teprve na letošním Australian Open zahrála poprvé ve 3. kole grandslamu a nyní na Roland Garros své maximum na majorech znovu vylepšila, když po výhře 7:6, 7:6 nad krajankou Madison Keysovou postoupila již mezi šestnáctku nejlepších. O místo ve čtvrtfinále se třiadvacetiletá Američanka, jež v žebříčku překoná své dosavadní maximum (20. příčka), utká se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou (H2H 1:0), kterou v březnu zaskočila v Indian Wells.

20:29Elina Svitolinová na French Open porazila v deštěm přerušeném duelu 7:5, 6:2 Rumunku Anu Bogdanovou a oplatila jí letošní porážku z Billie Jean King Cupu. O čtvrtfinále, kterým by v Paříži vyrovnala své maximum z let 2015, 2017, 2020 a 2023, si devětadvacetiletá Ukrajinka zahraje se světovou čtyřkou Jelenou Rybakinovou (H2H 2:1).

19:47Jasmine Paoliniová si podruhé v sezoně a zároveň v kariéře zahraje osmifinále na grandslamech. Světová patnáctka přehrála ve třetím kole French Open 6:1, 3:6, 6:0 grandslamovou šampionku Biancu Andreescuovou, která odehrála svůj první turnaj od loňského srpna. O první čtvrtfinále na majorech bude Italka usilovat proti Elině Avanesjanové (H2H 0:0).

19:27Hubert Hurkacz zvládl zápas třetího kola s Denisem Shapovalovem, který musel být rozložen do dvou dnů. Nejlepší polský tenista porazil bývalou světovou desítku 6:3, 7:6, 4:6, 6:1 a vyrovnal své maximum na French Open. V osmifinále bude čelit Zizouovi Bergsovi, nebo kolegovi z TOP 10 žebříčku Grigorovi Dimitrovovi.

19:19 Mirra Andrejevová na konci dubna oslavila teprve 17. narozeniny a je už potřetí v osmifinále grandslamových turnajů, poprvé na French Open. Ruská kometa smetla ve třetím kole 6:2, 6:1 sedm zápasů neporaženou Peyton Stearnsovou a o první čtvrtfinále na podnicích velké čtyřky si zahraje s domácí Varvarou Gračovovou (H2H 0:0).

18:47Alex de Minaur si poprvé zahrál třetí kolo na French Open, porazil v něm 4:6, 6:4, 6:3, 6:3 letos na antuce skvěle hrajícího Jana-Lennarda Struffa a znovu vylepšil své maximum v areálu Rolanda Garrose. O své teprve druhé grandslamové čtvrtfinále (US Open 2020) se utká s Daniilem Medveděv (H2H 2:6).

18:12Tomáš Macháč neuspěl ani ve svém druhém utkání třetího kola na grandslamových turnajích a opět prohrál s ruským protivníkem. Na French Open byl nad jeho síly Daniil Medveděv, na nasazenou pětku nestačil 6:7, 5:7, 6:1, 4:6. Bývalý lídr žebříčku si o vyrovnání svého maxima v areálu Rolanda Garrose zahraje s Alexem De Minaurem, nebo Janem-Lennardem Struffem. Více informací najdete v článku.

16:40 – Ani sobotnímu programu letošního French Open se nevyhnul déšť. Přerušeny jsou všechny zápasy na venkovních dvorcích, pokračuje se pouze na dvorcích Philippa Chatriera a Suzanne Lenglenové pod zataženou střechou. Tenisté se vrátí na kurty nejdříve v 17:15 SELČ. Všechny zápasy čtyřhry a mixu byly odloženy.

14:56 Aryna Sabalenková vyhrála pátý souboj v řadě s Paulou Badosaovou, svou nejlepší kamarádku porazila ve třetím kole French Open 7:5, 6:1 a podruhé v areálu Rolanda Garrose prošla do druhého týdne. V osmifinále se loňská semifinalistka střetne s Madison Keysovou, nebo Emmou Navarrovou. Více informací najdete v článku.

14:31Félix Auger-Aliassime deklasoval ve třetím kole French Open, které rozehrál už v pátek, 6:4, 6:2, 6:1 Bena Sheltona. Finalista nedávného Masters v Madridu vyrovnal své maximum na pařížské antuce a v osmifinále vyzve jednoho z největších favoritů na titul Carlose Alcaraze (H2H 3:2).

13:16Jelena Rybakinová na letošním French Open dál plní roli jedné z největších favoritek. Nasazená čtyřka nepovolila set ani Elise Mertensové, Belgičanku přehrála 6:4, 6:2 a podruhé v kariéře prošla do druhého týdne antukového majoru. O vyrovnání svého zdejšího maxima bude bojovat proti Elině Svitolinové, nebo Aně Bogdanové. Více informací najdete v článku.

12:44Varvara Gračovová na šestý pokus zvládla třetí kolo na grandslamových turnajích. Ruská rodačka reprezentující Francii porazila na French Open 7:5, 6:3 Irinu Beguovou a po skalpu přemožitelky Lindy Noskové poprvé v kariéře postoupila do druhého týdne podniků velké čtyřky. V osmifinále se utká s Mirrou Andrejevovou, či Peyton Stearnsovou.

11:59Barbora Palicová porazila na akci W50 ve Slovinsku 3:6, 6:3, 6:1 Lolu Radivojevičovou ze Srbska a podruhé v sezoně postoupila do finále. O první titul po dvou letech bude 20letá Češka usilovat proti Victorii Mbokové, nebo Maye Jointové.

11:28Matyáš Černý hraje na podniku ITF M15 v maďarské Gyule svůj jasně nejlepší turnaj v kariéře. Dvaadvacetiletý Čech, který nikdy předtím neprošel do čtvrtfinále, smetl 6:2, 6:1 domácí nasazenou šestku Gergelyho Madarásze a zahraje si finále.

11:20 – Jozefa Kovalíka čeká ve 31 letech další cenná zkušenost a doposud největší zápas kariéry. Slovenský tenista se nejprve probojoval přes tři kvalifikační kola a poté přes první dvě kola hlavní soutěže. Nyní čelí těžké překážce v podobě dánského soupeře Holgera Runeho.

11:00 – Sedmý den na French Open zatím neovlivňuje negativně počasí, a tak se na slavných kurtech může dohrát páteční program.