Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Murray si už nezahraje, Raducanová v mixu nenastoupí. Shelton trefil rekord

Andy Murray si mix s Emmou Raducanuovou nezahraje
Andy Murray si mix s Emmou Raducanuovou nezahrajeProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 6. července?

Hlavní události

16:29 – Domácí legenda Andy Murray už se ve Wimbledonu nepředstaví, protože jeho partnerka Emma Raducanuová kvůli zranění vzdala smíšenou čtyřhru. Původně měli soutěž zahájit dnes, ale jednadvacetiletá tenistka má problémy se zápěstím a omluvila se. Murray, dvojnásobný vítěz travnatého grandslamu, už předem po menší operaci zad vzdal singl a s bratrem Jamiem vypadli ve čtvrtek z deblové soutěže.

"Bohužel jsem se dnes ráno probudila se ztuhlým pravým zápěstím. Proto jsem musela učinit složité rozhodnutí odstoupit z mixu. Strašně mě to mrzí, chtěla jsem s Andym hrát," uvedla Raducanuová v prohlášení.

13:02 – 14. hráč světa Ben Shelton ve čtvrtek zaznamenal nejrychlejší servis v dějinách Wimbledonu. Cestou k pětisetové výhře ve druhém kole nad Lloydem Harrisem jednadvacetiletý Američan poslal na jihoafrického soupeře podání letící rychlostí 246,2 km/h. Šlo o devátý nejtvrdší servis v historii, rekord drží Australan Sam Groth (263,4 km/h).

Další zprávy

22:35 – Sobotní program v All England Clubu uzavřel a šestnáctku osmifinalistů ve Wimbledonu zkompletoval Novak Djokovič. Sedminásobný šampion si ve třetím kole poradil 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 s Australanem Alexeiem Popyrinem a pošestnácté na travnatém grandslamu postoupil do osmifinále. V něm na 37letého Srba čeká dánský mladík Holger Rune (H2H 3:2).

22:32Taylor Fritz v All England Clubu těsně před soumrakem porazil v duelu dvou vítězů wimbledonských generálek 7:6, 6:3, 7:5 Chilana Alejandra Tabila, s nímž neztratil set ani ve třetím vzájemném střetnutí, a podruhé na londýnském grandslamu postoupil do osmifinále. O vyrovnání předloňského maxima si americký tenista zahraje s Alexanderem Zverevem (H2H 3:5), kterému může oplatit vyřazení z ročníků 2018 a 2021.

22:26Holger Rune ve Wimbledonu udolal 1:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:1 Francouze Quentina Halyse, když se poslední set a půl přesunul na kurt číslo 1 pod zataženou střechu, poprvé v kariéře otočil nepříznivý vývoj 0:2 na sety a bilanci v pětisetových zápasech upravil na 4:3. O obhájení loňského výsledku, celkově čtvrté grandslamové čtvrtfinále a vyrovnání maxima na majorech se jednadvacetiletý Dán utká s Novakem Djokovičem, nebo Alexeiem Popyrinem.

21:40Danielle Collinsová v Londýně porazila 6:4, 6:4 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, když jí výrazně pomohly dvě pauzy kvůli dešti. Poprvé se přestalo hrát v prvním setu za stavu 0:4, po návratu na kurt Američanka získala devět gamů v řadě a vedla 6:4 a 3:0. Pak se ale znovu začala trápit, než za stavu 6:4, 3:3 a 0:30 začalo opět pršet. Po druhém restartu servis nakonec uhájila, získala tři ze čtyř gamů a mohla se radovat z premiérového postupu do osmifinále Wimbledonu. V něm na třicetiletou Collinsovou, jež po sezoně ukončí kariéru, čeká Barbora Krejčíková (H2H 0:1).

21:33Lorenzo Musetti na londýnské trávě zdolal v deštěm přerušovaném utkání 6:2, 6:7, 7:6, 6:3 Argentince Francisca Comesanu, letošní bilanci na trávě vylepšil na 9:2 a postupem do osmifinále vyrovnal své grandslamovém maximum z French Open 2021 a 2023. O nejlepší výsledek na majorech si dvaadvacetiletý Ital zahraje s Francouzem Giovannim Mpetshim Perricardem (H2H 1:0), kterého porazil před měsícem ve Stuttgartu.

21:16Barbora Krejčíková a Laura Siegemundová ve Wimbledonu zvládly dohrávku prvního kola čtyřhry žen. Proti domácímu duu Samantha Murrayová a Eden Silvaová jim v sobotu stačilo získat čtyři ze šesti fiftýnů, aby zvítězily 7:6, 6:4. Ve druhém kole na česko-německé duo čekají Američanky Hailey Baptisteová a Alycia Parksová.

21:04 – Kazaška Jelena Rybakinová na trávě v All England Clubu deklasovala v prvním vzájemném souboji dvou grandslamových šampionek 6:0, 6:1 Dánku Caroline Wozniackou a i při čtvrtém startu ve Wimbledonu nechybí v osmifinále. Letos v něm předloňská šampionka narazí na Rusku Annu Kalinskou (H2H 2:2).

19:34Daniil Medveděv na trávě v Londýně zdolal v do dvou dnů rozděleném a deštěm přerušovaném duelu 6:1, 6:3, 4:6, 7:6 Němce Jana-Lennarda Struffa a třetí rok po sobě postoupil do osmifinále Wimbledonu. V něm na loňského semifinalistu čeká bývalý juniorský šampion Bulhar Grigor Dimitrov (H2H 7:3).

19:22Iga Šwiateková ve Wimbledonu grandslamová semifinále nezkompletuje. Světová jednička letos dohrála už ve třetím kole na raketě rozjeté Julie Putincevové, s níž přitom předtím vyhrála všech osm setů, a neobhájí loňské čtvrtfinále. Polská favoritka podlehla kazašské tenistce 6:3, 1:6, 2:6 a přišla o šňůru 21 zápasů bez porážky.

19:18Miriam Kolodziejová a Anna Sisková končí i na druhém společném grandslamu ve druhém kole. Ve Wimbledonu české tenistky podlehly 1:6, 4:6 italským finalistkám letošního French Open Saře Erraniové s Jasmine Paoliniovou.

19:03Arthur Fils, jenž měl na grandslamech dosud jen dvě vítězství, ve Wimbledonu zdolal i třetího soupeře. Rusa Romana Safiullina udolal 4:6, 6:3, 1:6, 6:4, 6:3 a postoupil do osmifinále. V něm na dvacetiletého francouzského mladíka čeká Australan Alex de Minaur (H2H 1:0), kterého porazil na jaře v Barceloně.

19:00 – Světová desítka Ons Jabeurová si wimbledonské finále třetí rok po sobě nezahraje. S bolestmi kolena dlouhodobě laborující Tunisanka ve třetím kole prohrála 1:6, 6:7 s Elinou Svitolinovou, jež vyhrála čtvrtý z pěti vzájemných soubojů. Ukrajinská semifinalistka z let 2019 a 2023 v osmifinále vyzve Číňanku Xinyu Wang (H2H 0:0).

18:16 – Londýnský All England Club trefila navzdory příznivé předpovědi další krátká dešťová přeháňka. Přerušeny jsou všechny duely na kurtech bez zatahovací střechy, pokračovat by se mělo během necelé hodiny.

17:39 – Čtvrtý nasazený česko-americký tandem Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová ve Wimbledonu porazil v deštěm do dvou dnů rozděleném duelu 6:4, 2:6, 6:1 australsko-francouzský pár Olivia Gadecká a Elixane Lechemiaová a postoupil do osmifinále. 

17:14Alexander Zverev ve Wimbledonu neztratil set a podání ani se třetím soupeřem. Domácího Camerona Norrieho pod zataženou střechou na Centrálním kurtu porazil 6:4, 6:4, 7:6(17:15), byť v páté hře druhého setu po dobíhání míčku k sítí podklouzl a bolestivě si poranil levé koleno. O první čtvrtfinále na trávě v All England Clubu se sedmadvacetiletý Němec utká s Alejandrem Tabilem, nebo Taylorem Fritzem. 

16:55Ben Shelton při premiéře ve třetím kole Wimbledonu udolal 6:7, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 Kanaďana Denise Shapovalova a potřetí na grandslamovém turnaji postoupil mezi šestnáctku nejlepších. O udržení neporazitelnosti v osmifinále majorů se jednadvacetiletý Američan utká se světovou jedničkou Jannikem Sinnerem (H2H 1:2).

16:40Jelena Ostapenková ve Wimbledonu smetla i svou třetí soupeřku. Američanku Bernardu Peraovou přehrála 6:3, 6:1 a se ztrátou pouhých 10 gamů postoupila do osmifinále. V něm se lotyšská semifinalistka z roku 2018 střetne s Igou Šwiatekovou, nebo Julií Putincevovou. 

16:11Barbora Krejčíková ve Wimbledonu postoupila do osmifinále a vyrovnala své maximum z roku 2021. Ve třetím kole vedla 6:0, 4:3 a 40:0 nad Jessicou Bouzasovou ve chvíli, kdy jí španělská soupeřka kvůli bolestem zad vzdala. O zkompletování sbírky grandslamových čtvrtfinále se osmadvacetiletá Češka utká s Danielle Collinsovou, nebo Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Jessica Bouzasová
Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Jessica BouzasováLivesport

14:30 – Ani ne půl hodiny po odloženém začátku sobotního programu Londýn skrápí blesková dešťová přeháňka a zápasy ve Wimbledonu jsou přerušeny. Do šaten musí také Barbora Krejčíková, která v utkání třetího kola hraje i díky zisku 18 fiftýnů v řadě 6:0, 0:1 a 30:0 při svém podání s Jessicou Bouzasovou ze Španělska. Pokračovat se nyní bude pouze pod zataženou střechou, na Centrálním kurtu právě nastupují Alexander Zverev s Cameronem Norriem a na 'jedničce' hrají Denis Shapovalov s Benem Sheltonem. Na ostatních dvorcích by se nezačne dříve než v 15:30 SELČ. 

13:33 – V Londýně přestalo pršet a sobotní program by již déšť výrazně komplikovat neměl. Pořadatelé schovávají plachty nad travnatými kurty, natahují sítě a tenisté by po dvouhodinovém čekání měli během pár desítek minut začít bojovat ve větrných podmínkách o zkompletování osmifinálových dvojic v soutěžích singlistů.

12:39 – Bývalá světová desítka aktuálně figurující až ve třetí stovce žebříčku Lucas Pouille v All England Clubu ke svému prvnímu zápasu ve třetím kole grandslamu po pěti letech nenastoupí. Třicetiletý francouzský kvalifikant z turnaje pár hodin před soubojem s Alexem de Minaurem odstoupil kvůli zranění břišních svalů. Australan si o první wimbledonské čtvrtfinále zahraje s Arthurem Filsem, nebo Romanem Safiullinem.

12:06 – Sobotní boje ve Wimbledonu již tradičně komplikuje déšť. Pořadatelé travnatého grandslamu oznámili, že program na kurtech bez zatahovací střechy začne nejdříve v 12:00 místního času (13:00 SELČ), dá se však očekávat posun o dalších minimálně 30-60 minut. Odpoledne by se již mělo hrát za slunného, nicméně větrného počasí.  Na duel čeká i poslední česká naděje ve dvouhrách Barbora Krejčíková, jež se se Španělkou Jessicou Bouzasovou utká o postup do osmifinále.

09:00 – Také v sobotu se má tenisový fanoušek na co těšit, jelikož v All England Clubu budou probíhat další boje o postup do další fáze turnaje. Zřejmě nejatraktivnější duel obstará v mužské části Cameron Norrie, jenž vyzve Alexandera Zvereva. Ve hře bude také světová dvojka Novak Djokovič, jehož čeká měření sil s Alexeiem Popyrinem z Austrálie.

Mezi ženami to bude ještě zajímavější. Barbora Krejčíková nastoupí proti Jessice Bouzasové Maneirové, přičemž o pár hodin později dojde i na Igu Šwiatekovou, jež bude čelit Julii Putincevové. Pouť Wimbledonem v sobotu skončí také pro jednu z dvojice Ons JabeurováElina Svitolinová.