Tennis Tracker: Vrbenský má 11. titul turnaje ITF, tři Češi znají los kvalifikace Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Vrbenský má 11. titul turnaje ITF, tři Češi znají los kvalifikace Wimbledonu

Michael Vrbenský si připsal 11. titul
Michael Vrbenský si připsal 11. titulProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 23. června?

Hlavní události

19:34 – V Londýně byla rozlosována kvalifikace Wimbledonu ve dvouhře mužů, o místo v hlavní soutěži travnatého grandslamu zabojují i tři čeští tenisté.

Kopřiva (16-ČR) - Squire (Něm.), Veselý (ČR) - Mayot (22-Fr.), Svrčina (ČR) - Tirante (21-Arg.)

16:39Tommy Paul se stal prvním americkým vítězem turnaje ATP 500 v londýnském Queen's Clubu od roku 2010. Ve finále rodák z New Jersey porazil 6:1, 7:6 Itala Lorenza Musettiho a získal třetí a dosud nejcennější trofej. Z triumfu na trávě se raduje poprvé.

Sestřih zápasu

Tommy Paul si ve finále poradil s Lorenzem Musettim
Livesport
Rozhovor s Tommym Paulem
Livesport

16:26 – Nejvýše nasazený Michael Vrbenský vyhrál turnaj ITF M15 v německém Saarlouis. Ve finále 24letý Čech ze třetí světové stovky žebříčku ATP porazil 6:3, 7:6 domácího Lucase Gercha a získal celkově 11. titul.

16:00Janniku Sinnerovi se na prvním turnaji v roli světové jedničky kolena nerozklepala. Italský tenista v německém Halle porazil všech pět soupeřů a došel si již pro čtvrtý letošní a celkově 14. triumf. Premiérově se raduje na trávě, na které si zahrál vůbec poprvé ve finále a ve dvou tie-breacích v něm zdolal předloňského šampiona Huberta Hurkacze z Polska.

Sestřih zápasu

Jannik Sinner získal první titul na trávě
Livesport
Rozhovors Jannikem Sinnerem
Livesport

Další zprávy

17:49 – Bývalý první hráč světa Brit Andy Murray se ještě nevzdal naděje na start ve Wimbledonu. BBC to řekl kapitán britského daviscupového týmu Leon Smith několik hodin poté, co ATP oznámila, že dvojnásobného vítěze londýnského grandslamu nepustí na kurty menší operace zad. ATP nato své oznámení ze sociální sítě X stáhla.

15:21 – Světová pětka Jessica Pegulaová na turnaji WTA 500 v Berlíně proměnila své první letošní finále a premiérové na trávě v zisk 65 titulu a prvního mimo tvrdý povrch. Třicetiletá Američanka, jež na jaře dva měsíce nehrála kvůli zdravotním potížím, ve finálovém duelu udolala po odvrácení pěti mečbolů 6:7, 6:4, 7:6 Rusku Annu Kalinskou.

14:37Julia Putincevová slaví zisk třetího titulu a prvního mimo antuku. Kazašská tenistka ovládla z pozice nenasazené tenistky travnatý podnik WTA 250 v Birminghamu, kde ani jednou nemusela čelit žebříčkově lépe postavené soupeřce. Ve finále přehrála 6:1, 7:6 Australanku Ajlu Tomljanovicovou, která prohrála i své páté finále na hlavním okruhu.

14:15Dajana Jastremská v úvodním kole travnatého turnaje WTA 250 v Bad Homburgu porazila 4:6, 6:3, 6:4 o sedm let mladší ruskou teenagerku Mirru Andrejevovou a oplatila jí dvě dvousetové porážky z loňské sezony. Ve druhém kole čtyřiadvacetiletá Ukrajinka narazí na Dianu Šnajderovou, nebo Angelique Kerberovou.

13:44Andy Murray se po sobotní operaci zad odhlásil z Wimbledonu, na kterém získal dva ze tří grandslamových titulů. Zkušený Brit, který v průběhu sezony plánuje ukončit kariéru, by na konci července rád startoval popáté v kariéře alespoň na olympiádě, z níž má ve sbírce už dvě zlaté medaile. Rekonvalescence se však zřejmě protáhne a přijde i o start na hrách v Paříži.

12:12 – Světová pětka Jessica Pegulaová na trávě v Berlíně získala v dohrávce semifinále proti krajance a deblové parťačce Coco Gauffové poslední čtyři zbývající body a po výhře 7:5, 7:6 postoupila na druhém turnaji po dvouměsíční pauze poprvé v sezoně do finále. V něm na třicetiletou Američanku čeká Ruska Anna Kalinská (H2H 1:0).

09:00 – Stejně jako v předchozích dnech, tak i v neděli bude mít tenisový fanoušek co sledovat. Na programu budou totiž hned čtyři finálová klání. O titul v anglickém Birminghamu se utkají Julia Putincevová s Ajlou Tomljanovicovou, které ve světovém žebříčku patří až 190. pozice. V Halle pak bude světová jednička Jannik Sinner bojovat o první triumf na trávě s polským tenistou Hubertem Hurkaczem. Americko-italský souboj bude k vidění v Londýně, kde se střetnou Tommy Paul a Lorenzo Musetti