Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Veselý se dál trápí, Siniaková a Macháč jsou v Paříži ve čtvrtfinále čtyřhry

Jiří Veselý v Prostějově prohrál s Lukasem Neumayerem
Jiří Veselý v Prostějově prohrál s Lukasem NeumayeremProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 4. června?

Hlavní události

16:50Kateřina Siniaková s Coco Gauffovou vyhrály i třetí společný zápas bez ztráty setu. Nasazené pětky si v osmifinále French Open poradily dvakrát 6:4 s turnajovými desítkami Enou Šibaharaovou a Xinyu Wang. Jejich čtvrtfinálovými soupeřkami budou Miju Katóová a Nadja Kičenoková.

15:07Tomáš Macháč s Zhizhen Zhangem pokračují v úspěšné spolupráci také na French Open. Semifinalisté úvodního grandslamu sezony porazili 6:3, 7:5 nasazené argentinské duo Máximo González, Andrés Molteni a ve čtvrtfinále vyzvou turnajové jedničky Marcela Granollerse a Horacia Zeballose.

11:44 – Třicetiletý Jiří Veselý před čtyřmi týdny ovládl domácí challenger v Praze na Štvanici a ukončil tříleté čekání na titul, na zbylých 13 turnajích v roce 2024 včetně dvou posledních ale skončil už v kvalifiakci, nebo v prvním kole hlavní soutěže. V Prostějově šampion z let 2014, 2015 a 2017 prohrál 4:6, 2:6 s Rakušanem Lukasem Neumayerem a na turnajích mimo akci zakončenou triumfem má letošní bilanci 1:13.

Další zprávy

22:43Carlos Alcaraz na French Open znovu po roce ovládl čtvrtfinále se Stefanosem Tsitsipasem. Letos nad Řekem zvítězil 6:3, 7:6, 6:4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6:0. O třetí grandslamové finále a první na pařížské antuce si jednadvacetiletý Španěl zahraje s Italem Jannikem Sinnerem (H2H 5:4).

19:44Dalibor Svrčina na domácím antukovém challengeru v Prostějově zdolal 6:7, 6:3, 6:3 Francouze Valentina Royera a úspěšně vykročil za obhajobou svého druhého a zároveň posledního triumfu. O čtvrté čtvrtfinále v řadě na turnaji na Hané si jednadvacetiletý Čech zahraje s Rakušanem Lukasem Neumayerem (H2H 0:0).

17:27Jannik Sinner nepřipustil žádné překvapení na letošním French Open ani ve čtvrtfinále. Jeden z největších favoritů a budoucí světová jednička si poradil 6:2, 6:4, 7:6 s Grigorem Dimitrovem a poprvé na pařížské antuce postoupil do semifinále. O své druhé grandslamové finále se utká s Carlosem Alcarazem, nebo Stefanosem Tsitsipasem. Více informací najdete v článku.

16:57Novak Djokovič v osmifinále probíhajícího French Open navzdory zranění pravého kolene udolal Francisca Cerúndola, nicméně ke čtvrtfinálovému utkání a zároveň repríze loňského finále s Casperem Ruudem nenastoupí. Trojnásobný šampion a obhájce titulu podstoupil další vyšetření, která odhalila trhlinu v menisku. Statistiky nejúspěšnější hráč všech dob přijde o post světové jedničky. Více informací najdete v článku.

16:04Vít Kopřiva předloni v Prostějově získal jeden ze svých titulů z challengerů. Loni na domácí akci vypadl hned v prvním kole, ale do letošního ročníku vstoupil výhrou 6:4, 6:4 nad Stefanem Travagliou. O první letošní čtvrtfinále napříč všemi úrovněmi bude usilovat proti Chun-Hsin Tsengovi (H2H 0:1).

15:31Michael Vrbenský zvládl i třetí zápas v Prostějově bez ztráty setu a navázal na úspěšnou kvalifikaci. V úvodním kole hlavní soutěže přehrál 6:3, 6:4 Mohameda Safwata a o první letošní čtvrtfinále na challengerech zabojuje proti nasazené pětce Francescovi Passarovi (H2H 0:1).

14:34Markéta Vondroušová se ve čtvrtfinále French Open o překvapení nepostarala. Česká finalistka z roku 2019 nenašla na pařížské antuce recept na světovou jedničku a trojnásobnou šampionku Igu Šwiatekovou, které podlehla 0:6, 2:6 a ani v pátém vzájemném střetnutí neuhrála jediný set. Polku v semifinále čeká repríza předloňského finále proti Coco Gauffové. Více informací najdete v článku.

14:03 – Šestá nasazená Brenda Fruhvirtová vstoupila do antukového turnaje WTA 125k v chorvatské Makarské hladkou výhrou 6:2, 6:3 nad Švýcarkou Simonou Waltertovou. O čtvrtfinále se sedmnáctiletá Češka utká s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou (H2H 1:0).

13:06 – Američanka Coco Gauffová na Roland Garros porazila v souboji hráček elitní desítky 4:6, 6:2, 6:3 Tunisanku Ons Jabeurovou a počtvrté v kariéře postoupila do semifinále grandslamového turnaje. O třetí finále na majorech a vyrovnání pařížského maxima z roku 2022 si úřadující vítězka US Open zahraje Markétou Vondroušovou, nebo Igou Šwiatekovou.

12:14 – Pětadvacetiletá česká deblistka Anastasia Detiuc a Amina Anšbaová se na French Open o třetí překvapivý skalp nepostaraly. V boji o čtvrtfinále česko-ruský pár prohrál jednoznačně 2:6, 0:6 s Italkami Sarou Erraniovou a Jasmine Paoliniovou.

11:07Martin Krumich na domácím antukovém challengeru v Prostějově nastoupil jako lucky loser do hlavní soutěže, dvouleté čekání na výhru v úvodním kole a sérii sedmi porážek ale nezlomil. Jednadvacetiletý čtvrtfinalista předloňského ročníku utrpěl debakl 1:6, 0:6 s Belgičanem Jorisem De Loorem.

06:30 Alexander Zverev na French Open porazil 4:6, 6:1, 5:7, 7:6, 6:2 Dána Holgera Runeho, oplatil mu dva roky starou porážku z Mnichova, svou neporazitelnost protáhl na 10 zápasů a pošesté za posledních sedm let postoupil do čtvrtfinále French Open. O čtvrté semifinále na pařížské antuce v řadě se sedmadvacetiletý Němec utká s Australanem Alexem de Minaurem (H2H 7:2).