Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Vedení srbského svazu se ujal Djokovičův strýc, Raducanuová v Soulu skrečovala

Vedení srbského svazu se ujal Djokovičův strýc Goran.
Vedení srbského svazu se ujal Djokovičův strýc Goran.STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 21. září?

Hlavní události

08:21 – Emma Raducanuová se po senzačním triumfu na US Open 2021 takřka neustále pere se zdravotními problémy, které ji sužují i v letošní sezoně. Bývalá světová desítka musela kvůli zranění nohy skrečovat čtvrtfinále na pětistovce v Soulu, v němž prohrála s nasazenou jedničkou Darjou Kasatkinovou jednoznačně první set (1:6) a pak vzdala. Ruska se ještě v sobotu utká s krajankou Dianou Šnajderovou, či Martou Kosťukovou o finále.

08:02 – Strýc Novaka Djokoviče Goran byl v pátek jmenován prezidentem Srbského tenisového svazu. Země má ambice vybudovat národní tréninkové centrum. "Moje tenisové zkušenosti pocházejí především ze spolupráce s Novakem, ale byl jsem také sedm let ředitelem turnajů Serbia Open a Sofia Open. Mým cílem je pokračovat ve zlepšování toho, co jsme začali, přičemž klíčové jsou finance," řekl po svém zvolení.

Další zprávy

09:35Diana Šnajderová pokračuje v životní formě také na pětistovce v Soulu a zahraje si už páté letošní semifinále na nejvyšší tour. Dvacetiletá Ruska, která v aktuální sezoně triumfovala na všech třech površích, zdolala i díky čtyřem odvráceným setbolům 7:6, 6:3 Martu Kosťukovou a ještě v sobotu se utká s krajankou a nasazenou jedničkou Darjou Kasatkinovou (H2H 0:0) o finále.

08:52Marin Čilič se pokouší o návrat po dvou operacích kolene a v tomto týdnu sbírá v čínském Hangzhou své první výhry na nejvyšším okruhu od loňského ledna. Bývalý šampion US Open porazil ve druhém kole 6:4, 6:1 Jošihita Nišioku a o první semifinále od října 2022 se popere s nasazenou jedničkou Holgerem Runem, nebo dalším japonským zástupcem Jasutakou Učijamou.

08:14 – Beatriz Haddadová Maiaová je kousek od toho, aby i při druhé účasti v Soulu (2017) postoupila do finále. Čtvrtfinalistka nedávného US Open a nasazená trojka deklasovala ve čtvrtfinále 6:2, 6:1 lucky losera Polinu Kuděrmetovovou. Ještě v rámci sobotního programu vyzve v semifinále její starší sestru Veroniku Kuděrmetovovou (H2H 0:2), která si poradila 7:5, 6:3 s Viktorijí Tomovovou a zahraje si první semifinále po roce.