Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Ve Wimbledonu pokračuje kvalifikace, v Bad Homburgu vrcholí příprava

Turnaj v Bad Homburgu pokračoval i ve středu.
Turnaj v Bad Homburgu pokračoval i ve středu.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 28. června?
Moment dne ATP z utkání Fritz – McDonald.
Livesport
Moment dne WTA z utkání Bogdanová – Garciaová.
Livesport

21:00 – Španělský veterán Feliciano López na domácí trávě na Mallorce vyřadil už dva Australany a nečekaně si prodlužuje svůj poslední turnaj kariéry. Bývalý 12. hráč světa dnes zdolal 7:6, 1:6, 6:3 Jordana Thompsona, s nímž si poradil až na čtvrtý pokus, od začátku sezony 2022 si připsal teprve čtvrtou výhru z 25 zápasů a přesně po dvou letech světa postoupil do čtvrtfinále. V něm vyzve Tsitsipasova přemožitele Němce Hanfmanna.

19:50 – Světová šestka Ons Jabeurová v přípravě na obhajobu wimbledonského finále prohrála dva ze tří zápasů. Na trávě v Eastbourne ve 2. kole tuniská tenistka prohrála 3:6, 2:6 s Camilou Giorgiovou, jež vyhrála i druhý vzájemný zápas a první po dlouhých devíti letech. Italka ve čtvrtfinále vyzve v odvetě za loňské semifinále sedm zápasů neporaženou předloňskou šampionku Ostapenkovou.

18:36 – Světová jednička Iga Šwiateková v německém Bad Homburgu zvládla i druhý letošní zápas na trávě, se Švýcarkou Jil Teichmannovou si poradila hladce 6:3, 6:1. Ve čtvrtfinále se polská favoritka utká s Fernandezovou, nebo Blinkovovou.

Sestřih utkání Šwiateková – Teichmannová.
Livesport

18:33 – Pátý hráč světa Stefanos Tsitsipas se triumfu nedočká ani na travnatém turnaji ATP 250 na Mallorce, kde před rokem slavil svůj dosud poslední titul a letos neměl v soutěži neměl žádného konkurenta z TOP 30. Řecký tenista končí už ve druhém kole po porážce 4:6, 6:3, 2:6 s Němcem Yannickem Hanfmannem a před Wimbledonem tak nezvládl 3 ze 4 zápasů.

Sestřih zápasu Tsitsipas – Hanfmann.
Livesport

17:49Barbora Palicová i při třetím pokusu uspět v kvalifikaci grandslamu končí ve druhém kole. Ve Wimbledonu při své premiéře na trávě nestačila na dvojnásobnou čtvrtfinalistku Coco Vandewegheovou, které podlehla 4:6, 6:7.

17:32 – Čerstvá šampionka z Birminghamu Jelena Ostapenková se na oblíbeném turnaji WTA 500 v Eastbourne dál veze na vítězné vlně. Předloňská vítězka a loňská finalistka porazila 6:3, 6:4 domácí Harriet Dartovou a vyhrála sedmý zápas v řadě.

16:14Jessica Pegulaová si v Eastbourne poradila 6:2, 1:6, 6:3 s Camilou Osoriovou a teprve podruhé v kariéře postoupila na trávě do čtvrtfinále. O premiérové semifinále na nejrychlejším povrchu bude usilovat proti mladší krajance a deblové parťačce Cori Gauffové.

15:46Cori Gauffová v Eastbourne deklasovala dvakrát 6:1 finalistku nedávné akce v Nottinghamu a domácí naději Jodie Burrageovou a podruhé v kariéře postoupila do čtvrtfinále na trávě. 

15:00Tomáš Macháč otočil druhé kolo kvalifikace ve Wimbledonu a dál živí naději na zkompletování účastí v hlavní soutěži všech čtyř grandslamových podniků. Nasazený Čech si poradil 4:6, 6:3, 6:2 s dalším japonským protivníkem Kaičim Učidou a ve finále se utká s Lucasem Pouillem, kterému může oplatit nedávnou prohru z kvalifikace French Open. Více informací najdete v článku.

14:30Taylor Fritz přišel o devítizápasovou neporazitelnost v Eastbourne a završil nepovedenou přípravu na Wimbledon. Dvojnásobný šampion a obhájce titulu prohrál ve dvou tie-breacích s krajanem Mackenziem McDonaldem, ačkoli v obou setech vedl o brejk, a ani na třetím letošním travnatém podniku neporazil více než jednoho soupeře. McDonald si o své první semifinále na travnatých akcích ATP zahraje s Liamem Broadym, či Mikaelem Ymerem.

Sestřih zápasu Fritz – McDonald.
Livesport

14:00Karolína Plíšková sice na oblíbeném podniku v Eastbourne přerušila sérii čtyř porážek, ale další vítězství nepřidala. Dvojnásobná šampionka a poslední česká naděje prohrála ve druhém kole 6:3, 3:6, 3:6 s Darjou Kasatkinovou, ačkoli získala úvodní set a v tom rozhodujícím vedla o brejk. Ruska si ve svém prvním čtvrtfinále po téměř třech měsících zahraje s Caroline Garciaovou, nebo Anou Bogdanovou. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Kasatkinová – Plíšková.
Livesport

13:45Kateřina Siniaková si v pondělí na trávě v Bad Homburgu připsala své první vítězství po třech a půl měsících a roli favoritky potvrdila i ve druhém zápase. Finalistka předloňského ročníku si poradila 6:2, 6:4 s bývalou 67. hráčkou světa a nyní tenistkou čtvrté stovky Jevgenijí Rodinovou. Ve svém prvním čtvrtfinále od únorového semifinále v Méridě vyzve další Rusku a nasazenou dvojku Ljudmilu Samsonovovou. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Siniaková – Rodinová.
Livesport

13:30 Beatriz Haddadová Maiaová si v Eastobourne čtvrtfinále nezahraje. Poté, co s Petrou Martičovou prohrála první set 4:6, v tom druhé za stavu 2:3 duel skrečovala. Dále tak postupuje chorvatská tenistka.

Sestřih zápasu Martičová – Haddadová Maiaová
Livesport

07:00 – Také ve středu budou v Londýně probíhat kvalifikační boje o účast na prestižním Wimbledonu. Řada tenistů, kteří mají účast jistou, ještě ladí na poslední chvíli formu na turnajích v Eastbourne či Bad Homburgu. V akci dnes můžete vidět například Stefanose Tsitsipase, Taylora Fritze nebo ženskou světovou jedničku Igu Šwiatekovou.