Tennis Tracker: Valentová zajistila české finále v Doksech, Krumich vzdal souboj o titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Valentová zajistila české finále v Doksech, Krumich vzdal souboj o titul

Tereza Valentová zabojuje o postup do finále domácího turnaje v Doksech.
Tereza Valentová zabojuje o postup do finále domácího turnaje v Doksech.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 29. června?

Hlavní události

16:07 – Podnik kategorie W75 ve Starých Splavech bude mít českou šampionku. Tereza Valentová v semifinále zdolala 4:6, 6:2, 6:2 Korejku Su-Jeong Jang a zajistila si finálový souboj s Anetou Kučmovou (H2H 1:0), která hraje svůj nejlepší turnaj v kariéře. Sedmnáctiletá Valentová má ve finále na profesionální tour bilanci 4:1, neuspěla jen v tom posledním.

Sestřih utkání Fritz – Purcell

Taylor Fritz potvrdil roli nasazené jedničky a největšího favorita na poslední wimbledonské generálce v Eastbourne. Američan ve finále nečelil ani jednomu brejkbolu, přehrál v něm 6:4, 6:3 kvalifikanta Maxe Purcella a stal se prvním trojnásobným šampionem této akce. V novém vydání žebříčku se vrátí na post americké jedničky. Jedná se o jeho celkově osmý titul a druhý v letošním roce. Více informací najdete v článku.

Fritz je prvním trojnásobným šampionem akce v Eastbourne.
Livesport

Sestřih utkání Tabilo – Ofner

Alejandro Tabilo dosáhl na Mallorce na ohromný úspěch pro Chile. Rodák z kanadského Toronta se stal na největším z Baleárských ostrovů prvním chilským šampionem na travnatých dvorcích na nejvyšším okruhu v otevřené éře tenisu. V závěrečném kole porazil 6:3, 6:4 debutanta ve finále na této úrovni Sebastiana Ofnera a získal svůj druhý letošní a zároveň kariérní titul. Více informací najdete v článku.

Tabilo přepsal historii chilského tenisu.
Livesport

12:09Martin Krumich svůj první letošní a šestý kariérní titul nezískal. Jednadvacetiletý Čech vzdal za stavu 2:6, 0:3 ze svého pohledu rozehraný finálový duel s domácím zástupcem Cezarem Cretuem na antukovém podniku série M25 v Rumunsku.

Další zprávy

23:19 –  Linda Klimovičová postoupila do finále turnaje na podniku W50 ve španělském Palma de Riu a bude bojovat o druhou trofej v sezoně. V semifinále přehrála 482. hráčku světa Číňanku Tian Fangran 4:6, 6:3, 6:3 a postoupila do letošního čtvrtého a zároveň největšího finále.

15:52 – Karolína Plíšková bude v prvním kole Wimbledonu čelit vítězce jedné z prestižních generálek WTA 500. Diana Šnajderová odehrála v německém Bad Homburgu svůj teprve čtvrtý profesionální turnaj na trávě, ve finále přehrála 6:3, 2:6, 6:3 zkušenou Donnu Vekičovou a získala svůj druhý letošní a zároveň kariérní titul na nejvyšším okruhu. Ruska si tímto prvenstvím zajistila debut v TOP 30 žebříčku.

15:33Darja Kasatkinová se znovu po roce probojovala do finále pětistovky v Eastbourne a tentokrát v něm uspěla. Ruská tenistka porazila 6:3, 6:4 Leylah Fernandezovou, přerušila sérii pěti finálových nezdarů a získala svůj celkově sedmý titul, první od předloňského srpna. Na travnatých dvorcích se raduje poprvé v kariéře a nyní má kompletní sbírku trofejí ze všech povrchů. Více informací najdete v článku.

13:38Aneta Kučmová odehrála na domácím podniku W75 ve Starých Splavech své největší čtvrtfinále i semifinále a v obou případech postoupila. Čtyřiadvacetiletá Češka v dvouapůlhodinovém souboji o finále zdolala 7:5, 2:6, 6:4 nasazenou Španělku Guiomar Maristanyovou a může si o titul zahrát s Terezou Valentovou, která nastoupí proti Su-Jeong Jang.