Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Valdmannová do finále juniorky Wimbledonu neprošla, Muchová zná los v Palermu

Vendula Valdmannová vypadla ve wimbledonské juniorce v semifinále.
Vendula Valdmannová vypadla ve wimbledonské juniorce v semifinále.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 13. července?

Hlavní události

14:35Vendula Valdmannová končí jako poslední česká naděje v juniorských dvouhrách v letošním ročníku Wimbledonu v semifinále. Šestnáctiletá Češka byla bez šance a prohrála jednoznačně 0:6, 2:6 s úřadující šampionkou dívčího Australian Open a světovou dvojkou Renátou Jamrichovou ze Slovenska.

13:09Karolína Muchová se bude před olympijskými hrami v Paříži připravovat na turnaji WTA 250 v italském Palermu, kde je nasazenou dvojkou a startuje na divokou kartu. Češka vracející se po zranění se dozví první soupeřku po skončení kvalifikačních bojů. Jedničkou je loňská šampionka Qinwen Zheng.

Další zprávy

23:22Kateřina Siniaková je už potřetí královnou wimbledonské čtyřhry. Po dvou triumfech s krajankou Barborou Krejčíkovou slaví po boku Taylor Townsendové, ve finále porazily 7:6, 7:6 Gabrielu Dabrowskou a Erin Routliffeovou. Pro rodačku z Hradce Králové se jedná o už devátý deblový titul z grandslamů a druhý během dvou měsíců, v červnu ovládla French Open po boku jiné Američanky Coco Gauffové. Více informací najdete v článku.

22:07Jakub Menšík bude necelé dva týdny před olympijským turnajem na antuce v Paříži startovat na trávě v americkém Newportu. Osmnáctiletý Čech bude v prvním kole čelit někomu z kvalifikace. Nasazenou jedničkou je loňský šampion Adrian Mannarino.

20:48 Harri Heliövaara s domácím Henrym Pattenem po třech odvrácených mečbolech udolali ve finálové bitvě ve Wimbledonu, která nenabídla ani jeden brejk, 6:7, 7:6, 7:6 australské duo Max Purcell, Jordan Thompson. Fin i Brit se vůbec poprvé v kariéře probojovali do finále grandslamů v této disciplíně.

20:00 – Kdo chce naživo vidět nedělní finále Wimbledonu mezi Carlosem Alcarazem a Novakem Djokovičem, kteří se o titul z nejslavnějšího turnaje poprali i loni, bude si muset pořádně zaplatit. Nejlevnější vstupenky stojí přes 9 tisíc eur (více než 228 tisíc českých korun) a někteří prodejci vstupenek dokonce požadují přes 16 tisíc eur (více než 405 tisíc českých korun).

17:34Jan Klimas a Jan Kumstát budou bojovat ve Wimbledonu o triumf v chlapecké čtyřhře. Nenasazené české duo v semifinále přetlačilo 6:4, 7:5 turnajové sedmičky Maxwella Exsteda a Coopera Woestendicka ze Spojených států.

17:05 Barbora Krejčíková porazila ve finále slavného Wimbledonu 6:2, 2:6, 6:4 Jasmine Paoliniovou a navázala na loňský triumf krajanky Markéty Vondroušové. Zatímco brněnská rodačka zvládla i své druhé kariérní finále na grandslamových podnicích, Paoliniová stejně jako na nedávném French Open neuspěla. Krejčíková se díky prvenství na nejslavnějším turnaji vrátí do TOP 10 světového pořadí a jako první v samostatné historii České republiky ovládla ve dvouhře dva různé grandslamy. Více informací najdete v článku.

15:23Rafael Nadal bude hlavní hvězdou turnaje ATP 250 v Bastadu, kde v prvním kole v souboji divokých karet nastoupí proti domácímu Leovi Borgovi. Nejvýše nasazenými jsou ve švédském městě Andrej Rubljov a Casper Ruud, kteří mají na úvod volno.

15:19Dalibor Svrčina se po sérii odhlášek dostal do kvalifikace pětistovky v Hamburku, ale v německé metropoli končí hned po prvním zápase. Na úvod kvalifikačních bojů podlehl 5:7, 6:7 Ugovi Blanchetovi z Francie.

14:31Gabriela Knutsonová dohnala manko setu a brejku a v semifinále podniku W50 v Portugalsku udolala po více než dvou hodinách boje 3:6, 7:5, 6:4 krajanku Terezu Martincovou. O svůj první letošní a celkově pátý titul se popere s Valerií Savinychovou, nebo Mariam Bolkvadzeovou.

13:34Jesika Malečková si poprvé v letošní sezoně vyzkoušela kvalifikační boje na nejvyšším okruhu a neuspěla hned v prvním zápase. Devětadvacetiletá Češka nestačila na dvěstěpadesátce v Budapešti 4:6, 5:7 na Katarinu Zavackou.

13:03 – Po několika odhláškách se do hlavní soutěže podniku ATP 250 ve Gstaadu dostal Vít Kopřiva, který v prvním kole nastoupí proti Danielovi Galánovi. Ve švýcarské metropoli startují Stefanos Tsitsipas, Ugo Humbert či Félix Auger-Aliassime, na úvod mají volný los.

13:01Alexander Zverev bude v příštím týdnu obhajovat loňský triumf na domácí pětistovce v Hamburku. Na turnaji je nasazenou jedničkou a začne proti kvalifikantovi. Roli dvojky plní Holger Rune, kterého čeká souboj s nebezpečným Fábiánem Marozsánem.

12:35Darja Viďmanová na začátku června zhruba po dvou letech obnovila kariéru a na druhém ze tří turnajů si zahraje o titul. Jednadvacetiletá Češka smetla v semifinále na akci W15 v Srbsku 6:0, 6:1 krajanku Michaelu Bayerlovou. O svůj první profesionální triumf zabojuje proti Kamille Bartoneové z Lotyšska (H2H 0:0).

12:32Anna Sisková znovu po roce startuje v kvalifikaci podniku WTA 250 v Budapešti, kde loni zapsala svou jedinou dosavadní výhru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Třiadvacetiletá Češka na úvod letošní kvalifikace překvapila vítězstvím 6:2, 6:4 nad nasazenou jedničkou Anou Bogdanovou a ve finále vyzve další rumunskou soupeřku Miriam Bulgaruovou (H2H 0:0).