Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: US Open navštívil rekordní počet fanoušků, Siniaková opět světovou jedničkou

Na US Open si našlo cestu přes milion lidí.
Na US Open si našlo cestu přes milion lidí.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 9. září?

22:53 – Zahajovací zápas na turnaji WTA 500 v mexické Guadalajaře překvapení nenabídl. Sedmá nasazená Veronika Kuděrmetovová potvrdila roli favoritky proti americké náhradnici Sachie Vickeryové, kterou porazila dvakrát 6:4 a oplatila jí sedm let starou porážku z kvalifikace US Open.

18:49Jonáš Forejtek skončil na antukovém challengeru v bulharském Dobriči na raketě hned prvního soupeře. Třiadvacetiletý Čech podlehl 3:6, 6:7 Argentinci Albertu Olivierimu a utrpěl třetí porážku v řadě.

09:05Kateřina Siniaková je po US Open opět světovou jedničkou ve čtyřhře. Česká tenistka, jež na grandslamu v New Yorku vypadla v deblu v semifinále, v pondělním novém pořadí vystřídala Novozélanďanku Erin Routliffeovou.

Siniaková poprvé vedla žebříček ve čtyřhře v říjnu 2018 po triumfech na French Open a Wimbledonu, tehdy se o první příčku dělila se spoluhráčkou Barborou Krejčíkovou. V minulém týdnu na US Open skončila Siniaková s Američankou Taylor Townsendovou v semifinále, přesto získala rodačka z Hradce Králové jistotu, že opět deblové pořadí povede.

Siniaková vládne žebříčku ve čtyřhře.
Siniaková vládne žebříčku ve čtyřhře.Livesport

V čele singlového žebříčku zůstala Polka Iga Šwiateková před šampionkou US Open Arynou Sabalenkovou z Běloruska. Mužům nadále kraluje Ital Jannik Sinner, který pozici jedničky potvrdil triumfem ve Flushing Meadows.

Sinner vévodí mužské dvouhře.
Sinner vévodí mužské dvouhře.Livesport

08:00 – Nedávno skončený tenisový US Open navštívil rekordní počet fanoušků. Během dvoutýdenní hlavní části zavítalo do Flushing Meadows 832 640 lidí, spolu s kvalifikací návštěvnost činila 1 048 669 diváků, což je oproti loňsku nárůst o osm procent. Informovali o tom pořadatelé posledního grandslamu sezony.