Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Ukázal se mladší z bratrů Alcarazových, Krejčíková začala v Ningbu vítězně

Jaime Alcaraz se svými rodiči během French Open 2024.
Jaime Alcaraz se svými rodiči během French Open 2024.Jacovides-Perusseau / Bestimage / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 16. října?

Hlavní událost

12:27Barbora Krejčíková úspěšně zahájila druhý společný turnaj a první od French Open 2017 (třetí kolo) po boku Hao-Ching Chan. Na podniku WTA 500 v čínském Ningbu druhý nasazený česko-tchajwanský pár přehrál 6:4, 6:2 australsko-ruské duo Olivia Gadecká a Kamilla Rachimovová a postoupil do čtvrtfinále.

07:35 – Na tenisové scéně by se za pár let mohli prohánět bratři Alcarazovi. Zatím jen v lokálních podmínkách piluje své umění třináctiletý Jaime, nejmladší ze čtyř sourozenců současné světové dvojky a vítěze tří grandslamů Carlose. Svého slavného bratra už dokázal napodobit, když vyhrál prestižní turnaje v Akademii Rafaela Nadala.

Další zprávy

18:12Paula Badosaová už na čtvrtém turnaji v řadě prošla do čtvrtfinále. Na pětistovce v Ningbu potřebovala v obou zápasech všechny tři sety, po bitvě s kolegyní z TOP 16 žebříčku Dianou Šnajderovou zdolala 6:7, 6:1, 6:2 domácí Xiyu Wang. Na čtvrté letošní semifinále bude bývalá světová dvojka, která v posledních měsících prožívá znovuzrození, útočit proti Beatriz Haddadové Maiaové, nebo Katie Boulterové.

17:44Jiřím Veselý třetím týdnem po sobě a na čtvrtém turnaji v řadě zaútočí na své teprve druhé čtvrtfinále v probíhající sezoně. Šampion letošního challengeru na pražské Štvanici zdolal v Saint-Brieuc 6:4, 3:6, 6:4 Clémenta Chidekha, navázal na zvládnutou kvalifikaci a ve druhém kole se utká s dalším domácím hráčem Calvinem Hemerym (H2H 0:0).

17:38Matteo Berrettini v letošní sezoně třikrát triumfoval na antuce, ovšem na hardových turnajích na nejvyšším okruhu stále nevyhrál dva zápasy po sobě. Bývalý šestý hráč překvapivě skončil v hale ve Stockholmu už ve druhém kole po porážce 6:7, 4:6 s Dominicem Strickerem. Mladý Švýcar si zahraje proti Quentinovi Halysovi, či Grigorovi Dimitrovovi své čtvrté čtvrtfinále na této úrovni, všechna předchozí prohrál.

16:47Adam Pavlásek sahal po boku Jeana-Juliena Rojera po finálové účasti na nedávném Masters v Šanghaji, ovšem v hale v Antverpách tvoří čtvrtý nasazený pár s Ivanem Dodigem. Česko-chorvatský tandem si v úvodním zápase poradil 7:6, 6:4 s domácími mladíky a outsidery Alexanderem Blockxem a Raphaelem Collignonem.

16:40Barbora Krejčíková podruhé v kariéře postoupila na Turnaj mistryň ve dvouhře. Česká reprezentantka se na závěrečnou akci sezony v Rijádu kvalifikovala díky triumfu ve Wimbledonu. Osmičku startujících spolu s ní zkompletovala olympijská šampionka Qinwen Zheng, které v letošním žebříčku patří sedmé místo. Informovala o tom WTA na svém webu. Více informací najdete v článku.

15:42Stan Wawrinka překvapil v hale ve Stockholmu vítězstvím 6:4, 6:4 nad favorizovanou nasazenou šestkou Brandonem Nakashimou a připsal si své teprve osmé vítězství v probíhající sezoně a první skalp TOP 40 od loňského září. Trojnásobný grandslamový šampion a aktuálně až 217. hráč světa, který naposledy zaregistroval dvě výhry po sobě loni na US Open, se ve druhém kole střetne s Alejandrem Davidovichem (H2H 0:0).

13:24Kateřina Siniaková podlehla ve druhém kole na pětistovce v Ningbu 6:1, 3:6, 2:6 Darje Kasatkinové, přestože ve všech třech setech vedla o brejk. Vzájemnou bilanci s Ruskou si tak zhoršila na 1:5. Finalistka pěti letošních turnajů WTA 500 Kasatkinová se ve čtvrtfinále střetne s Julií Putincevovou (H2H 1:1). Více informací najdete v článku.

12:46 – Třiadvacetiletá Češka Anna Sisková a Italka Angelica Moratteliová v japonské Ósace porazily 6:3, 7:6 domácí duo Nao Hibinová a Makoto Ninomijaová, navázaly na cenný skalp Američanek Sofie Keninové a Bethanie Mattekové-Sandsové a na prvním společném turnaji postoupily do semifinále. V něm vyzvou favorizovaný třetí nasazený japonsko-německý tandem Ena Šibaharová a Laura Siegemundová.

12:44 – 23. hráč světa Alejandro Tabilo v kazašském Almaty porazil 6:2, 6:4 Němce Maximiliana Marterera a v 27 letech si připsal premiérovou výhru na halovém turnaji ATP. Ve čtvrtfinále se druhý nasazený Chilan utká s Kanaďanem Gabrielem Diallem (H2H 0:0).

11:18Tomáš Macháč na posledních třech turnajích porazil vždy minimálně tři soupeře a skvěle k tomu nakročil i na halové akci ATP 250 v kazašském Almaty. Pátý nasazený Čech do své první soutěže v roli hráče TOP 30 vstoupil vítězstvím 6:3, 6:4 nad domácím Timofejem Skatovem a s dalším kazašským outsiderem Beibitem Žukajevem si zahraje o postup do čtvrtfinále. Více informací najdete v článku

10:58 – Karolína Muchová si o postup do čtvrtfinále turnaje WTA 500 v Ningbu zahraje s náhradnicí Jaqueline Cristianovou (H2H 2:0). Rumunská tenistka byla po nezdaru v kvalifikaci přímo nasazena do druhého kola hlavní soutěže po odhlášení domácí hvězdy a nasazené dvojky Qinwen Zheng, jež se po tisícovkách v Pekingu (semifinále) a Wuhanu (finále) rozhodla kvůli zdravotním potížím pro odpočinek. Více informací najdete v článku

09:54Karolína Muchová si po finále na tisícovce v Pekingu vzala týden na odpočinek a nyní pokračuje ve skvělé formě i na pětistovce v Ningbu. Do turnaje česká tenistka vstoupila výhrou 6:3, 7:5 nad z kvalifikace rozehranou Australankou Olivií Gadeckou a znovu po dvou týdnech si zahraje s nejlepší čínskou tenistkou současnosti Qinwen Zheng (H2H 2:1). Více informací najdete v článku

08:25Marie Bouzková a Camila Osoriová i na druhém společném turnaji odstartovaly vítězstvím. V Ósace česko-kolumbijský pár udolal až po odvrácení mečbolu a využití páté šance na ukončení zápasu 3:6, 6:2, 13:11 srbsko-bulharský tandem Aleksandra Kruničová a Viktorija Tomovová.

07:56 – Nejlepší deblistka světa Kateřina Siniaková a Ruska Jekatěrina Alexandrovová se po semifinále na tisícovce ve Wuhanu odhlásily z turnaje WTA 500 v Ningbu. Česká tenistka tak v Číně pokračuje už jen ve dvouhře, ve které v úterý porazila Magdu Linetteovou a ve středu ji čeká souboj o čtvrtfinále s nasazenou Darjou Kasatkinovou.

07:18Clara Tausonová znovu po třech týdnech a celkově potřetí našla recept na Harriet Dartovou. V japonské Ósace Britku přehrála 6:3, 6:2, poprvé od French Open vyhrála na hlavním okruhu dva zápasy po sobě a poprvé od února 2023 postoupila do čtvrtfinále. O celkově čtvrté semifinále, které se zahrála třikrát pouze v roce 2021, se jednadvacetiletá Dánka utká s nasazenou Francouzkou Diane Parryovou, nebo Belgičankou Greetje Minnenovou.

06:44Eva Lysová sice na turnaji WTA 250 v Ósace neprošla kvalifikací, ale po odhlášení několik hráček se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser a po dvou výhrách je už ve čtvrtfinále. V boji o něj německá náhradnice zdolala po takřka tříhodinové bitvě 7:6, 3:6, 7:5 Američanku Mccartney Kesslerovou.

06:38 – Pokud Marie Bouzková ve čtvrtek v Ósace na třetí pokus najde recept na Anu Bogdanovou a postoupí do čtvrtfinále, narazí v něm na 125. hráčku světa Suzan Lamensovou. Pětadvacetiletá Nizozemka ve druhém kole porazila 6:3, 6:4 Italku Luciu Bronzettiovou a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum na okruhu WTA z letošní Budapešti.