Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Triumfy na US Open slaví Kičenoková s Ostapenkovou a Erraniová s Vavassorim

Jelena Ostapenková a Ljudmyla Kičenoková vyhrály na US Open čtyřhru žen
Jelena Ostapenková a Ljudmyla Kičenoková vyhrály na US Open čtyřhru ženČTK / AP / Kirsty Wigglesworth
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 6. září?

Hlavní události 

20:17Ljudmyla Kičenoková a Jelena Ostapenková vyhrály na US Open čtyřhru žen, ve finále finalistky lednového Australian Open porazily Francouzku Kristinu Mladenovicovou a Číňanku Shuai Zhang 6:4, 6:3. Sedmý nasazený ukrajinsko-lotyšský pár v New Yorku vybojoval první společnou trofej z majoru, celý turnaj navíc zvládl bez ztráty setu. Lotyška Ostapenková už měla ve sbírce trofej z Roland Garros 2017 ve dvouhře žen, Kičenoková ve Wimbledonu 2023 triumfovala v mixu. Více informací najdete v článku

04:28 – Smíšenou čtyřhru na US Open vyhráli devětadvacetiletý Andrea Vavassori a sedmatřicetiletá Sara Erraniová. Ve finále Italové porazili 7:6, 7:5 domácí americkou dvojici Donald Young a Taylor Townsendová 7:6, 7:5 a získali první titul v mixu. Deblová olympijská vítězka z Paříže Erraniová zaznamenala šestý grandslamový titul, zbývajících pět má z ženské čtyřhry. Vavassori slaví na grandslamu poprvé, letos neuspěl ve finále mužského deblu na Australian Open a Roland Garros. Více informací najdete v článku

Sara Erraniová a Andrea Vavassori na US Open vyhráli smíšenou čtyřhru
Sara Erraniová a Andrea Vavassori na US Open vyhráli smíšenou čtyřhruProfimedia

Další zprávy

17:08Aryna Sabalenková si jako druhá hráčka po světové jedničce Ize Šwiatekové zajistila účast na Turnaji mistryň, který se letos poprvé uskuteční v Rijádu. Běloruska na úvod sezony obhájila titul na Australian Open, triumfovala i v generálce na US Open v Cincinnati a v New Yorku bude v sobotu usilovat o třetí grandslamovou trofej kariéry. Na Turnaj mistryň se kvalifikovala počtvrté.

17:01Andrew Paulson na antuce v rakouském Tullnu své měsíc staré maximum na challengerech nevyrovnal. Ve čtvrtfinále 22letý český tenista prohrál 4:6, 7:6, 3:6 s Němcem Rudolfem Möllekerem.

16:56Jakub Nicod na antuce v rakouském Tullnu už podruhé překonal maximum na challengerech. Ve svém prvním čtvrtfinále dvacetiletý Čech zdolal 6:3, 5:7, 6:2 Rusa Ivana Gachova a postoupil mezi kvarteto nejlepších. O finále si zahraje s Britem Janem Choinskim (H2H 0:0).

16:49Dalibor Svrčina našel po sérii čtyř vítězství přemožitele. Ve čtvrtfinále challengeru v čínské Šanghaji jednadvacetiletý Čech podlehl 4:6, 5:7 Japonci Só Šimabukurovi a neukončil půl roku dlouhé čekání na semifinále.

05:30Karolínu Muchová končí na US Open znovu po roce v semifinále na raketě domácí tenistky. Boj o druhé grandslamové finále začala proti světové šestce Jessice Pegulaové výborně a vedla 6:1 a 2:0, ale náskok neudržela a prohrála 6:1, 4:6, 2:6. Američanka v prvním finále na majorech vyzve Bělorusku Arynu Sabalenkovou (H2H 2:5). Více informací v článku.

04:33Aryna Sabalenková postoupila podruhé za sebou do finále US Open. Turnajová dvojka porazila na betonovém dvorci Arthura Ashe v New Yorku domácí Američanku Emmu Navarrovou 6:3, 7:6 a může se v sobotu utkat o titul s Karolínou Muchovou. Ta ve druhém semifinále hraje s Američankou Jessicou Pegulaovou.