Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Thiem slaví první letošní vítězství. Kvitová v Dauhá končí

Dominic Thiem zdolal v Argentině Slováka Molčana.
Dominic Thiem zdolal v Argentině Slováka Molčana.Profimedia
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 15. února?
Moment dne ATP ze zápasu Rune – Lestienne
Livesport CZ
Moment dne WTA z utkání Azarenková – Bencicová
Livesport CZ

23:45 – Dvanáctý hráč světa Cameron Norrie měl na antuce v Buenos Aires namále hned ve svém úvodním vystoupení. Druhý nasazený Brit zdolal domácího antukového specialistu z chvostu druhé světové stovky Facunda Díaze Acostu až po třech hodinách boje 3:6, 7:5, 7:6, byť prohrával 3:6 a 3:5 a ve třetím setu byl čtyřikrát dva míčky od porážky.

23:37 – Němec Alexander Zverev po půlroční pauze zaviněné zraněním kotníku a dalšími zdravotními problémy dál marně hledá formu. Ve středu v Rotterdamu podlehl 6:4, 3:6, 4:6 domácímu Tallonu Griekspoorovi a prohrál pátý z osmi letošních zápasů.

21:45 – Karolína Muchová v Dauhá končí ve druhém kole po tříhodinové bitvě s Francouzkou Caroline Garciaovou. Česká tenistka podlehla světové pětce a vítězce loňského Turnaje mistryň 7:6, 5:7, 4:6 a teprve podruhé z posledních sedmi duelů podlehla hráčce TOP 10. Přitom si pomohla 29 winnery, udělala jen 19 nevynucených chyb a odvrátila 13 z 16 brejkbolů.

21:15 – Pátý hráč světa Andrej Rubljov na třetím ze čtyř letošních turnajů skončil po svém úvodním vystoupení. Na halové akci ATP 500 v Rotterdamu předloňský šampion a loňský semifinalista prohrál 4:6, 4:6 s Australanem Alexem de Minaurem, který vyhrál čtvrtý z osmi posledních soubojů s hráči TOP 10.

Sestřih zápasu De Minaur – Rubljov
Livesport CZ

18:35 – Světová jednička Iga Šwiateková se po osmifinálové porážce na úvodním grandslamu sezony vrátila na kurty ve velkém stylu. Za obhajobou titulu v Dauhá polská tenistka vykročila drtivou výhrou 6:0, 6:1 nad Američankou Danielle Collinsovou, které dovolila uhrát jen 20 fiftýnů a oplatila jí porážku ze semifinále loňského Australian Open.

17:24 – Čtvrtá hráčka žebříčku WTA Jessica Pegulaová si v osmifinále turnaje v Dauhá poradila s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou 6:2, 2:6, 7:5. 

Sestřih zápasu Ostapenková – Pegulaová
Livesport CZ

17:10 – Grigor Dimitrov v hale v Rotterdamu zdolal ve dvou tie-breacích světovou desítku Poláka Huberta Hurkacze, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3:0 a zajistil si místenku ve čtvrtfinále.

Sestřih zápasu Dimitrov – Hurkacz
Livesport CZ

16:62Belinda Bencicová protáhla svou neporazitelnost na Blízkém východě, ačkoli s dvojnásobnou šampionkou Viktorií Azarenkovou prohrávala ve druhém kole v Dauhá už o set a dva brejky (1:6, 1:4). Vítězka předchozí akce v Abú Zabí nakonec Bělorusku přetlačila 1:6. 7:6, 6:4.

15:48 – "Za těch pár let, co jsem na okruhu, jsem s Petrou ještě nehrála. Na turnajích se jí daří, je to bojovnice, což dnes dokázala," prohlásila po vítězsví nad Kvitovou Cori "Coco" Gauffová.

Pozápasový rozhovor s Gauffovou, české titulky najdete v nastavení.
Livesport CZ

15:32 – "V prvním zápase musíte být opravdu ve střehu. Zvlášť, když jsem dnes hrál s kvalifikantem, který už má dva zápasy za sebou," vyprávěl v pozápasovém rozhovoru Rune.

Rozhovor s Holgerem Runem, české titulky najdete v nastavení.
Livesport CZ

15:12 – Petra Kvitová v katarském Dauhá skončila stejně jako loni už ve druhém kole. Dvojnásobná šampionka v něm nestačila 3:6, 6:7 na nasazenou čtyřku Cori Gauffovou, které v premiérovém souboji nedokázala ani jednou sebrat podání.

Sestřih zápasu Gauffová – Kvitová
Livesport CZ

15:02 – Holger Rune úspěšně zahájil debut v rotterdamské hale, čtvrtý nasazený si na úvod navzdory dvěma zaváháním na servisu poradil 6:4, 6:4 s kvalifikantem Constantem Lestiennem. V dalším kole se utká s domácí divokou kartou Gijsem Brouwerem.

Sestřih zápasu Rune – Lestienne
Livesport CZ

14:45 – Stan Wawrinka v Rotterdamu suverénně ovládl souboj veteránů a bývalých členů TOP 10 s Richardem Gasquetem, o rok mladšího Francouze přehrál 6:3, 6:3, vrátil mu nedávnou porážku z Antverp a postoupil do svého prvního letošního čtvrtfinále.

14:08 – Tomáš Macháč na challengeru v Bahrajnu nadále využívá příznivého losu a sbírá první letošní výhry v hlavních soutěžích. Ve středu si poradil 6:0, 6:2 s hráčem z páté stovky Colinem Sinclairem a postoupil do čtvrtfinále.

13:38 – Jannik Sinner před týdnem bez ztráty setu ovládl halu v Montpellieru a na vítězné vlně nyní čítající čtyři zápasy pokračuje v Rotterdamu. Ital začal v nizozemské hale výhrou 6:2, 3:6, 6:1 nad Benjaminem Bonzim a ve druhém kole se střetne s nasazenou jedničkou Stefanosem Tsitsipasem.

10:46 – Marek Gengel si čtvrtfinále na challengeru v Bahrajnu nezahraje. Čech schytal ve druhém kole výprask 1:6, 2:6 od Itala Salvatora Carusa, který se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser.

10:40 – Dalibor Svrčina překvapivě skončil na challengeru v indickém Čennaí už ve druhém kole. Nasazený Čech v něm nestačil 1:6, 7:6(10) a 4:6 na až 305. hráče světa Jasutaku Učijamu a dál čeká na první letošní čtvrtfinálovou účast.

8:32 – Sebastián Báez dva dny po triumfu v Córdobě nezvládl vstup do dalšího domácího turnaje ATP 250 v Buenos Aires. Argentinec podlehl 6:3, 6:7 a 3:6 Srbu Dušanu Lajovičovi, přestože vedl 6:3 a 5:3 a v tie-breaku druhé sady měl náskok 4:1.

7:12 – Až 784. hráč světa Matija Pecotič si v Delray Beach odbyl vítězný debut na turnaji ATP. Třiatřicetiletý Chorvat, který býval v USA úspěšným hráčem univerzitních soutěží a tenisem se neživí, porazil 4:6, 6:2, 6:2 domácí bývalou světovou osmičku Jacka Socka a navázal na dvě výhry z kvalifikace. O čtvrtfinále si zahraje s dalším Američanem Marcosem Gironem.

6:42Dominic Thiem, který letos včetně Davis Cupu prohrál všech pět zápasů, se na antuce v Buenos Aires dočkal první letošní výhry. Rakouský šampion z let 2016 a 2018 si poradil 7:6, 6:3 se Slovákem Alexem Molčanem.

6:36 – Daniil Medveděv potřetí v řadě v prvním kole halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu neskončil. Sice i letos začal prohraným setem, ale duel s Alejandrem Davidovichem nakonec navzdory pěti ztraceným servisům otočil a zvítězil 4:6, 6:2 a 6:2.

6:30 – Radu Albot v Delray Beach, kde před čtyřmi lety získal svůj jediný titul na okruhu ATP, zdolal 7:6, 7:6 španělského veterána Fernanda Verdasca a na pátý pokus si připsal jeho skalp. Ve druhém kole se 33letý Moldavan utká s australským lucky loserem Aleksandarem Vukicem.