Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Teenager Mrva má první profesionální titul, Šramková zapsala premiérový triumf na WTA

Maxim Mrva zvládl své první finále mezi profesionály.
Maxim Mrva zvládl své první finále mezi profesionály.PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 22. září?

Hlavní události

13:10Rebecca Šramková se stala první slovenskou vítězkou na okruhu WTA od Anny Karolíny Schmiedlové v Bogotě 2018. Zatímco před týdnem v tuniském Monastiru ve svém premiérovém finále na nejvyšší tour neuspěla, v thajském Hua Hinu porazila dvakrát 6:4 zkušenou veteránku Lauru Siegemundovou z Německa. Díky triumfu se vyšplhá na nové žebříčkové maximum, 61. pozici. Více informací najdete v článku.

11:42 – Sedmnáctiletý Maxim Mrva si zahrál na domácím podniku M15 v Pardubicích své první semifinále i finále na profesionální tour a nakonec dokráčel až k premiérovému triumfu na dospělých turnajích. Aktuálně šestý nejlepší junior světa porazil ve finále 6:4, 7:5 Slováka Miloše Karola a dosáhl na velmi důležitý kariérní milník. Více informací najdete v článku.

Další zprávy

16:21Aneta Kučmová získala na akci W15 ve Francii svůj čtvrtý titul, všechny tři předchozí zaregistrovala v sezoně 2022 a rovněž na antuce. Čtyřiadvacetiletá Češka potvrdila roli nasazené jedničky a ve finále přehrála 6:3, 6:1 Němku Mariellu Thammovou figurující ve druhé tisícovce žebříčku.

15:46Juncheng Shang přetlačil na domácí půdě v Chengdu 6:4, 7:6 nasazenou dvojku a bývalého finalistu Alexandera Bublika a absolvuje v pondělí své třetí letošní a zároveň kariérní semifinále na okruhu ATP. Devatenáctiletý Číňan v něm změří síly s Yannickem Hanfmannem (H2H 0:0) a bude usilovat o první finálovou účast na této úrovni.

15:36Zhizhen Zhang si na domácím turnaji v Hangzhou poradil 6:3, 6:3 s antukovým specialistou Robertem Carballésem, zajistil první ryze čínské semifinále na okruhu ATP v historii a zkompletoval semifinálové účasti na všech třech površích na této úrovni. Ve svém třetím semifinále narazí na krajana Yunchaokete Bua (H2H 0:0) a bude usilovat o první finále.

14:12Carlos Alcaraz s Casperem Ruudem téměř srovnali skóre v Laver Cupu mezi Evropou a výběrem světa. Evropská dvojice zdolala 6:2, 7:6 americké duo Ben Shelton, Frances Tiafoe a upravila stav na 7:8 ze svého pohledu.

14:08Yunchaokete Bu přehrál na domácí půdě v Hangzhou 6:4, 6:2 zkušeného Michajla Kukuškina, navázal na skalp Karena Chačanova a vyhrál své první čtvrtfinále na hlavním okruhu. V semifinále se mladý Číňan střetne s krajanem Zhizhen Zhangem, nebo Robertem Carballésem.

13:44Julie Štruplová na třetí pokus zvládla finále v aktuální sezoně a upravila svou bilanci v soubojích o titul na profesionální tour na 4:7. Devatenáctiletá Češka uspěla na podniku W35 v Itálii proti domácí nasazené jedničce Nurii Brancacciové, ačkoli prohrávala o dva brejky 2:5 ve druhém setu a čelila celkem třem mečbolům. Po vydřeném vítězství 5:7, 7:6, 6:2 zapsala svůj nejcennější triumf.

13:32Yannick Hanfmann přehrál v čínském Chengdu v souboji antukářů 7:6, 6:2 Pedra Martíneze a poprvé v kariéře postoupil do semifinále na nejvyšším okruhu na tvrdém povrchu. Ve svém celkově osmém semifinálovém duelu na této úrovni, teprve druhém mimo oblíbené antukové dvorce, vyzve Juncheng Shanga, nebo Alexandera Bublika a bude bojovat o své třetí finále.

12:15Marin Čilič si v čínském Hangzhou zajistil své první semifinále po vleklých problémech s kolenem a od října 2022. Bývalý třetí hráč světa a šampion US Open udolal ve čtvrtfinále 6:2, 6:7, 7:6 Jasutaku Učijamu, přestože returnoval na setrvání v zápase a musel likvidovat dva mečboly senzačního přemožitele Holgera Runeho. Na celkově 37. kariérní finále bude útočit proti Brandonovi Nakashimovi (H2H 0:0).

11:21Lorenzo Musetti si v Chengdu zajistil své první semifinále na tvrdých površích přesně po roce, konkrétně od loňského startu právě v tomto dějišti. Nejvýše nasazený si ve čtvrtfinále poradil 6:2, 5:7, 6:2 s trápícím se Adrianem Mannarinem. O třetí letošní finálovou účast se aktuální světová devatenáctka utká s rozjetým kvalifikantem Alibekem Kačmazovem (H2H 0:0).

11:01Beatriz Haddadová Maiaová porazila v posledních třech zápasech na pětistovce v Soulu tři ruské soupeřky a získala svůj celkově čtvrtý titul, první v probíhající sezoně. Brazilka smazala ve finále v jihokorejské metropoli manko setu a brejku a zdolala 1:6, 6:4, 6:1 letošní specialistku na turnaje série WTA 500 a kolegyni z TOP 20 světového pořadí Darju Kasatkinovou. Více informací najdete v článku.

09:45Jelena Rybakinová se v letošní sezoně velmi často trápí zdravotně a poslední zápas odehrála v prvním kole na US Open, po němž ze závěrečného grandslamu roku odstoupila. Světová čtyřka následně zrušila start na pětistovce v Soulu a nyní se odhlásila z blížícího se podniku WTA 1000 v Pekingu. Do seznamu přihlášených pro hlavní soutěž se posunula Sara Sorribesová.

09:09Brandon Nakashima dorazil na asijský kontinent po výborných výkonech v rámci US Open Series a v čínském Hangzhou zaznamenal svou 58. a 59. výhru v této sezoně. Zatímco ve druhém kole musel Američan odvracet dva mečboly proti outsiderovi Colemanovi Wongovi, ve čtvrtfinále přehrál 7:5, 6:3 Rinkyho Hijikatu. O své první finále na turnajích ATP od září 2022, kdy získal v San Diegu svůj jediný dosavadní titul na této úrovni, se popere s Jasutakou Učijamou, či Marinem Čiličem.

08:43 – Momentálně 262. muž pořadí Alibek Kačmazov hraje na podniku ATP 250 v čínském Chengdu životní turnaj. Dvaadvacetiletý ruský kvalifikant porazil ve svém premiérovém čtvrtfinále na nejvyšším okruhu 6:3, 6:4 trápící se světovou osmadvacítku Nicoláse Jarryho, který přerušil sérii sedmi porážek, a znovu vylepšil své maximum na této úrovni. O své největší finále zabojuje proti Lorenzovi Musettimu, nebo Adrianovi Mannarinovi.