Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Šwiateková se po Pekingu odhlásila i z Wuhanu a oznámila rozchod s trenérem

Iga Šwiateková ukončila spolupráci s trenérem Tomaszem Wiktorowskim.
Iga Šwiateková ukončila spolupráci s trenérem Tomaszem Wiktorowskim.MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 4. října?

Hlavní události

12:04Karolína Muchová se na lukrativním turnaji WTA 1000 v Pekingu nesklonila ani před uměním 15 zápasů neporažené vítězky obou letošních grandslamů na tvrdém povrchu Aryny Sabalenkové, která si v závěru sezony dělá zálusk na návrat do čela světového žebříčku. Po odvrácení dvou setbolů v úvodní sadě, útlumu v polovině utkání, obratu ve třetím setu z 2:4 a zisku posledních 10 míčků zvítězila 7:6, 2:6, 6:4. S o dva roky mladší Běloruskou vyhrála třetí vzájemný duel po sobě a z posledních 11 zápasů si připsala 10. vítězství. V semifinále čeká na vítězku duelu mezi domácí Qinwen Zheng a Ruskou Mirrou Andrejevovou. Více informací najdete v článku

11:42Iga Šwiateková se krátce po oznámení o konci spolupráce s trenérem Tomaszem Wiktorowskim odhlásila z turnaje WTA 1000 ve Wuhanu. Třiadvacetiletá Polka se tak letos na podzim vůbec nepředstaví na akcích v Asii, nyní na jiné tisícovce v Pekingu chybí kvůli osobním důvodům. Aryna Sabalenková ji tedy po Wuhanu může sesadit z postu světové jedničky.

10:04Stefanos Tsitsipas vstoupil do turnaje Masters 1000 v Šanghaji výhrou 7:6, 6:4 nad Japoncem Keiem Nišikorim, kterému v úvodní sadě utekl ze setbolu a i díky 14 esům a odvrácení obou brejkbolů mu oplatil srpnovou porážku z Montrealu. Ve třetím kole na Řeka čeká Francouz Alexandre Muller (H2H 0:0).

Sestřih zápasu

Stefanos Tsitsipas porazil Keie Nišikoriho
Livesport

09:26 – Iga Šwiateková oznámila na svém instagramovém účtu konec spolupráce s trenérem Tomaszem Wiktorowskim. Během tří let pod jeho vedením vyhrála čtyři grandslamové trofeje.

07:41 – Američan Tommy Paul ovládl i druhý letošní duel s Fabiem Fogninim. Po Roland Garros nedal italskému veteránovi šanci ani na Masters 1000 v Šanghaji, kde zvítězil 6:1, 6:3 a vzájemnou bilanci otočil na 2:1.

Sestřih zápasu

Tommy Paul nedal Fabiu Fogninimu šanci
Livesport

Další zprávy

18:21Vít Kopřiva skončil na antukovém challengeru v portugalské Braze ve čtvrtfinále. Sedmý nasazený Čech nestačil na Dána Elmera Mollera a prohrál jednoznačně 3:6, 1:6.

16:17Aleksandar Vukic na Masters v Šanghaji zaskočil po setech 6:4, 6:4 světovou devítku Caspera Ruuda z Norska, podruhé v kariéře porazil hráče TOP 20, připsal si premiérový skalp člena TOP 10 a postoupil do třetího kola. V něm na 28letého Australana čeká Tomáš Macháč (H2H 0:1).

15:02 – Karolína Muchová se v semifinále turnaje WTA 1000 v Pekingu utká s domácí světovou sedmičkou Qinwen Zheng. Číňanka ve čtvrtfinále zdolala 5:7, 6:0, 6:4 sedmnáctiletou Rusku Mirru Andrejevovou.

14:35Daniil Medveděv vstoupil do turnaje Masters v Šanghaji výhrou dvakrát 7:5 nad Brazilcem Thiagem Seybothem, kterému oplatil porážku z loňského Roland Garros. Ve třetím kole se ruský šampion z roku 2019 utká s Italem Matteem Arnaldim (H2H 3:0).

14:06 – Světová osmička Emma Navarrová se po nezdaru v Pekingu rozhodla zkrátit čas před další tisícovkou ve Wuhanu startem na menším turnaji WTA 125k v Hongkongu, se kterým se loučí po třetím vystoupení. Ve čtvrtfinále americká hvězda podlehla 4:6, 3:6 Rusce Anně Blinkovové, jež navázala na skalp Simony Halepové a po třetí výhře v řadě pokračuje v soutěži, do níž vstupovala se šňůrou 10 porážek.

13:50Tomáš Macháč na třetím turnaji po sobě odstartoval vítězstvím. Na Masters 1000 v Šanghaji nasazený český tenista zdolal 1:6, 7:6, 6:4 Španěla Alejandra Davidoviche, přestože ve druhé sadě prohrával 1:3 a ve třetí 0:3, a postoupil do třetího kola. V něm se střetne se světovou devítkou Norem Casperem Ruudem, nebo Australanem Aleksandarem Vukicem. Více informací najdete v článku

12:39 – Arthur Fils tři dny po cenném triumfu na pětistovce v Tokiu nezvládl vstup do turnaje Masters 1000 v Šanghaji. Unavený dvacetiletý Francouz v Číně nestačil na Roberta Carbállese, kterému podlehl ve dvou tie-breacích. Španěl ve třetím kole vyzve Američana Bena Sheltona.

10:15Gaël Monfils na tisícovce v Šanghaji zvládl i utkání druhého kola, v němž zdolal 6:3, 4.6, 6:4 nasazeného Argentince Sebastiána Báeze a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 2:0. O postup do osmifinále se francouzský veterán utká s krajanem Ugem Humbertem, nebo Arthurem Cazauxem.

08:58Ben Shelton na Masters v Šanghaji porazil 6:3, 7:6 Kanaďana Denise Shapovalova, s nímž si poradil potřetí během čtyř měsíců. Ve třetím kole se jednadvacetiletý Američan může dočkat odvety za týden starou porážku z Tokiu proti Francouzi Arthuru Filsovi.

08:06 – 21. hráč světa Félix Auger-Aliassime nezvládl již na šestém z devíti turnajů po French Open hned svůj úvodní zápas. Na Masters 1000 v Šanghaji kanadský favorit nestačil na Francouze Alexandreho Mullera, prohrál 3:6, 2:6 a stejně jako loni se loučí po prvním zápasu.

06:45 – V Asii pokračují dva velké turnaje. Ženy budou hrát na podniku WTA 1000 v Pekingu o poslední dvě volná místa v semifinále a jedno z nich může obsadit Karolína Muchová, jež se od 8:30 SELČ pokusí potvrdit formu proti 15 zápasů neporažené světové dvojce Aryně Sabalenkové. Nasazený Tomáš Macháč bude kolem poledne na Masters 1000 v Šanghaji čelit ve svém úvodním vystoupení Španělu Alejandru Davidovichovi.