Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Šwiateková se odhlásila z Pekingu, Bartoň zvládl první čtvrtfinále na challengerech

Iga Šwiateková titul v Pekingu obhajovat nebude
Iga Šwiateková titul v Pekingu obhajovat nebudeLuke Hales / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 20. září?

Hlavní události

14:20 Hynek Bartoň se v rumunském Sibiu probojoval z kvalifikace do svého premiérového čtvrtfinále na challengerech a své maximum na této úrovni znovu vylepšil. Dvacetiletý Čech zdolal po dvou a půl hodinách boje 7:6, 6:7, 6:3 Pola Martína ze Španělska. Ve svém největším semifinále bude aktuálně 470. hráč světa čelit nasazené trojce Valentinovi Royerovi (H2H 0:0).

Sestřih utkání Jarry – Klein

Lukáš Klein v čínském Chengu poprvé do čtvrtfinále turnaje ATP nepostoupil. Šestadvacetiletý Slovák ve druhém kole podlehl 6:7, 6:3, 4:6 nasazenému Chilanu Nicolásovi Jarrymu, jenž přerušil sérii sedmi porážek táhnoucí se od životního postupu do finále Masters 1000 v Římě.

Nicolas Jarry přerušil sérii sedmi porážek
Livesport

12:31 – Světová jednička Iga Šwiateková se z osobních důvodů odhlásila z turnaje WTA 1000 v Pekingu, kde měla od příštího týdne obhajovat loňský triumf. Třiadvacetiletá Polka se představila naposledy začátkem září na US Open, kde vypadla ve čtvrtfinále s Jessicou Pegulaovou. Poslední titul slavila před čtvrt rokem na Roland Garros. "Moc mě mrzí, že jsem z osobních důvodů nucena se odhlásit z China Open. Loni jsem tam prožila skvělé okamžiky a moc jsem se těšila na návrat. Fanoušci uvidí skvělý tenis a je mi líto, že nebudu součástí," uvedla Šwiateková v pohlášení.

Další zprávy

16:31Arianne Hartonová zvládla na akci WTA 250 v thajském Hua Hinu včetně kvalifikace už pět zápasů a může se těšit na své první kariérní semifinále na nejvyšším okruhu. Osmadvacetiletá Nizozemka ve svém teprve druhém čtvrtfinále na této úrovni přetlačila 4:6, 6:2, 6:3 Mai Hontamaovou a o své největší finále bude usilovat proti Rebece Masárové, či Lauře Siegemundové.

16:09Karen Chačanov už na devátém turnaji v řadě skončil v prvním či druhém kole. Aktuálně 23. hráč světa podlehl v úvodním zápase v čínském Hangzhou 6:7, 6:4, 3:6 domácímu outsiderovi Yunchaokete Buovi, který se v žebříčku nachází o 101 míst níže. Mladý Číňan si zajistil premiérový skalp TOP 30 a také první čtvrtfinále na nejvyšší tour, v němž vyzve Michajla Kukuškina (H2H 0:0).

15:05Pedro Martínez porazil v Chengdu 6:3, 6:4 Aleksandara Vukice a už pošesté v sezoně postoupil do čtvrtfinále, ovšem na betonech se na nejvyšším okruhu do této fáze dostal poprvé od loňského ledna. O své celkově šesté semifinále a premiérové mimo oblíbené antukové dvorce se utká s Yannickem Hanfmannem (H2H 1:2).

15:01Casper Ruud potvrdil v Laver Cupu slabší formu, která ho provází po skončení French Open, a nestačil na halovém betonu v Berlíně 4:6, 4:6 na Francisca Cerúndola. Nejlepší Nor v historii tak přišel o svou neporazitelnost v této exhibiční soutěži (nyní bilance 3:1) a dostal Evropu proti světovému výběru do manka 0:1.

14:44 – Laver Cup bude i v budoucnu spolupracovat s ATP Tour. Zástupci exhibiční týmové soutěže, jejíž založení inicioval v roce 2017 Roger Federer, se s představiteli ATP domluvili na prodloužení smlouvy o dalších pět let. Partnerství uzavřeli poprvé v roce 2019. O nové dohodě informovali před dnešním startem sedmého ročníku duelu mezi výběry Evropy a světa v Berlíně.

13:55Rebecca Šramková v thajském Hua Hinu zdolala 4:6, 6:4, 6:1 Chorvatku Janu Fettovou a počtvrté v kariéře, z toho potřetí za poslední dva měsíce, postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. O druhé semifinále, které si zahrála poprvé minulý týden cestou do premiérového finále v tuniském Monastiru, se sedmadvacetiletá Slovenka utká se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou (H2H 0:3).

13:02Brandon Nakashima měl ve svém úvodním zápase na turnaji ATP 250 v čínském Hangzhou nečekané potíže. Čtvrtý nasazený Američan zdolal hongkongského kvalifikanta Colemana Wonga až díky odvrácení dvou mečbolů 6:7, 7:6, 6:1 a postoupil do čtvrtfinále. V něm na něj čeká Australan Rinky Hijikata (H2H 1:0).

11:28 – Bývalá světová dvaadvacítka a aktuálně až 261. hráčka žebříčku Tamara Zidanšeková v úvodním čtvrtfinále na turnaji WTA 250 v thajském Hua Hinu udolala až po odvrácení čtyř mečbolů a takřka čtyřech hodinách boje 4:6, 7:6, 7:6 Argentinku Nadiu Podoroskou a poprvé od ledna 2022 postoupila do semifinále. V něm se šestadvacetiletá Slovinka střetne se Slovenkou Rebeccou Šramkovou, nebo Chorvatkou Janou Fettovou.

10:39 – Na turnaji WTA 500 v Soulu se v pátek hrát nebude. Pořadatelé už během odpoledne oznámili, že všechna čtvrtfinálová utkání jsou kvůli vytrvalému dešti odložena na sobotu.

09:42 – Bývalý 39. hráč světa Michajl Kukuškin v čínském Hangzhou porazil 6:4, 7:6 krajana Alexandera Ševčenka, navázal na svou první letošní výhru na okruhu ATP a poprvé od října 2020 postoupil do čtvrtfinále. Pět a půl roku dlouhé čekání na semifinále se 36letý Kazach pokusí ukončit proti nasazené dvojce Karenu Chačanovovi, nebo domácímu Yunchaokete Bu.

08:56 – Až 252. hráč světa Alibek Kačmazov v čínském Chengdu porazil 7:6, 6:1 Japonce Tara Daniela a poprvé postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm se dvaadvacetiletý Rus utká s nasazeným Chilanem Nicolasem Jarrym, nebo Slovákem Lukášem Kleinem.

07:00 – V Berlíně odpoledne odstartuje 7. ročník třídenní exhibiční akce Laver Cup, v němž se utká Tým Evropy s Týmem světa, který obhajuje triumfy z předchozích dvou sezon. Ve dvouhrách se střetnou Nor Casper Ruud s Argentincem Franciscem Cerúndolem, Řek Stefanos Tsitsipas s Australanem Thanasim Kokkinakisem a Bulhar Grigor Dimitrov s Chilanem Alejandrem Tabilem. Ve čtyřhře dojde na souboj Španěla Carlose Alcaraze s Němcem Alexanderem Zverevem proti Američanům Tayloru Fritzovi s Benem Sheltonem.