Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Šwiateková pomůže Polkám v BJKC, Češi už znají program United Cupu

Iga Šwiateková reprezentovala naposledy na olympiádě v Paříži
Iga Šwiateková reprezentovala naposledy na olympiádě v PařížiČTK / AP / Manu Fernandez
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 22. října?

Hlavní události

11:51Iga Šwiateková, která od US Open nehrála žádný turnaj a přišla kvůli tomu tento týden o post světové jedničky, zakončí sezonu na závěrečném turnaji Poháru Billie Jean Kingové. Předtím ji čeká Turnaj mistryň v Rijádu. "Uvidíme se v Málaze. Mám radost, že budu hrát za svou zemi a hrdě reprezentovat Polsko," uvedla Šwiateková na sociální síti X.

07:22 – Po včerejším rozlosování United Cupu je znám už také časový harmonogram turnaje. Čeští tenisté, jejichž lídry by měli být Karolína Muchová a Tomáš Macháč, v Sydney vstoupí do soutěže smíšených družstev až třetí hrací den 29. prosince zápasem proti Norům s Casperem Ruudem v sestavě. Na Nový rok pak vyzvou loňské finalisty Poláky Igu Šwiatekovou s Hubertem Hurkaczem. Oba duely se budou hrát během denního programu, v případě postupu Češi nastoupí už 2. ledna večer k utkání o postup do semifinále. Více informací najdete v článku.

Další zprávy

15:33 – Pořadatelé posledního letošního podniku série Masters oznámili divoké karty pro hlavní soutěž. Tu si v pařížské hale Bercy, kde se Rolex Paris Masters koná naposledy, zahrají domácí veteráni Richard Gasquet, Adrian Mannarino, Gaël Monfils a mladá naděje Giovanni Mpetshi Perricard.

14:01 – Třiadvacetiletá Češka Anna Sisková a Italka Angelica Moratteliová i na druhém společném turnaji odstartovaly vítězstvím. Po semifinále v japonské Ósace úspěšně vstoupily také do dvěstěpadesátky v čínském Guangzhou, kde si poradily 6:1, 7:6 s britským tandemem Samantha Murrayová a Eden Silvaová.

13:24 – Jakub Menšík ve druhém kole turnaje ATP 500 ve Vídni narazí na Miomira Kecmanoviče (H2H 0:0). Srbský tenista ve svém úvodním vystoupení porazil 6:2, 6:4 argentinského antukáře Mariana Navoneho.

12:17 – Druhá nasazená Marie Bouzková vstoupila do turnaje WTA 250 v Guangzhou hladkou výhrou 6:3, 6:1 nad unavenou Nizozemkou Suzan Lamensovou, jež minulý týden v Ósace slavila premiérový triumf na hlavním okruhu. O čtvrtfinále si česká tenistka zahraje s Američankou Caroline Dolehideovou (H2H 0:1). Více informací najdete v článku.

11:53Diego Forlán, jež před pěti lety ukončil fotbalovou kariéru, se v listopadu představí na domácím tenisovém challengeru v Montevideu. Pětačtyřicetiletý Urugayec nastoupí po boku Argentince Federica Corii. "Výzvy miluju. Tohle je pro mě jiný sport a rád změřím síly s výbornými tenisty z jiných zemí," uvedl bývalý hráč Atletika Madrid, Villarealu či Manchesteru United. Více informací najdete v článku.

11:04Kateřina Siniaková v Číně na třetím turnaji v řadě zvládla své úvodní vystoupení. Na podniku WTA 250 v Guangzhou nejvýše nasazená Češka zametla 6:2, 6:1 se zkušenou Chorvatkou Petrou Martičovou, s níž vyhrála i čtvrtý vzájemný duel. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Američankou Alyciou Parksovou (H2H 2:0), jež se do hlavní soutěže dostala jako náhradnice. Více informací najdete v článku.

09:10Clara Tausonová na podniku WTA 500 v Toku dostala po neúspěchu v kvalifikaci šanci na reparát a na úvod hlavní soutěže z pozice lucky losera uspěla, když znovu po třech týdnech přehrála hladce ve dvou setech domácí Nao Hibinovou (6:2, 6:3). O čtvrtfinále na třetím turnaji po sobě si 21letá Dánka zahraje s grandslamovou šampionkou Američankou Sofií Keninovou (H2H 1:0).

08:06 – 254. hráčka světa Han Shi si na podzim odbývá debut na okruhu WTA a v hlavní soutěži si na druhý pokus připsala premiérovou výhru. Devatenáctiletá Číňanka slaví na domácí půdě v Guangzhou, kde si poradila 6:1, 6:7, 6:3 s francouzskou kvalifikantkou Jessikou Ponchetovou.

07:14Sajaka Išiiová na domácí půdě v Tokiu po úspěšně absolvované kvalifikaci slaví vítěznou premiéru v hlavní soutěži turnaje WTA. Devatenáctiletá Japonka ze třetí světové stovky deklasovala dvakrát 6:1 ještě o rok mladší krajanku Saru Saitóovou, jež minulý týden v Ósace postoupila dokonce do čtvrtfinále.

06:43 – Světová devítka Darja Kasatkinová po triumfu v Ningbu vstoupí do další pětistovky v Tokiu zápasem proti Mccartney Kesslerové (H2H 0:0). Americká tenistka v prvním kole porazila dvakrát 6:3 Italku Elisabettu Cocciarettovou a oplatila jí letošní porážku z Charlestonu.