Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Šwiateková angažovala slavného trenéra, Veselý opět vypadl ve druhém kole

Iga Šwiateková bude spolupracovat s žádaným Wimem Fissettem.
Iga Šwiateková bude spolupracovat s žádaným Wimem Fissettem.FATIH AKTAS / ANADOLU / Anadolu via AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 17. října?

Hlavní události

19:41Stan Wawrinka poprvé od US Open 2023 a následné sérii 23 nepovedených turnajů vyhrál dva zápasy po sobě. Zkušený Švýcar se dočkal na halové akci ATP 250 ve Stockholmu, kde zdolal 6:4, 3:6, 7:5 Alejandra Davidoviche ze Španělska, navázal na skalp nasazeného Brandona Nakashimy a v 39 letech stal se nejstarším čtvrtfinalistou v historii turnaje. O semifinále si bývalý třetí hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion zahraje s Andrejem Rubljovem, nebo Alexandrem Mullerem.

Sestřih zápasu

Stan Wawrinka po více než roce vyhrál dvakrát po sobě
Livesport

12:42Jiří Veselý už třetím týdnem po sobě a na čtvrtém turnaji v řadě vypadl ve druhém kole. Bývalý 35. muž pořadí, který v květnu nečekaně ovládl challenger na pražské Štvanici, tak dál čeká na teprve druhé letošní čtvrtfinále. Ve francouzském Saint-Brieuc podlehl před jeho branami 3:6, 4:6 domácímu Calvinovi Hemerymu.

Sestřih utkání Lehečka – Altmaier

Jiří Lehečka zvládl při svém debutu v Antverpách i druhý duel s outsiderem. Nasazený Čech porazil 6:4, 6:3 Daniela Altmaiera z Německa a poprvé od předloňského listopadu zapsal vítěznou sérii na halových turnajích. V pátečním souboji o postup mezi nejlepší kvarteto může potkat dvojnásobného semifinalistu a světovou jedenáctku Stefanose Tsitsipase (H2H 1:2). Více informací najdete v článku.

Lehečka si poradil i s druhým outsiderem.
Livesport

09:35 – Pouhých 14 dní po rozchodu s dlouholetým koučem Tomaszem Wiktorowským našla Iga Šwiateková náhradu. Na světovou jedničku bude dohlížet žádaný belgický trenér Wim Fissette, který v minulosti spolupracoval s několika grandslamovými šampionkami včetně Petry Kvitové či Naomi Ósakaové. Polka by měla sezonu zakončit na Turnaji mistryň v Rijádu, poslední zápas odehrála na US Open.

Další zprávy

23:13 – Světová desítka Grigor Dimitrov vstoupil do halového turnaje ATP 250 ve Stockholmu výhrou 7:6, 6:3 nad Francouzem Quentinem Halysem a zkompletoval osmičku čtvrtfinalistů. O semifinále si bulharský šampion z roku 2013 a finalista z let 2014 a 2017 zahraje se Švýcarem Dominicem Strickerem (H2H 0:0).

22:54 – Poslední vzájemný zápas Carlose Alcaraze s Rafaelem Nadalem vyhrál podle očekávání o sedmnáct let mladší Alcaraz. Aktuálně druhý hráč světa na exhibici Sin Kings Slam v Rijádu zvítězil nad s kariérou se loučícím krajanem 6:3, 6:3 a postoupil do finále. V něm v sobotu vyzve Jannika Sinnera (H2H 7:4), s nímž zvládl všechny tři letošní souboje. Více informací najdete v článku

21:10Jannik Sinner pokračuje v životní formě i na lukrativní exhibici v Saúdské Arábii. Den po deklasování Daniila Medveděva si v semifinále poradil také s Novakem Djokovičem (6:2, 6:7, 6:4), kterého přehrál i před čtyřmi dny ve finále Masters 1000 v Šanghaji. O triumf a rekordní odměnu pro vítěze tenisového turnaje si v Rijádu zahraje s vítězem španělského duelu generací mezi Rafaelem Nadalem a Carlosem Alcarazem. Více informací najdete v článku

21:03Andrej Rubljov zahájil svou premiéru na turnaji ATP 250 ve Stockholmu očekávanou výhrou. Nejvýše nasazený Rus přehrál Francouze Alexandreho Mullera 6:4, 6:1 a oplatil mu nečekanou jarní porážku z římské antuky. Ve čtvrtfinále svede souboj se švýcarským veteránem Stanem Wawrinkou (H2H 2:2).

20:59 – Jiří Lehečka se v pátečním čtvrtfinále na turnaji ATP 250 v Antverpách utká se světovou jedenáctkou Stefanosem Tsitsipasem (H2H 1:2), kterého v posledním střetnutí letos v Indian Wells porazil. Už měsíce se trápící řecký tenista v Belgii odstartoval vydřenou výhrou nad Brazilcem Thiagem Seybothem, kterého zdolal 7:6, 4:6, 7:5.

18:52Frances Tiafoe se po semifinále na US Open během podzimu trápí a namále měl i na úvod halového turnaje ATP 250 v Almaty. Nejvýše nasazený Američan ve svém úvodním vystoupení udolal Brita Dana Evanse až po obratu 6:7, 7:6, 6:3 a vzájemnou bilanci upravil na 6:4. Ve čtvrtfinále se střetne s Australanem Aleksandarem Vukicem (H2H 1:0).

18:07Marie Bouzková v Ósace po porážce ve druhém kole dvouhry odstoupila ze soutěže deblistek. V té dnes měly s Kolumbijkou Camilou Osoriovou nastoupit ke čtvrtfinále proti dvojici Cristina Buscaová a Monica Niculescuová.

16:58Karolína Muchová pokračuje na čínské půdě ve skvělé formě a po finálové účasti na tisícovce v Pekingu prošla do čtvrtfinále na podniku WTA 500 v Ningbu. Set neztratila ani ve druhém zápase, v němž si poradila 6:2, 6:1 s lucky loserem Jaqueline Cristianovou. S Rumunkou vyhrála suverénně i třetí vzájemný souboj a ve čtvrtfinálové fázi narazí na Annu Kalinskou (H2H 2:0). Více informací najdete v článku.

16:01Adam Pavlásek s Ivanem Dodigem nevyužili nasazené pozice na turnaji ATP 250 ve Stockholmu a dohráli už ve čtvrtfinále. Česko-chorvatský tandem v něm nedotáhl vedení setu a prohrál 6:3, 3:6, 5:10 s Američanem Robertem Gallowayem a Kazachem Aleksandrem Nedovjesovem.

15:16Petr Nouza s Patrikem Riklem ovládli v letošní sezoně už pět challengerů a nyní v hale ve Stockholmu prorazili na nejvyšším okruhu. Na své premiérové společné vítězství na této úrovni navázali ve čtvrtfinále, v němž přehráli dvakrát 6:4 indické duo Jeevan Nedunchežijan, Vijay-Sundar Prašanth.

13:19Barbora Krejčíková navzdory slabšímu výkonu úspěšně vstoupila do pětistovky v čínském Ningbu. Úřadující wimbledonská šampionka a nasazená čtyřka, která se na začátku listopadu představí na Turnaji mistryň, se protrápila k vítězství 7:6, 6:3 nad lucky loserem a až 261. hráčkou světového pořadí Ye-Xin Ma. O druhé letošní semifinále se popere s ruskou kometou Mirrou Andrejevovou (H2H 1:2). Více informací najdete v článku.

13:10Adrian Mannarino loni triumfoval na halovém podniku v kazašské Astaně a v tomto týdnu se pokoušel v novém dějišti turnaje v Almaty titul obhájit. Francouzský veterán ale skončil již ve druhém kole po porážce 6:7, 3:6 s Aleksandarem Vukicem a zhoršil si katastrofální letošní bilanci na 15:30. Australan změří ve čtvrtfinále síly s nasazenou jedničkou Francesem Tiafoem, nebo Danielem Evansem. 

13:08Hynek Bartoň si v italské Olbii své druhé čtvrtfinále na challengerech nezahraje. Dvacetiletý český kvalifikant narazil ve druhém kole na domácího favorita Mattiu Bellucciho a s nasazenou dvojkou prohrál jasně 3:6, 2:6. 

12:27Anna Sisková s Angelicou Moratelliovou začaly na turnaji WTA 250 v japonské Ósace senzačním skalpem Sofie Keninové a Bethanie Mattekové-Sandsové, ale na další zkušené soupeřky už nestačily. Česko-italský tým prohrál v semifinále jasně 1:6, 3:6 s Enou Šibaharaovou a Laurou Siegemundovou. Sisková si tak musí na své druhé finále na této úrovni počkat.

11:05Beatriz Haddadová Maiaová zdolala v úvodním zápase na pětistovce v Ningbu po setech 7:6, 7:5 a dvou a půl hodinách boje Katie Boulterovou a postoupila do čtvrtfinále. Šampionka nedávné akce stejné kategorie v Soulu v něm změří síly s rozjetou kolegyní z TOP 15 žebříčku Paulou Badosaovou (H2H 1:1).

08:51Elise Mertensová už na čtvrtém turnaji v řadě nevyhrála více než jeden zápas, ve druhém kole v Ósace vzdala za stavu 6:3, 5:7, 1:4 Kimberly Birrellové. Z nasazených hráček je ve čtvrtfinále pouze Diane Parryová a doplnit ji může už jen Elina Avanesjanová, která bude v případě postupu další soupeřkou Birrellové.

08:29Tomáš Macháč dorazil na podnik ATP 250 v Almaty po vynikající sezoně asijských betonů a řadil se v oblíbených halových podmínkách k největším favoritům turnaje. Rozjetého rodáka z Berouna ale zastavila nemoc, kvůli níž po pouhých čtyřech gamech vzdal utkání druhého kola s domácím outsiderem Beibitem Žukajevem. Kazach figurující na 213. místě žebříčku ve svém prvním čtvrtfinále na hlavní tour vyzve Karena Chačanova, nebo Otto Virtanena. Více informací najdete v článku.

07:35 – Ve čtvrtek bude pokračovat dění na třech halových podnicích ATP. Na evropském kontinentu odehrají své první zápasy na turnaji Stefanos Tsitsipas v Antverpách a také Andrej Rubljov ve Stockholmu. Řek si zahraje o čtvrtfinále s Thiagem Seybothem Wildem, ruský tenista bude čelit Alexandremu Müllerovi.

07:30 – Australian Open znovu láká na účast Nicka Kyrgiose, který odehrál za poslední dva roky jen jeden soutěžní zápas. Ředitel úvodního grandslamu sezony před pár dny oznámil návrat australského bouřliváka a nyní pořadatelé propagují jeho start i na sociálních sítích.

07:04Marie Bouzková si v Ósace své teprve čtvrté čtvrtfinále v probíhající sezoně nezahraje. Při své premiéře na japonských turnajích vypadla ve druhém kole po porážce 0:6, 6:7 s kvalifikantkou Anou Bogdanovou, s níž prohrála i oba předchozí souboje ve dvou setech. Rumunku čeká ve čtvrtfinálové fázi utkání kvalifikantek se Suzan Lamensovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.