Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Svrčinovi se na challengerech v Číně dál daří, Bejlek se vrátila vítězně

Dalibor Svrčina v Číně vyhrál pět ze šesti zápasů.
Dalibor Svrčina v Číně vyhrál pět ze šesti zápasů.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 10. září?

Hlavní události

14:21Sára Bejlek zvládla svůj první zápas po nezdaru v úvodním kole kvalifikace na US Open. Osmnáctiletá Češka, která v posledních měsících bojovala se zdravotními problémy, nedovolila Leyre Romerové dopodávat první set a Španělku nakonec na podniku 125k ve Slovinsku porazila 7:5, 6:1. O první vítěznou sérii od senzačního osmifinále na tisícovce v Madridu se popere s Kristinou Dmitrukovou, nebo Tenou Lukasovou.

08:13 – Aktuálně až 288. hráči světa Daliboru Svrčinovi se na challengerech v Číně daří. Byť byl z jednoho turnaje diskvalifikován, má po šesti zápasech na kontě už pět dvousetových vítězství. V Guangzhou jednadvacetiletý český tenista odstartoval výhrou 7:5, 6:4 nad žebříčkově lépe postaveným Japoncem Jasutakou Učijamou, kterému oplatil loňskou porážku z Čennaí. O čtvrtfinále si zahraje s nasazeným Kazachem Michajlem Kukuškinem, nebo ruským kvalifikantem Jevgenijem Donským.

Další zprávy

23:49 – Nizozemsko mělo v italské Boloni nakročeno k vítězství na finálovém turnaji Davis Cupu, když Botic van de Zandschulp přetlačil 7:5, 7:6 outsidera Raphaela Collignona. Belgičané ale dokázali úvodní zápas Skupiny A otočit, jelikož Zizou Bergs zdolal 6:2, 6:7, 6:3 Tallona Griekspoora a Sander Gillé s Joranem Vliegenem přemohli v rozhodující čtyřhře 4:6, 7:6, 6:4 Wesleyho Koolhofa a Van De Zandschulpa. Více informací najdete v článku.

22:54 – Austrálie úspěšně vstoupila do letošního ročníku finálového turnaje Davis Cupu. Po dramatickém průběhu zdolala ve španělské Valencii, kde účinkují také čeští tenisté, poměrem 2:1 Francii. Thanasi Kokkinakis přetlačil ve dvou tie-breacích Arthura Filse, ale pak Ugo Humbert po jasné výhře 6:3, 6:2 nad Alexeiem Popyrinem stav srovnal. Rozhodnout musela čtyřhra, v níž Matthew Ebden s Maxem Purcellem porazili 7:5, 5:7, 6:3 Pierra-Huguese Herberta a Édouarda Rogera-Vasselina. Více informací najdete v článku.

20:28 – Šampionka obou předchozích ročníků Elise Mertensová zvládla i svůj 11. zápas na podniku WTA 250 v tuniském Monastiru. V letošní edici plní roli nasazené jedničky a vstoupila do ní drtivým vítězstvím 6:2, 6:0 nad Anastasií Zacharovovou z Ruska. O postup do čtvrtfinále se osmifinalistka právě skončeného US Open utká s Evou Lysovou (H2H 0:0).

18:51Vít Kopřiva úspěšně odstartoval obhajobu finálové účasti na challengeru ve Štětíně. Český tenista, který plní roli nasazené pětky, zdolal v úvodním kole po obratu 2:6, 7:5, 6:1 Nicolase Morena De Alborana ze Spojených států a přerušil sérii tří porážek. Jeho dalším protivníkem bude krajan Andrew Paulson, nebo německý lucky loser Sebastian Fanselow.

17:50 – Stejně jako v čínském Zhuhai bylo už po singlových zápasech rozhodnuto také ve Skupině D v britském Manchesteru. Předloňští šampioni z Kanady si na úvod finálového turnaje Davis Cupu poradili s Argentinou a obě dvouhry zvládli bez ztráty setu. Denis Shapovalov porazil 7:5, 6:3 Francisca Cerúndola a Félix Auger-Aliassime přehrál dvakrát 6:3 antukového specialistu Sebastiána Báeze. Více informací najdete v článku.

17:05 – Kapitán Jaroslav Navrátil nasadí do středečních dvouher v úvodním utkání skupinové fáze Davisova poháru proti španělským tenistům Tomáše Macháče a Jiřího Lehečku. O složení čtyřhry se rozhodne po duelu Macháče, který bude zřejmě čelit světové trojce Carlosi Alcarazovi. Navrátil to dnes řekl při on-line setkání s novináři. I přesto, že Španěly požene ve Valencii vyprodaná hala, věří, že jeho svěřenci mohou uspět.

12:42 – Slovensko odstartovalo svou premiéru na finálovém turnaji Davisova poháru porážkou v souboji našich sousedů s Německem. Slováci, kteří se kvalifikovali po výhře nad Srbskem, padli v čínském Zhuhai už po dvouhrách. Nejprve Lukáš Klein nestačil 4:6, 5:7 na Maximiliana Marterera a následně Jozef Kovalík prohrál z mečbolu 6:3, 3:6, 6:7 s Yannickem Hanfmannem. Více informací najdete v článku.

11:57Jakub Nicod si před týdnem v Rakousku zahrál své první čtvrtfinále a zároveň semifinále na challengerech a skvělou formu si evidentně přivezl i do bulharského Dobriče. Dvacetiletý Čech smetl v prvním kole za hodinu a pár minut 6:3, 6:2 nasazenou trojku Olivera Crawforda a zaútočí na další čtvrtfinálovou účast na této úrovni.

06:32 – Americká tenistka Sloane Stephensová od dubnové série sedmi vítězství na antuce a zisku titulu prohrála 12 ze 14 zápasů. Krizi bývalá grandslamová šampionka nezlomila ani na podniku WTA 500 v mexické Guadalajaře, kde podlehla 4:6, 3:6 Australance ze druhé světové stovky Olivii Gadecké a utrpěla pátou porážku v řadě. Více informací najdete v článku