Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Svrčina v Itálii nadělil dva kanáry, Nouza s Riklem mají první výhru na ATP

Dalibor Svrčina na challengeru vyhrál poprvé bez ztráty gamu
Dalibor Svrčina na challengeru vyhrál poprvé bez ztráty gamuČTK / Zaorálková Jana
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 14. října?

Hlavní zprávy

20:50Matteo Berrettini při debutu na halovém turnaji ATP 250 ve Stockholmu potvrdil roli favorita v derby s nasazeným Lucianem Darderim. Zkušenější z Italů porazil o šest let mladšího krajana 6:4, 6:3 a s dalším mladíkem Dominicem Strickerem ze Švýcarska (H2H 0:0) si zahraje o čtvrtfinále.

18:15 – Chorvat Borna Čorič v prvním kole nového halového klání ATP 250 v kazašském Almaty porazil 6:4, 7:6 sedmého nasazeného Maďara Fábiána Maroszána a z posledních sedmi zápasů si připsal teprve druhou výhru. O první čtvrtfinále po osmi měsících si bývalý 12. hráč světa zahraje s Kanaďanem Gabrielem Diallem, nebo Australanem Christopherem O'Connellem.

Sestřih zápasu

Borna Čorič porazil Fábiána Marozsána i podruhé
Livesport

18:03Dalibor Svrčina po návratu z Asie zahájil podzim v evropských halách drtivou výhrou. Na úvod challengeru v italské Olbie dvaadvacetiletý Čech deklasoval 6:0, 6:0 domácího žebříčkově lépe postaveného antukáře Federica Arnalboldiho a podruhé v kariéře a poprvé na akci této úrovně vyhrál zápas bez ztráty gamu. O čtvrtfinále si zahraje se čtvrtým nasazeným Chorvatem Dujem Ajdukovičem (H2H 0:0).

17:51 – Vítězové pěti letošních challengerů Petr Nouza a Patrik Rikl na halové akci ATP 250 ve Stockholmu zdolali po odvrácení mečbolu 6:4, 2:6, 11:9 čtvrtou nasazenou britskou dvojici Julian Cash a Lloyd Glasspool a připsali si premiérovou výhru na hlavním okruhu.

Další zprávy

20:32 – S kariérou se pomalu loučící Richard Gasquet skončil na halovém turnaji v Antverpách, kde před osmi lety získal jeden z 16 titulů na okruhu ATP, hned v prvním kole. Osmatřicetiletý Francouz ve druhém setu proti Argentinci Tomási Martínu Etcheverrymu neudržel náskok brejku a prohrál 6:7, 4:6.

18:24Mariano Navone v belgických Antverpách odvrátil při premiéře na halovém turnaji ATP dva mečboly Brazilce Thiaga Monteira a zvítězil 6:3, 4:6, 7:6. Ve druhém kole se argentinský antukář utká s Hugem Gastonem, nebo Alexejem Vatutinem.

17:42Paula Badosaová na závěr pondělního programu turnaje WTA 500 v čínském Ningbu zdolala 4:6, 6:3, 6:3 Rusku Dianu Šnajderovou a po již pátém letošním střetnutí upravila vzájemnou bilanci na 4:2.

15:59 – Zahajovací zápas na halovém turnaji ATP 250 v Antverpách vyhrál Roberto Carballés. Španělský tenista přehrál 6:4, 6:0 Němce Dominika Köpfera a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 2:0. O čtvrtfinále si zahraje s nejvýše nasazeným Australanem Alexem se Minaurem. 

15:40 – Američanky Coco Gauffová a Jessica Pegulaová, Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Italka Jasmine Paoliniová si jako další tenistky zajistily start na Turnaji mistryň. Informovala o tom WTA na svém webu. Ve startovním poli závěrečné akce sezony pro osmičku nejlepších hráček v Rijádu doplnily Polku Igu Šwiatekovou a Bělorusku Arynu Sabalenkovou. Jako grandslamová vítězka by neměla chybět ani Barbora Krejčíková, oficiálně to však stále potvrzené nemá. Více informací najdete v článku

10:32 – Turnaj v čínském Ningbu bude bez hlavních hvězd nasazené jedničky Italky Jasmine Paoliniové a trojky Američanky Emmy Navarrové. Světová šestka Paoliniová se odhlásila kvůli zranění levé nohy, osmá hráčka žebříčku WTA Navarrová odstoupila vinou nemoci.

09:28Julie Putincevová začala na pětistovce v čínském Ningbu drtivou výhrou. Kazašská tenistka v prvním kole smetla Američanku Caroline Dolehidovou 6:2, 6:0 a vyhrála s ní i třetí vzájemný duel. O postup mezi osmičku nejlepších si zahraje s vítězkou zápasu mezi šestou nasazenou Beatriz Haddadovou Maiaovou a domácí Yafan Wang.

09:00 Tomáš Macháč se po semifinálové účasti na turnaji v Šanghaji, kde vyřadil i světovou dvojku Carlose Alcaraze posunul ve světovém žebříčku o osm míst na 25. pozici a je nejvýše v kariéře. Na kariérním maximu je také Jakub Menšík, který si po premiérovém čtvrtfinále na turnajích Masters polepšil o 14 míst na 51. příčku světového žebříčku

08:00 – Barbora Krejčíková se tento týden představí na čínském Ningbo Open, kde plní roli čtvrté nasazené. Dalšími favoritkami turnaje jsou tři hráčky TOP 10 Italka Jasmine Paoliniová, domácí Qinwen Zheng a Emma Navarrová. Na turnaji WTA 250 v Ósace se představí Marie Bouzková, která je po odstoupení Leylah Fernandezové třetí nejvýše postavenou hráčkou v pavouku.

07:45 – Kvalifikantka Suzane Lamensová na turnaji WTA 250 v Ósace smetla 6:1, 6:2 šestou nasazenou a aktuálně 49. hráčku žebříčku Viktoriji Tomovou. Nizozemská hráčka na turnaji vyhrála společně s kvalifikací už šest setů vřadě. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Italkou Luciou Bronzettiovou.