Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Svrčina titul v Prostějově neobhájí, do čtvrtfinále postoupil jen Vrbenský

Dalibor Svrčina v Prostějově skončil po debaklu ve druhém kole
Dalibor Svrčina v Prostějově skončil po debaklu ve druhém koleProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 5. června?

Hlavní události

18:19Andrew Paulson na domácí antuce v Prostějově nedotáhl k postupu do svého celkově čtvrtého čtvrtfinále na challengerech a vyrovnání kariérního maxima skvěle rozehraný zápas s Radu Albotem z Moldavska. Dvaadvacetiletý Čech ze čtvrté světové stovky podlehl bývalému 39. hráči světa 7:6, 4:6, 5:7, byť ve třetím setu vedl 4:0 a měl brejkbol.

15:43Dalibor Svrčina skončil na domácím challengeru v Prostějově ve druhém kole a neobhájí loňský triumf. Jednadvacetiletý Čech v boji o čtvrtfinále nestačil na Rakušana Lukase Neumayera, kterému podlehl jednoznačně 0:6, 2:6.

14:12Michael Vrbenský na domácí antuce v Prostějově zdolal 4:6, 6:4, 6:4 pátého nasazeného Itala Francesca Passara a poprvé v sezoně postoupil do čtvrtfinále challengeru. O čtvrté kariérní semifinále a vyrovnání maxima se čtyřiadvacetiletý český kvalifikant utká s Chun Hsin Tsengem (H2H 0:0). 

14:04Vít Kopřiva po předloňském triumfu skončil na domácím antukovém challengeru v Prostějově druhý rok po sobě hned v prvním kole po dvousetové porážce. Letos šestadvacetiletý Čech podlehl 4:6, 2:6 Chun Hsin Tsengovi z Tchaj-wanu, na kterého nestačil ani ve druhém vzájemném střetnutí.

Další zprávy

23:31Alexander Zverev porazil 6:4, 7:6, 6:4 Australana Alexe de Minaura,svou neporazitelnost protáhl na 11 zápasů a čtvrtý rok po sobě na French Open postoupil do semifinále. To dosud nepřekonal, letos se německý tenista utká o první finále na pařížské antuce a celkově druhé grandslamové v odvetě za loňské vyřazení s finalistou posledních dvou ročníků Norem Casperem Ruudem (H2H 2:2).

19:17Aryna Sabalenková našla svou první letošní přemožitelku na grandslamech a poprvé v kariéře nezvládla čtvrtfinále majoru, v nichž měla bilanci 8:0. Na Roland Garros zdravotně indisponovaná Běloruska prohrála 7:6, 4:6, 4:6 s Mirrou Andrejevovou a poprvé od Wimbledonu 2022 bude na grandslamu chybět mezi čtyřkou nejlepších. Naopak sedmnáctiletá Ruska Andrejevová v Paříži podruhé překonala své grandslamové maximum a vůbec poprvé na hlavním okruhu postoupila do semifinále. V něm svede nečekaný souboj s Italkou Jasmine Paoliniovou (H2H 1:0), kterou porazila na konci dubna v Madridu.

16:26Jasmine Paoliniová po oslavě 28. narozenin prožívá životní sezonu. Po osmifinále na Australian Open či nejcennějším triumfu na tisícovce v Dubaji se po výhře 6:2, 4:6, 6:4 nad světovou čtyřkou Jelenou Rybakinovou prodrala do semifinále French Open a po svém nejlepším grandslamovém výsledku se může těšit na premiérový posun do TOP 10. O finále si italská tenistka zahraje s Arynou Sabalenkovou, nebo Mirrou Andrejevovou.

14:20 – Kvůli zranění tradičních partnerek z nouze vytvořený, nicméně nebezpečný deblový pár Kateřina Siniaková a Coco Gauffová na French Open smetly 6:0, 6:2 japonsko-ukrajinský tandem Miju Katová a Nadja Kičenoková a bez ztráty setu postoupily do semifinále. O finále se česko-americká dvojice utká s nasazenými Američankami Caroline Dolehideovou a Desirae Krawczykovou.

 

13:35Linda Fruhvirtová neukončí trápení ani v prvním letošním zápase na trávě. V úvodním kole turnaje ITF W100 v britském Surbitonu devatenáctiletá Češka prohrála dvakrát 4:6 s aktuálně až 399. hráčkou světa Emily Appletonovou.

13:13 – Novak Djokovič podle francouzského sportovního deníku L'Équipe podstoupil v Paříži pouhé dva dny po zranění pravého kolena chirurgický zákrok. Minimální doba rekonvalescence u tohoto druhu zranění mediálního menisku jsou tři až čtyři týdny a sedmatřicetiletý Srb se tak pravděpodobně nestihne připravit na Wimbledon, nicméně o svůj vrchol sezony v podobě olympijského turnaje a boje o premiérové zlato by přijít neměl. Více informací najdete v článku

12:13 – Tomáš Macháč a Číňan Zhizhen Zhang druhý společný grandslam v druhé semifinále neproměnili. Na Roland Garros česko-čínský pár vypadl ve čtvrtfinále, v němž podlehl hladce 4:6, 1:6 světovým jedničkám Marcelu Granollersovi ze Španělska a Argentinci Horaciu Zeballosovi.

10:20 – Krátké bilancování ohledně éry, ve které hraje Novak Djokovič, ukazuje, jak úspěšnou kariéru sbrský tenista má. Nejde jen o 24 grandslamových titulů, ale i o post světové jedničky. Hráčem číslo jedna je Srb s různými přestávkami více než 8 let.

09:20 – Zatímco loni byl Jannik Sinner kritizován italskými médii kvůli neúčasti ve skupinové fázi Davisova poháru, ve středu 5. června mu patří titulní strany novin a píše se o historickém momentu pro Itálii. Rodák z jihotyrolského Innichenu se po skončení Roland Garros stane vůbec prvním Italem se statusem nejlepšího tenisty světa dle žebříčku ATP.