Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Svrčina prohrál páté čtvrtfinále po sobě, Berrettini po vyhraném setu vzdal

Dalibor Svrčina ve čtvrtfinále uhrál proti kvalifikantovi jen dva gamy.
Dalibor Svrčina ve čtvrtfinále uhrál proti kvalifikantovi jen dva gamy.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 27. září?

Hlavní události

12:33 – Ital Matteo Berrettini na turnaji ATP 500 v Tokiu vyhrál nad Arthurem FilsemMatteo Berrettini v tie-breaku první set, po čtyřech výměnách druhé sady ale kvůli zranění břišních svalů vzdal. Francouzský mladík, který v úvodním kole vyřadil nasazenou jedničku Taylora Fritze, ve čtvrtfinále vyzve obhájce titulu Bena Sheltona.

Sestřih zápasu

Matteo Berrettini za stavu 1:0 na sety vzdal
Livesport

10:29Carlos Alcaraz po úspěšném vystoupení v Davis Cupu a Laver Cupu zvládl návrat na individuální turnaje, na nichž naposledy zaváhal ve druhém kole US Open proti Botici Van de Zandschulpovi. V Pekingu druhý nasazený Španěl odstartoval výhrou nad Francouzem Giovannim Mpetshim Perricardem, kterého porazil bez ztráty servisu 6:4, 6:4. O čtvrtfinále si loňský semifinalista zahraje s Tallonem Griekspoorem (H2H 4:1).

Sestřih zápasu

Carlos Alcaraz vyhrál bez ztráty podání
Livesport

06:16Dalibor Svrčina se v Asii dostal potřetí během pěti týdnů do čtvrtfinále challengeru, první semifinále po sedmi měsících ale znovu nevybojoval. Pátou čtvrtfinálovou porážku v řadě utrpěl v thajském Nonthaburi, kde utrpěl debakl 1:6, 1:6 s tchajwanským kvalifikantem Tung-lin Wuem.

Další zprávy

17:11 – Páteční program v Pekingu uzavřela očekávanou výhrou světová šestka Coco Gauffová, jež porazila 7:5, 6:3 Francouzku Claru Burelovou. Ve třetím kole se dvacetiletá Američanka utká s Britkou Katie Boulterovou (H2H 1:1).

16:06Andrej Rubljov vstoupil do turnaje ATP 500 v Pekingu výhrou 6:0, 4:6, 6:4 nad Pablem Carreňem, s nímž vyhrál i čtvrtý soutěžní souboj. Ve druhém kole čtvrtý nasazený Rus vyzve dalšího oblíbeného soupeře ze Španělska Alejandra Davidoviche (H2H 4:0).

15:30 – Francouzská tenistka a bývalá světová čtyřka Caroline Garciaová ukončila předčasně sezonu. Vítězka předloňského Turnaje mistryň uvedla, že vedle potíží s ramenem trpí také psychickými problémy a volno využije k tomu, aby se fyzicky i mentálně připravila na další ročník. "Po fyzické stránce jsem tlačila na své rameno a snažila se zotavit během soutěží. Nicméně to nefunguje a potřebuji víc času, abych se pořádně uzdravila," uvedla třicetiletá Garciaová. "Po psychické stránce potřebuji také restartovat. Musím vystoupit z neustálého tenisu, vzít si opravdové volno, znovu se spojit s rodinou a mít možnost dýchat bez neustálého tlaku na výkon," doplnila.

15:19Rebecca Šramková stále natahuje svou životní formu ve vítěznou sérii. Po premiérovém semifinále i finále v Monastiru a následném premiérovém triumfu v Huan Hinu se jí daří i na tisícovce v Pekingu. Po úspěšně absolvované kvalifikaci přidala další dvě vítězství v hlavní soutěži, dnes zdolala 5:7, 6:4, 6:3 i neoblíbenou soupeřku Jekatěrinu Alexandrovovou a neprohrála již podeváté v řadě. Ve třetím kole se sedmadvacetiletá Slovenka, jež vyhrála 13 z posledních 14 zápasů během 18 dní, narazí na Španělku Paulu Badosaovou (H2H 0:1).

14:01Karolína Muchová v Pekingu po úspěšném vstupu do dvouhry zvládla úvodní kolo i ve čtyřhře. Se Španělkou Paulou Badosaovou do soutěže vstoupily hladkou výhrou 6:3, 6:2 nad kazašsko-ruským duem Anna Danilinová a Irina Chromačevová.

13:00Naomi Ósakaová v Pekingu vyhrála po rozchodu s trenérem Wimem Fissettem a angažování slavného kouče Patricka Mouratogloua i druhé utkání. Kazašku Julii Putincevovou japonská šampionka z roku 2019 porazila 3:6, 6:4, 6:2 a po třetí výhře v řadě vyrovnala vzájemnou bilanci na 3:3.

12:51 – Američanka Jessica Pegulaová v prvním zápase od porážky ve finále US Open nezaváhala. Do tisícovky v Pekingu světová trojka vstoupila výhrou 6:1, 7:6 nad Francouzkou Diane Parryovou, vyhrála 16. z posledních 18 duelů a zajistila si souboj s Veronikou Kuděrmetovovou (H2H 0:2).

12:22 – Novým trenérem americké tenistky a vítězky loňského US Open Coco Gauffové se stal Matt Daly, který dříve vedl Kanaďana Denise Shapovala. Pětačtyřicetiletý Američan nahradil krajana Brada Gilberta a připojil se v týmu světové šestky po bok dlouholetého mentora Jeana-Christophea Faurela. Rodačka z Atlanty to řekla novinářům před startem na turnaji v Pekingu. "Jsem nadšená. Myslím, že to takhle bude pravděpodobně vypadat i v příštím roce. Mám z této změny radost a doufám, že se zlepším v dalších aspektech hry," citoval Gauffovou web WTA Insider.

11:50Paula Badosaová zvládla své první vystoupení od porážky ve čtvrtfinále US Open. Při premiéře na podniku WTA 1000 v Pekingu šestadvacetiletá Španělka přehrála 6:3, 6:2 Bulharku Viktoriju Tomovovou.

09:03Lorenzo Musetti tři dny po porážce ve finále turnaje v Chengdu zvládl na rozdíl od svého přemožitele Juncheng Shanga, s nímž se mohl utkat ve druhém kole, vstup do pětistovky v Pekingu. Italský tenista si po setech 7:5, 4:6, 6:3 poradil s belgickým kvalifikantem Zizou Bergsem a čeká ho souboj o čtvrtfinále s domácím Yunchaokete Buem (H2H 0:0).

08:31 – Jiří Lehečka se ve druhém kole turnaje ATP 500 v Pekingu střetne s Robertem Bautistou (H2H 0:3), s nímž před dvěma týdny prohrál v Davis Cupu a ve třech vzájemných duelech uhrál jediný set. Šestatřicetiletý Španěl v čínské metropoli odstartoval výhrou 6:3, 6:4 nad francouzským lucky loserem Arthurem Rinderknechem.

08:18Daniil Medveděv vstoupil do turnaje ATP 500 v Pekingu výhrou 6:3, 6:4 nad osmatřicetiletým Gaëlem Monfilsem, s nímž se ve vzájemné bilanci ujal vedení 3:2. O čtvrtfinále si loňský finalista zahraje s dalším francouzským veteránem Adrianem Mannarinem (H2H 3:4), se kterým utrpěl tři ze čtyř porážek na trávě.

07:23Ben Shelton v Tokiu udělal druhý z pěti kroků na cestě za obhajobou svého premiérového triumfu na okruhu ATP. Po krajanu Reillym Opelkovi si poradil i s Argentincem Marianem Navonem, kterého přehrál 6:4, 6:3. Ve čtvrtfinále se jednadvacetiletý Američan utká s Matteem Berrettinim, nebo Arthurem Filsem.

06:30Roman Safiullin na pětistovce v Pekingu dostal po něúspěchu v kvalifikaci druhou šanci jako lucky loser a proměnil ji ve skalp švýcarského veterána Stana Wawrinky, kterého přehrál 6:3, 6:4. Ve druhém kole vyzve světovou jedničku a obhájce titulu Jannika Sinnera (H2H 0:2).

06:24 – Bývalá 22. hráčka světa Shuai Zhang ve středu na domácím turnaji WTA 1000 v Pekingu ukončila 20 měsíců dlouhé čekání na výhru, čímž přerušila rekordní sérii 24 porážek, a jen o dva dny později si vyšlápla i na světovou osmičku Emmu Navarrovou. 35letá Číňanka přehrála favorizovanou Američanku 6:4, 6:2, po dvou letech získala skalp členky TOP 10 a bilanci s nimi upravila na 9:25. Ve třetím kole se střetne s Anastasií Potapovovou, nebo Greetje Minnenovou.

05:57Jack Draper na turnaji ATP 500 v Tokiu porazil 6:4, 6:4 nasazeného Poláka Huberta Hurkacze, s nímž si v šestém vzájemném střetnutí poradil teprve podruhé, a jako první postoupil do čtvrtfinále. V něm se britský mladík utká s Brandonem Nakashimou, nebo Ugo Humbertem.