Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Svrčina i Paulson na challengerech otočili zápas a jsou ve čtvrtfinále

Svrčina v Bonnu postoupil mezi osmičku nejlepších.
Svrčina v Bonnu postoupil mezi osmičku nejlepších.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 7. srpna?

Hlavní události

Sestřih utkání Shelton – Bublik

20:20Ben Shelton při premiéře na tisícovce v Montrealu poprvé přehrál nebezpečného Alexandera Bublika a po výhře 7:6, 6:2 v prvním kole snížil stav vzájemné bilance na 1:2. V dalším zápase vyzve vítěze duelu mezi Čechem Tomášem Macháčem a Australanem Alexeiem Popyrinem.

Shelton poprvé porazil Bublika.
Livesport

Sestřih utkání Paul – Darderi

19:10Tommy Paul zvládl rychlý přechod z pařížské antuky na beton a na Masters v Montrealu začal dvousetovou výhrou. Americký tenista v prvním kole přehrál Itala Luciana Darderiho 6:4, 7:6.

Paul na Masters v Montrealu přehrál Darderiho.
Livesport

18:35Dalibor Svrčina na challengeru v německém Bonnu zvládl i druhý zápas a počtvrté v sezoně postoupil mezi osmičku nejlepších. Jednadvacetiletý Čech, který zde přerušil sérii čtyř porážek, otočil duel proti čtvrtému nasazenému Španělu Oriolu Rocovi a zvítězil 3:6, 6:1, 6:4.

17:55 Andrew Paulson vybojoval druhé čtvrtfinále na challengeru v řadě. V italském městě Cordenons český tenista otočil zápas s Ergim Kirkinem a po výhře 3:6, 6:0, 6:4 napodobil úspěch z domácího turnaje v Liberci. O semifinále se utká s vítězem duelu mezi nasazenou jedničkou Albertem Ramosem nebo Andreou Callarinim.

Další zprávy

23:20 – Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová v prvním kole turnaje WTA 1000 v Torontu jasně přehrála bývalou světovou dvojku Ons Jabeurovou 6:3, 6:1 a postoupila do druhého kola, ve kterém vyzve Elise Mertensovou. Tunisanka tak potvrdila své trápení v letošní sezoně a zápasovou bilanci si zhoršila na 16:14.

22:55Tomáš Macháč nezvládl rychlou změnu povrchu z antuky na beton a při premiéře na turnaji Masters v kanadském Montrealu nestačil jasně ve dvou setech na Alexeje Popyrina. Český tenista po prohře 3:6, 4:6 končí v prvním kole a z posledních osmi zápasů utrpěl už šestou porážku.

22:20Denis Shapovalov byl minulý týden ve čtvrtfinále turnaje ve Washingtonu diskvalifikován při mečbolu soupeře a chuť si nespravil ani na domácím Masters v Montrealu. Semifinalista z roku 2017 podlehl už v prvním kole kvalifikantovi Brandonu Nakashimovi 4:6, 5:7.

20:40Marie Bouzková s Beatriz Haddadovou Maiaovou i ve čtvrtém vzájemném utkání získala první sadu, ani tentokrát ale nedokázala zápas dovést do vítězného konce a potřetí prohrála až v tie-breaku rozhodujícího setu. Česká hráčka na tisícovce v Torontu podlehla nasazené Brazilce 7:5, 2:6, 6:7 a stejně jako před dvěma lety končí v Kanadě hned po úvodním zápase.

18:50Paula Badosaová navázala na triumf z minulého týdne, kdy kralovala na turnaji ve Washingtonu, a vyhrála šestý zápas v řadě. Španělka v prvním kole v Torontu jasně přehrála Claru Tausonovou 6:1, 6:4. Její další soupeřkou bude čtvrtá nasazená Jelena Ostapenková.

15:00 – Polská tenistka Iga Šwiateková se jako první hráčka v této sezoně kvalifikovala na Turnaj mistryň, který se letos poprvé uskuteční v Rijádu. O postupu světové jedničky na listopadovou závěrečnou akci sezony pro osmičku nejlepších informovala WTA na sociálních sítích. Naději na start v Rijádu má i Barbora Krejčíková, které aktuálně patří v pořadí sedmé místo.

Zdroj: ČTK

07:30Frances Tiafoe končí na Masters v Montrealu hned v prvním kole a nenaváže na semifinálovou účast ve Washingtonu z minulého týdne. Americký tenista prohrál 4:6, 2:6 s Alejandrem Tabilem a potvrdil letošní trápení. Chilský hráč při svém debutu na kanadské tisícovce přerušil sérii tří porážek a v dalším zápase vyzve Itala Lorenza Sonega.

06:40 – Poměrně velké překvapení nabídl turnaj WTA v Torontu. Domácí favoritka Bianca Andreescuová totiž nezvládla dotáhnout do vítězného konce nadějně rozehraný zápas s Lesjou Curenkovou. Přestože v prvním setu nadělila soupeřce kanára, další dva sety zvládla lépe ukrajinská hráčka a po výhře 0:6, 6:3, 6:4 postoupila do druhého kola, kde se utká s Annou Kalinskou.

06:00Holger Rune měl na turnaji Montrealu původně vyzvat domácího Milose Raonice, kanadský tenista se však kvůli problému s ramenem odhlásil. Dán tak nastoupil proti lucky loserovi a i přes ztrátu sady potvrdil roli favorita. Roberta Bautistu-Aguta porazil ve třech setech 6:2, 3:6, 6:2. Bývalý čtvrtý hráč světa si k postupu do dalšího kola pomohl osmi esy či 39 vítěznými údery.

00:30Karolína Plíšková prošla při posledních třech startech v Torontu minimálně do čtvrtfinále a tuto sérii může prodloužit letos. Do aktuálního ročníku National Bank Open vstoupila výhrou 6:4, 7:6 nad trápící se Nadiou Podoroskou a upravila svou bilanci v úvodních zápasech hlavní soutěže na tomto podniku na 9:1. Ve druhém kole narazí na svou neoblíbenou soupeřku Jessicu Pegulaovou (H2H 1:4). Více informací najdete v článku.