Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Svitolinová je po operaci. Svrčina ztratil vedení, Siniakovou do hry nepustil déšť

Elina Svitolinová se rozhodla vyřešit dlouhodobé bolesti chodidla operací.
Elina Svitolinová se rozhodla vyřešit dlouhodobé bolesti chodidla operací.ČTK / imago sportfotodienst / Chryslene Caillaud / Panoramic
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 18. září?

Hlavní události

16:20 – Bývalý třetí hráč světa a vítěz US Open Marin Čilič v čínském Hangzhou porazil 5:7, 6:3, 6:0 Američana Zachary Svajdu a poprvé od loňského ledna a sérii šesti porážek vyhrál zápas na hlavním okruhu. Ve druhém kole se 35letý Chorvat, jenž loni podstoupil dvě operace kolena, utká s Jošihitem Nišiokou, nebo Maximilianem Martererem.

Sestřih zápasu

Sestřih zápasu Marin Čilič – Zachary Svajda
Livesport

15:07Kateřina Siniaková se ve středu v thajském Hua Hin svého souboje o postup do čtvrtfinále nedočkala. Duel druhého kola s Argentinkou Nadiou Podoroskou, s níž ve dvou vzájemných duelech nevyhrála ani set, byl kvůli vytrvalému dešti odložen na čtvrtek. Nepřízeň počasí má ale trápit pořadatele podniku WTA 250 a jeho účastnice i v nadcházejících dnech. 

13:18 – Druhým postupujícím na novém turnaji ATP v čínském Hangzhou je bývalý 39. hráč světa Michajl Kukuškin. 36letý kazašský tenista porazil 6:3, 6:4 pátého nasazeného Itala Luciana Darderiho a připsal si první letošní výhru na hlavním okruhu, druhou od března 2022.

Sestřih zápasu

Sestřih zápasu Luciano Darderi – Michajl Kukuškin
Livesport

11:27 – Laura Siegemundová a Číňanka Xiyu Wang odehrály na turnaji WTA 250 v thajském Hua Hinu nejdelší zápas na hlavním okruhu od roku 2011. Šestatřicetiletá Němka zvítězila po 4 hodinách a 9 minutách boje 7:6, 4:6, 7:6 a postoupila do čtvrtfinále.

10:06 – Dalibor Svrčina si v čínském Hangzhou podruhé v sezoně a celkově počtvrté v kariéře hlavní soutěž turnaje ATP nezahraje. Ve druhém kole kvalifikace jednadvacetiletý Čech neudržel vedení 6:0 a 2:0 proti Kazachovi Denisi Jevsejevovi a prohrál 6:0, 4:6, 4:6.

07:22 – Bývalá světová trojka a aktuálně 28. hráčka světa Elina Svitolinová podstoupila operaci pravého chodidla, s jehož zraněním bojovala už od loňské sezony. Třicetiletá Ukrajinka, jež odehrála poslední zápas na konci srpna ve třetím kole US Open proti Coco Gauffové, už dříve uvedla, že se letos na kurty nevrátí.

Další zprávy

12:35Michael Vrbenský na antukovém challengeru v rakouském Bad Waltersdorfu navázal na dvě výhry z kvalifikace i na úvod hlavní soutěže, když Španěla Javiera Barranca porazil v duelu hráčů třetí světové stovky 5:7, 6:3, 6:1. O druhé letošní a celkově sedmé čtvrtfinále se čtyřiadvacetiletý Čech utká se čtvrtým nasazeným Brazilcem Thiagem Seybothem (H2H 0:0).

12:07 – Ruska Veronika Kuděrmetovová v Soulu porazila 6:4, 6:2 druhou nasazenou krajanku Ljudmilu Samsonovovou, vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 5:2 a na teprve druhém z 20 letošních turnajů vyhrála v hlavní soutěži víc jak jeden zápas. O první semifinále od loňského října, kdy triumfovala v Tokiu, si bývalá světová devítka a aktuálně 44. hráčka světa zahraje s Američankou Amandou Anisimovovou, nebo Bulharkou Viktorijí Tomovovou.

08:56Lukáš Klein si v Číně po neúspěšném vystoupení v Davis Cupu spravil náladu alespoň na individuální akci v Chengdu. Šestadvacetiletý Slovák porazil 7:6, 6:4 Australana Adama Waltona a připsal si svou celkově 8. výhru v hlavní soutěži turnajů ATP. O premiérové čtvrtfinále si zahraje s třetím nasazeným Chilanem Nicolasem Jarrym (H2H 0:1).

08:10 – 16. hráčka světa Diana Šnajderová, která letos získala první tři tituly na okruhu WTA a každý na jiném povrchu, v prvním zápase po úspěšné premiéře na US Open (osmifinále) znovu potvrdila skvělou formu. V Soulu dvacetiletá Ruska odstartovala výhrou 6:3, 6:3 nad Kanaďankou Carol Zhaovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm čeká na vítězku duelu mezi Martou Kosťukovou a Heather Watsonovou.

06:51Polina Kuděrmetovová v Soulu dostala druhou šanci jako náhradnice a již dokázala obhájit své jediné čtvrtfinále na okruhu WTA. Jednadvacetiletá Ruska, jež se do hlavní soutěže dostala místo Polky Magdaleny Frechové, ve druhém kole zdolala 6:2, 7:5 sedmou nasazenou krajanku Jekatěrinu Alexandrovovou, teprve potřetí porazila hráčku TOP 100 a na čtvrtý pokus si připsala skalp členky TOP 50.