Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Spojení Plíškové a trenéra Bajina trvalo pouze osm měsíců

Plíšková už nebude spolupracovat s trenérem Bajinem.
Plíšková už nebude spolupracovat s trenérem Bajinem.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 26. července?
ATP moment dne, 26. července
Livesport
WTA moment dne, 26. července
Livesport

23:20 Alexander Zverev postoupil už na čtvrtém podniku ATP v řadě do čtvrtfinále a dál usiluje o první letošní finálovou účast. Čtvrtý nasazený si v Hamburku poradil 6:3, 7:5 s krajanem Maximilianem Martererem a o vyrovnání svého maxima v tomto dějišti (semifinále z let 2014 a 2019) se utká s Lucou van Asschem.

21:50Jiří Lehečka měl zakončit středeční program na centrálním dvorci v Umagu. Nejvýše nasazený se ale kvůli dešti na kurt nedostane a utkání druhého kola s dvojnásobným finalistou French Open a bývalým šampionem chorvatského podniku Dominicem Thiemem odehraje až ve čtvrtek.

21:20Dino Prižmič sbírá na domácím turnaji v Umagu své první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Teprve 17letý Chorvat smetl po krajanovi Dujem Ajdukovičovi i Zsombora Pirose, souboj juniorských grandslamových šampionů ovládl poměrem 6:2, 6:3. Ve čtvrtfinále vyzve Alexeje Popyrina.

20:50Jiří Veselý na challengeru v italské Veroně přerušil sérii tří porážek. Nyní až 458. muž pořadí, který se v dubnu vrátil po dlouhé zdravotní pauze, přetlačil v souboji bývalých členů TOP 40 žebříčku po více než dvou a půl hodinách 6:2, 6:7, 6:3 Federica Delbonise. V cestě do čtvrtfinále mu stojí kvalifikant Mathias Bourgue.

20:20 – Velmi vyrovnaný souboj byl k vidění na turnaji v Hamburku mezi Holanďankou Ruseovou a Argentinkou Podorskou. Rozhodující třetí set získala v poměru 7:5 na svou stranu nakonec 60. hráčka světa Arantxa Rusová.

Sestřih zápasu Rusová – Podorská.
Livesport

20:10 – "Je skvělé, že stále mohu hrát. To, co dělám, mě opravdu baví. Baví mě hrát před fanoušky. Na to, že jsem zde vyhrál svůj první titul, si vždycky rád vzpomenu. Takže to tu pro mě vždycky bude výjimečné a doufám, že tento týden budu hrát dobře," prohlásil v pozápasovém rozhovoru Wawrinka.

Pozápasový ohlas Wawrinky.
Livesport

20:00Stan Wawrinka jakožto šestý nasazený hráč turnaje splnil svou povinnost a hladce porazil rakouského kvalifikanta Misolice 6:3, 6:2. V příštím kole ho čeká jeden z dvojice Huesler – Coria.

Sestřih zápasu Wawrinka – Misolic.
Livesport

19:50Luca Van Assche si zahraje na podniku ATP 500 v Hamburku své premiérové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Teprve 19letý Francouz přemohl ve druhém kole 3:6, 7:6, 6:4 nasazeného Alejandra Davidoviche, s nímž prohrál oba předchozí letošní souboje. Jeho dalším soupeřem bude vítěz domácího derby mezi Alexanderem Zverevem a Maximilianem Martererem.

19:40 – "Bylo to opravdu těžké, Sebastian je velký bojovník a skvělý hráč. V posledním roce udělal velký krok kupředu, takže to je vždycky těžká výzva. Chvíli navíc trvá, než se člověk přizpůsobí novým podmínkám. Dnes jsme si vyzkoušeli hru v hale pod střechou, na antuce je to podstatný rozdíl," prohlásil v pozápasovém rozhovoru Ruud.

Pozápasový ohlas Ruuda.
Livesport

19:30Casper Ruud úspěšně zahájil svůj další útok na premiérový triumf na akcích vyšších než ATP 250. Nejvýše nasazený začal na "pětistovce" v Hamburku výhrou 6:3, 1:6, 6:3 nad Sebastiánem Báezem, kterého porazil také cestou za letošním titulem v Estorilu. O postup do čtvrtfinále bude usilovat proti kvalifikantovi a bývalé světové sedmnáctce Cristianovi Garínovi. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Ruud – Báez.
Livesport

19:20Karolína Plíšková se před startem letošní sezony znovu vrátila k trenérovi Saschovi Bajinovi, ale už podruhé s německým koučem ukončila spolupráci. Zatímco ta první trvala 20 měsíců, druhá zhruba osm. Bývalá světová jednička stále čeká na první grandslamový titul a na posledních dvou podnicích velké čtyřky ztroskotala hned v prvním kole.

17:25 – "Když se vrátíte z turnaje a nemáte moc času na přípravu, je to v prvních zápasech vždycky těžké. A soupeř dneska hrál vážně dobře, běhal jako šílený, kontroloval útoky a dával tvrdé rány od lajny. Občas jsem si říkal, co mám ještě dělat," řekl po zápase Rubljov.

Pozápasový rozhovor s Andrejem Rubljovem.
Livesport

17:05 – Andrej Rubljov přijel do Hamburku po nedělním triumfu v Bastadu a v úvodním zápase na německé antuce byl třikrát jediný míček od vyřazení. Šampion ročníku 2020 ale všechny tři mečboly odvrátil a Bernabého Zapata po třech hodinách boje zdolal 5:7, 6:1, 7:6.

Sestřih utkání Zapata Miralles – Rubljov
Livesport.

16:50 – Dalibor Svrčina rozehrál utkání prvního kola na challengeru ve Švýcarsku už v úterý a prohrával 1:6, 0:5. Skóre druhé sady však dovedl do tie-breaku a ve středeční dohrávce stav utkání srovnal. Na Itala Mattea Giganteho ale nakonec nestačil 1:6, 7:6, 3:6.

16:50 – Noma Nohaová Akugueová absolvuje na domácí antuce v Hamburku povedený debut v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Devatenáctiletá Němka stále nenarazila na soupeřku z TOP 140 žebříčku a po Lauře Pigossiové porazila také Storm Hunterovou. Proti přemožitelce nasazené jedničky Donny Vekičové ovšem na returnu likvidovala dva mečboly v řadě. Australanku zdolala 0:6, 7:6, 6:4 a ve čtvrtfinále vyzve Martinu Trevisanovou.

16:45 – Linda Nosková ve středu k utkání druhého kola turnaje WTA ve Varšavě se Slovenkou Viktórií Hrunčákovou nenastoupí. Pořadatelé kvůli počasí zrušili všechny zbývající singlové zápasy.

14:00 – Darja Savilleová v posledních letech neustále bojovala se zraněními a po téměř roční pauze se v červnu vrátila na kurty. Bývalá světová dvacítka teorve na čtvrtém turnaji po návratu prošla do čtvrtfinále, svého prvního od srpnového finále v Granby. Ruská rodačka reprezentující Austrálii přehrála v Hamburku 7:6, 6:2 Tamaru Korpatschovou a včetně kvalifikace vyhrála už počtvrté v řadě. V dalším kole vyzve domácí Jule Niemeierovou.

Darja Savilleová se po 11 měsících probila do čtvrtfinále.
Darja Savilleová se po 11 měsících probila do čtvrtfinále.@hamburgopen

13:20 – Dominik Palán si své druhé kariérní čtvrtfinále na challengerech nezahraje, dvaadvacetiletýletý Čech nestačil ve druhém kole ve španělské Segovii 6:7, 2:6 na Argentince Juana Pabla Ficoviche.

12:35 – Vít Kopřiva vydřel po více než dvou hodinách boje postup do druhého kola na challengeru v italské Veroně. Šestadvacetiletý Čech přetlačil 7:6, 6:3 kvalifikanta Valentina Royera a o první čtvrtfinále po čtyřech měsících zabojuje proti Marcovi Trungellitimu.

12:30 – Tereza Martincová dál čeká na první letošní čtvrtfinálovou účast na nejvyšším okruhu. Ve druhém kole ve Varšavě nestačila 2:6, 2:6 na bývalou světovou dvanáctku Yaninu Wickmayerovou vracející se po mateřské pauze, která si zahraje své první čtvrtfinále na této úrovni od Guangzhou 2017.

Sestřih zápasu Wickmayerová – Martincová.
Livesport

6:20 – Čínský tenista Juncheng Shang si na turnaji v Atlantě poradil s favorizovaným domácím Benem Sheltonem 6:4 a 6:4. Až 156. hráč světa porazil soupeře, který je v žebříčku na 41. příčce, za hodinu a 29 minut a v osmifinále se potká s Keiem Nišikorim. Mezi nejlepší šestnáctkou je i pátý nasazený Christopher Eubanks, který zdolal 6:2 a 6:4 dalšího Američana Andrese Martina.