Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Slovenka Šramková je znovu po týdnu ve finále, Raducanuová v Soulu skrečovala

Rebecca Šramková je znovu po týdnu ve finále turnaje WTA.
Rebecca Šramková je znovu po týdnu ve finále turnaje WTA.Mathias Schulz / Zuma Press / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 21. září?

Hlavní události

12:32Rebecca Šramková prohrála před týdnem v tuniském Monastiru své premiérové finále na nejvyšším okruhu a další šanci zabojovat o svůj první titul na této úrovni bude mít v thajském Hua Hinu. Slovenka přehrála v semifinále 6:4, 6:2 bývalou semifinalistku French Open Tamaru Zidanšekovou a v nedělním finále narazí na Arianne Hartonovou, nebo Lauru Siegemundovou.

Sestřih utkání Musetti – O'Connell

Lorenzo Musetti se teprve podruhé v letošní sezoně a poprvé od ledna probojoval do čtvrtfinále na tvrdém povrchu. Bronzový medailista z olympijských her v Paříži a semifinalista Wimbledonu se v úvodním zápase v Chengdu pořádně nadřel, nedovolil Christopherovi O'Connellovi utkání dopodávat a vydřel vítězství 6:7, 6:4, 7:6. O první semifinále na betonech od loňského vystoupení právě v tomto dějišti bude usilovat proti Adrianovi Mannarinovi (H2H 0:1).

Musetti začal v Chengdu vydřeným vítězstvím.
Livesport

08:21 – Emma Raducanuová se po senzačním triumfu na US Open 2021 takřka neustále pere se zdravotními problémy, které ji sužují i v letošní sezoně. Bývalá světová desítka musela kvůli zranění nohy skrečovat čtvrtfinále na pětistovce v Soulu, v němž prohrála s nasazenou jedničkou Darjou Kasatkinovou jednoznačně první set (1:6) a pak vzdala. Ruska se ještě v sobotu utká s krajankou Dianou Šnajderovou, či Martou Kosťukovou o finále.

Další zprávy

13:49Hynek Bartoň zvládl v rumunském Sibiu své premiérové čtvrtfinále na challengerech, ale znovu své maximum na této úrovni vylepšit nedokázal. Dvacetiletý Čech podlehl v semifinálovém duelu i kvůli nevyužitému setbolu ve druhé sadě 3:6, 6:7 nasazené trojce Valentinovi Royerovi z Francie.

13:44Holger Rune se v posledních týdnech propadl do další krize. Po nezdaru v prvním kole US Open nezvládl úvodní zápas ani v roli nasazené jedničky v čínském Hangzhou, kde ve druhém kole senzačně prohrál 5:7, 4:6 s až 160. hráčem světa Jasutakou Učijamou a zaznamenal svou žebříčkově nejhorší porážku od lednového Australian Open. Japonec ve svém prvním čtvrtfinále na turnajích ATP po pěti letech vyzve Marina Čiliče (H2H 0:1).

13:12Darja Kasatkinová vyhrála i své páté letošní semifinále a čeká ji další finálová účast, přičemž všechny zapsala na podnicích série WTA 500. Tu poslední vybojovala v tomto týdnu v jihokorejském Soulu po vítězství 6:3, 6:4 nad krajankou a kometou letošní sezony Dianou Šnajderovou. O druhý letošní a celkově osmý titul se utká s Beatriz Haddadovou Maiaovou (H2H 1:2). Více informací najdete v článku.

12:38 – Sedmnáctiletý Maxim Mrva zvládl své první semifinále na profesionálních turnajích. Aktuálně šestý nejlepší hráč juniorského pořadí udolal na domácí akci M15 v Pardubicích 7:5, 0:6, 7:6 nasazenou jedničku Olega Prihodka, přestože musel likvidovat mečbol na returnu. Ve finále potká krajana Štěpána Bauma, nebo Slováka Miloše Karola.

12:24Julie Štruplová si zajistila na podniku W35 v Itálii už třetí letošní šanci získat první titul v probíhající sezoně. Devatenáctiletá Češka, která na profesionální tour prohrála sedm z 10 finálových duelů, přehrála v semifinále 6:1, 7:6 bývalou členku TOP 100 žebříčku Aljonu Bolšovovou. O čtvrtou trofej a první od prosince se popere s domácí nasazenou jedničkou Nurií Brancacciovou (H2H 0:0).

11:37Beatriz Haddadová Maiaová si i při svém druhém startu v Soulu zahraje o titul. Brazilka v semifinále porazila 6:4, 6:4 Rusku Veroniku Kuděrmetovovou a na dvou z posledních tří turnajů postoupila do finále. O triumf na jihokorejské pětistovce se popere s vítězkou ruského derby mezi Darjou Kasatkinovou a Dianou Šnajderovou. Více informací najdete v článku.

09:35Diana Šnajderová pokračuje v životní formě také na pětistovce v Soulu a zahraje si už páté letošní semifinále na nejvyšší tour. Dvacetiletá Ruska, která v aktuální sezoně triumfovala na všech třech površích, zdolala i díky čtyřem odvráceným setbolům 7:6, 6:3 Martu Kosťukovou a ještě v sobotu se utká s krajankou a nasazenou jedničkou Darjou Kasatkinovou (H2H 0:0) o finále.

08:52Marin Čilič se pokouší o návrat po dvou operacích kolene a v tomto týdnu sbírá v čínském Hangzhou své první výhry na nejvyšším okruhu od loňského ledna. Bývalý šampion US Open porazil ve druhém kole 6:4, 6:1 Jošihita Nišioku a o první semifinále od října 2022 se popere s nasazenou jedničkou Holgerem Runem, nebo dalším japonským zástupcem Jasutakou Učijamou.

08:14 – Beatriz Haddadová Maiaová je kousek od toho, aby i při druhé účasti v Soulu (2017) postoupila do finále. Čtvrtfinalistka nedávného US Open a nasazená trojka deklasovala ve čtvrtfinále 6:2, 6:1 lucky losera Polinu Kuděrmetovovou. Ještě v rámci sobotního programu vyzve v semifinále její starší sestru Veroniku Kuděrmetovovou (H2H 0:2), která si poradila 7:5, 6:3 s Viktorijí Tomovovou a zahraje si první semifinále po roce.

08:02 – Strýc Novaka Djokoviče Goran byl v pátek jmenován prezidentem Srbského tenisového svazu. Země má ambice vybudovat národní tréninkové centrum. "Moje tenisové zkušenosti pocházejí především ze spolupráce s Novakem, ale byl jsem také sedm let ředitelem turnajů Serbia Open a Sofia Open. Mým cílem je pokračovat ve zlepšování toho, co jsme začali, přičemž klíčové jsou finance," řekl po svém zvolení.