Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Sinner zakončí sezonu jako světová jednička, Siniaková je v Číně v semifinále

Sinner zakončí sezonu jako světová jednička.
Sinner zakončí sezonu jako světová jednička.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 11. října?

Hlavní události

13:52Kateřina Siniaková s Jekatěrinou Alexandrovovou navázaly na skalp šampionek z Pekingu a vítězek letošní olympiády Sary Erraniové a Jasmine Paoliniové. Česko-ruský tandem porazil ve čtvrtfinále wuhanské tisícovky 7:5, 6:4 slovensko-britský tým Terezu Mihalíkovou a Olivii Nichollsovou a zahraje si o finále.

Sestřih utkání Menšík – Djokovič

Jakub Menšík krajana Tomáše Macháče v semifinálové fázi na prestižní tisícovce v Šanghaji nedoplnil. Talentovaný teenager začal proti svému idolu Novakovi Djokovičovi skvěle, ale po zisku úvodního setu už byl bez šance a ve svém prvním čtvrtfinále na Masters padl 7:6, 1:6, 4:6. Čtyřnásobný šampion Djokovič bude v souboji o finále čelit Taylorovi Fritzovi (H2H 9:0). Více informací najdete v článku.

Menšík prohrál se svým idolem Djokovičem.
Livesport

Sestřih utkání Fritz – Goffin

Taylor Fritz si dle očekávání poradil ve čtvrtfinále v Šanghaji s Davidem Goffinem, který na turnaji zapsal svůj první skalp TOP 10 po dvou letech a také premiérové čtvrtfinále na tisícovkách od Monte Carla 2021. Finalista nedávného US Open zvítězil nad bývalou světovou sedmičkou snadno 6:3, 6:4 a o své druhé finále na Masters se utká s Novakem Djokovičem, nebo Jakubem Menšíkem.

Fritz zastavil v Šanghaji jízdu Goffina.
Livesport

07:00 – Po prohře Carlose Alcaraze ve čtvrtfinále turnaje Masters v Šanghaji získal Jannik Sinner jistotu, že letošní sezonu zakončí na pozici světové jedničky. S 63 výhrami nejúspěšnější hráč sezony má na svého španělského rivala náskok více než 2 000 bodů. Ital se na vrchol žebříčku dostal poprvé na začátku června a aktuálně kraluje 17 týdnů.

Další zprávy

15:24 – Úřadující finalistka Australian Open a olympijská šampionka Qinwen Zheng zvládla i třetí vzájemný souboj s Jasmine Paoliniovou. Kolegyni z TOP 10, která hrála finále na dvou letošních grandslamech, porazila ve čtvrtfinále domácí tisícovky ve Wuhanu 6:2, 3:6, 6:3. Její semifinálovou soupeřkou bude krajanka Xinyu Wang (H2H 0:0). Wuhan Open tak bude mít poprvé v historii domácí finalistku.

11:23Aryna Sabalenková byla v osmifinále kousek od porážky, ale ve čtvrtfinále přehrála jasně 6:2, 6:2 v životní formě hrající Magdalenu Frechovou a vyhrála na tisícovce ve Wuhanu i svůj 15. kariérní zápas. Šampionka posledních dvou ročníků 2018-19 se v semifinále střetne v souboji největších favoritek s devět utkání neporaženou Coco Gauffovou (H2H 3:4). Více informací najdete v článku.

09:42Xinyu Wang zdolala ve svém prvním čtvrtfinále na akcích větších než WTA 250 po téměř tříhodinové bitvě 4:6, 7:5, 7:6 Jekatěrinu Alexandrovovou. V utkání odvrátila dva mečboly a returnovala na setrvání v zápase. Číňanka tak navázala na skalp světové trojky Jessicy Pegulaové, s Ruskou vyhrála druhý ze tří vzájemných soubojů a v semifinále domácí wuhanské tisícovky vyzve krajanku Qinwen Zheng, nebo Jasmine Paoliniovou.

07:15 – Coco Gauffová protáhla svoji vítěznou sérii v Číně na devět zápasů. Vítězka tisícovky v Pekingu pokračuje v dobré formě i na stejně prestižním turnaji ve Wuhanu a cestou mezi kvarteto nejlepších neztratila ani set. Ve čtvrtfinále přehrála jasně 6:0, 6:4 Polku Magdu Linetteovou. Více informací najdete v článku.