Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Svrčina v Číně úspěšně zahájil kvalifikaci, Siniakovou čeká neoblíbená soupeřka

Dalibor Svrčina v Číně bojuje o druhý letošní start v hlavní soutěži turnaje ATP
Dalibor Svrčina v Číně bojuje o druhý letošní start v hlavní soutěži turnaje ATPProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 17. září?

Hlavní události

14:01Dalibor Svrčina v čínském Hangzhou úspěšně zahájil boj o druhý letošní a celkově čtvrtý start na turnaji ATP. Jednadvacetiletý Čech, který v předchozích třech týdnech v Číně odehrál tři challengery s bilancí 5:2, odstartoval obratem a výhrou 3:6, 6:1, 6:1 nad zkušeným Radu Albotem z Moldavska. O místo v hlavní soutěži se střetne s Kazachem Denisem Jevsejevem (H2H 0:0).

07:32 – Kateřina Siniaková se ve středu ve druhém kole turnaje WTA 250 v Hua Hin utká s Nadiou Podoroskou (H2H 0:2), s níž neuhrála set loni na tvrdém povrchu v Ningbu ani letos na antuce v Madridu. Ve čtyřech sadách navíc uhrála dohromady jen 10 gamů. Argentinka v Thajsku začala drtivou výhrou 6:1, 6:0 nad ruskou outsiderkou ze čtvrté světové stovky Xenií Laskutovovou a přerušila sérii čtyř porážek.

Další zprávy

18:12Vít Kopřiva získal v neděli v polském Štětíně svůj čtvrtý kariérní titul z challengerů, ale v rakouském Bad Waltersdorfu skončil hned v prvním kole a neobhájil loňské semifinále. Sedmadvacetiletý Čech nestačil 3:6, 6:1, 4:6 na domácího outsidera a divokou kartu Sandra Koppa.

17:33Rebecca Šramková bojovala v neděli o titul v tuniském Monastiru a v úterý úspěšně vstoupila do dalšího turnaje kategorie WTA 250 v thajském Hua Hinu. Slovenka dvakrát zlikvidovala manko brejku v rozhodující sadě a zdolala 6:2, 2:6, 6:4 kvalifikantku Manančaju Sawangkaewovou. O další čtvrtfinále se popere s nasazenou čtyřkou Magdou Linetteovou (H2H 0:0).

16:20Hynek Bartoň navázal v rumunském Sibiu na zvládnutou kvalifikaci. Dvacetiletý Čech porazil v prvním kole hlavní soutěže 7:6, 6:4 o téměř 200 míst výše postaveného Guye Den Oudena z Nizozemska a zahraje si o své premiérové čtvrtfinále na challengerech. Ve druhém kole vyzve Franca Agamenona, nebo nasazenou dvojku Timofeje Skatova.

15:31Magda Linetteová i Xinyu Wang potvrdily v úvodním kole na dvěstěpadesátce v Hua Hinu roli favoritek. Nasazená čtyřka a šampionka ročníku 2020 Linetteová si poradila 6:2, 7:5 s Lesjou Curenkovou a Číňanka plníci roli turnajové trojky přehrála 6:2, 6:4 antukovou specialistku Majar Šarífovou.

15:12Anna Sisková s Maďarkou Tímeou Babosovou ztroskotaly na podniku WTA 250 v Hua Hinu hned v prvním kole. Nasazené dvojky v něm prohrály 1:6, 6:7 s argentinsko-americkou dvojicí Nadia Podoroská, Katie Volynetsová.

13:22 – Turnaj WTA 250 v thajském Hua Hin přišel hned v prvním kole o svou nejvýše nasazenou hráčku. Ukrajinka Dajana Jastremská zaváhala proti Japonce Mai Hontamaové, které v deštěm přerušeném duelu podlehla 6:7, 5:7.

12:49Emma Raducanuová vstoupila do turnaje WTA 500 v Soulu vydřenou výhrou, když žebříčkově lépe postavenou Američanku Peyton Stearnsovou zdolala až po takřka třech hodinách boje 7:6, 7:6. O čtvrtfinále si Britka zahraje s loňskou finalistkou Yue Yuan z Číny.

10:00Viktorija Tomovová vyhrála s Tatjanou Mariaovou i třetí vzájemný zápas. Po lednovém Hobartu a červnovém Bad Homburgu uspěla také v Soulu, kde německou veteránku zdolala 6:2, 1:6, 6:0. O čtvrtfinále se devětadvacetiletá Bulharka utká s Američankou Amandou Anisimovovou (H2H 0:1).

09:27 – Americká tenistka Sloane Stephensová od dubnové série sedmi vítězství na antuce a zisku titulu prohrála 13 z 15 zápasů. Krizi bývalá grandslamová šampionka nezlomila ani na podniku WTA 500 v Soulu, kde podlehla 6:7, 2:6 krajance Hailey Baptisteové a utrpěla šestou porážku v řadě.

08:40 – K hvězdnému šestičlennému Týmu Evropy se na Laver Cupu v Berlíně připojili ještě Ital Flavio Cobolli a Němec Jan-Lennard Struff. Oba plní roli náhradníků pro případ, že by někdo z výběru Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medveděv, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas a Grigor Dimitrov na poslední chvíli vypadl.

08:29 – Druhý den turnaje WTA 250 v thajském Hua Hin komplikuje déšť. Přerušeny byly tři zápasy ve dvouhře včetně souboje nasazené jedničky Dajany Jastremské z Ukrajiny proti Japonce Mai Hontamaové, která půjde po pauze podávat za stavu 4:3.

08:21 – Estonka Anett Kontaveitová, jež po loňském Wimbledonu ukončila v pouhých 27 letech kvůli problémům se zády kariéru, se stala maminkou. Bývalá světová dvojka a finalistka Turnaje mistryň 2021 na svět přivedla syna Leona Enza Lepistu.

08:13 – V elitní desítce žebříčku WTA jsou poprvé od roku 2005 čtyři americké tenistky. V TOP 10 se aktuálně vyhřívají Jessica Pegulaová (3.), Coco Gauffová (6.), Emma Navarrová (8.) a Danielle Collinsová (10.). Před 19 let byly mezi elitou Lindsay Davenportová, Jennifer Capriatiová a sestry Williamsovy.

08:01 – Turnaj mistryň, který se letos uskuteční poprvé v Rijádu, má své další jisté účastnice pro soutěž deblistek. Po vítězkách US Open Jeleně Ostapenkové a Ljudmyle Kičenokové se jako druhé kvalifikovaly finalistky z roku 2021 Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu s Belgičankou Elise Mertensovou, které v lednu triumfovaly na Australian Open.

07:35Amanda Anisimovová na úvod turnaje WTA 500 v Soulu zdolala 6:3, 7:6 šestou nasazenou Kazašku Julii Putincevovou a připsala si první výhru od srpnového životního postupu do finále tisícovky v Torontu. O čtvrtfinále si třiadvacetiletá Američanka zahraje s německou veteránkou Tatjanou Mariaovou, nebo s Bulharkou Viktorijou Tomovovou.