Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková se po roce vrátí na post světové jedničky, Svrčina je na vítězné vlně

Siniaková bude světovou jedničkou ve čtyřhře celkově 116. týden.
Siniaková bude světovou jedničkou ve čtyřhře celkově 116. týden.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 4. září?

Hlavní události

16:49Dalibor Svrčina na challengerech v Číně vyhrál i čtvrtý zápas a znovu po týdnu postoupil do čtvrtfinále. Po diskvalifikaci v Zhangjiagangu se mu výsledkově daří i v Šanghaji, kde ve druhém kole porazil 7:5, 6:3 žebříčkově výrazně lépe postaveného Korejce Seong Chan Honga a neprohrál už osm setů v řadě. O první semifinále po šesti měsících si 21letý český tenista zahraje s Japoncem Só Šimabukurem (H2H 0:0).

00:32Kateřina Siniaková se v pondělí po roce a celkově počtvrté v kariéře posune na post světové jedničky ve čtyřhře, kterou už byla celkem 115 týdnů (déle vládlo jen pět deblistek v čele s Martinou Navrátilovou). Osmadvacetiletá Češka, jež je i na čtvrtém letošním grandslamu v semifinále čtyřhry žen a na US Open útočí s Američankou Taylor Townsendovou na třetí triumf v řadě, získala jistotu díky vypadnutí novozélandské obhájkyně titulu Erin Routliffeové z newyorského majoru.

Další zprávy

19:39Karolína Muchová v oblíbeném New Yorku neztratila set ani s pátou soupeřkou a postupem do semifinále obhájila loňský výsledek, po němž kvůli operaci zápěstí devět měsíců nehrála. Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou přehrála navzdory drobným zdravotním potížím 6:1, 6:4 a mezi kvarteto nejlepších na grandslamovém turnaji postoupila počtvrté v kariéře. O druhé finále na majorech si zahraje s Igou Šwiatekovou, nebo Jessicou Pegulaovou. Více informací najdete v článku

17:20Karolína Plíšková se podrobila operaci vazů v levém kotníku, které si poranila na US Open. Bývalá světová jednička informovala o úspěšném zákroku na sociálních sítích, na nichž zároveň zveřejnila fotografii z nemocničního lůžka s nohu v dlaze. Neuvedla, jak dlouhá ji čeká pauza. "Udělám všechno, abych se co nejdřív vrátila na tenisové kurty, ale zdraví je na prvním místě. Děkuji lékařskému týmu za excelentní péči," vzkázala Plíšková.

17:07Barbora Palicová vstoupila do antukového podniku ITF W75 ve Vídni výhrou 1:6, 6:1, 6:2 nad Američankou Madison Siegovou. O čtvrtfinále na čtvrtém turnaji po sobě se dvacetiletá Češka utká s Aylou Aksuovou z Turecka, nebo domácí Tamarou Kosticovou.

17:01 – Jednadvacetiletý český tenista Martin Krumich na antukovém challengeru v rakouském Tullnu podlehl 4:6, 6:4, 1:6 druhému nasazenému Švýcarovi Jeromemu Kymovi a své teprve druhé čtvrtfinále na turnajích této kategorie nevybojoval.

16:56Andrew Paulson na antuce v rakouském Tullnu porazil 6:1, 7:5 Ukrajince žijícího v Česku Vitalije Sačka a na čtvrtém ze šesti letošních challengerů postoupil do čtvrtfinále. O semifinále, kterým by vyrovnal své měsíc staré maximum, se 22letý český tenista utká s Němcem Rudolfem Möllekerem (H2H 0:1).

06:45Frances Tiafoe na US Open podruhé postoupil do semifinále a vyrovnal tak své maximum na grandslamech. Ve čtvrtfinálovém klání mu za stavu 6:3, 6:7, 6:3, 4:1 vzdal Bulhar Grigor Dimitrov. Tiafoe tak doplnil Fritze v čistě americkém semifinále.

05:50 – Běloruská tenistka a světová dvojka Aryna Sabalenková postoupila na US Open do semifinále. Loňská finalistka porazila dnes na betonovém kurtu Arthura Ashe v New Yorku olympijskou šampionku z Paříže Qinwen Zheng z Číny jasně 6:1, 6:2. O postup do druhého finále za sebou se utká s domácí Američankou a nasazenou třináctkou Emmou Navarrovou.

01:00 Taylor Fritz na pátý pokus uspěl ve čtvrtfinále majoru. Americký tenista se do prvního grandslamového semifinále dostal na domácím US Open po výhře 7:6, 3:6, 6:4, 7:6 nad Němcem Alexanderem Zverevem. O finále si zahraje s krajanem Francesem Tiafoem, nebo Bulharem Grigorem Dimitrovem.