Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková s Townsendovou neproměnily mečboly, v Šanghaji rozlosovali Masters

Kateřina Siniaková s Taylor Townsendovou mohou přijít o pozici v boji o Turnaj mistryň
Kateřina Siniaková s Taylor Townsendovou mohou přijít o pozici v boji o Turnaj mistryňLuke Hales / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 30. září?

Hlavní události

15:03Jiří Lehečka ve čtvrtfinále turnaje ATP 500 v Pekingu nepřekvapil. Český tenista podlehl po nevyužití dvou setbolů 2:6, 6:7 obhájci titulu Janniku Sinnerovi, s nímž prohrál 0:2 na sety i třetí vzájemný duel, a nedočkal se prvního skalpu světové jedničky. Ital se v semifinále utká s Rusem Andrejem Rubljovem, nebo domácím outsiderem Yunchaokete Bu. Více informací najdete v článku

Sestřih zápasu

14:00 – V Šanghaji byl rozlosován předposlední letošní turnaj série Masters 1000, kterého se zúčastní tři čeští tenisté. Devatenáctiletý Jakub Menšík v prvním kole vyzve španělského antukáře Pedra Martíneze, Tomáš Macháč a Jiří Lehečka se vešli mezi nasazené a na úvod mají volný los. Loňský titul nebude obhajovat Polák Hubert Hurkacz, který se před pár dny omluvil kvůli bolestem operovaného kolena a je jediným omluveným hráčem ze světové špičky.

12:54Tomáš Macháč si na pětistovce v Tokiu zahrál podruhé v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu semifinále turnaje ATP, své maximum z letošní Ženevy ale nevyrovnal. Do boje o titul třiadvacetiletého Čecha nepustil 18. hráč světa Ugo Humbert z Francie, který po zisku 16 z posledních 17 fiftýnů zvítězil 6:3, 3:6, 6:2. Více informací najdete v článku

Sestřih zápasu

Tomáš Macháč nestačil na Uga Humberta
Livesport

Rozhovor s Humbertem

Rozhovor s Ugem Humbertem
Livesport

07:02Kateřina Siniaková s Taylor Townsendovou mohly na tisícovce v Pekingu udělat výrazný krok na Turnaj mistryň, skončily ale hned v prvním kole. V deštěm do tří dnů natahovaném duelu wimbledonské šampionky podlehly 6:2, 6:7, 9:11 ukrajinské dvojici Ljudmyla Kičenoková a Marta Kosťuková, byť měly ve druhé i třetí sadě dohromady tři mečboly a Američanka měla jednou na raketě vítězný úder z jednoduché pozice.

Další zprávy

15:30 – Finále na turnaji ATP 500 v Tokiu obstarají francouzští tenisté. Ugo Humbert bude bojovat o udržení finálové neporazitelnosti proti dvacetiletému Arthuru Filsovi, který v druhém semifinále zdolal po téměř dvou a půl hodinách boje 7:6, 7:6 Dána Holgera Runeho

11:44Carlos Alcaraz na klání ATP 500 v Pekingu porazil 7:5, 6:2 Karena Chačanova a ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí a prvním mimo antuku neztratil jediný set. O postup do finále a překonání loňského výsledku se druhý nasazený Španěl utká s dalším Rusem Daniilem Medveděvem (H2H 5:2).

11:38Daniil Medveděv na pětistovce v Pekingu porazil snadno 6:2, 6:4 Itala Flavia Cobolliho a jako první postoupil do semifinále. V něm se loňský finalista střetne se Španělem Carlosem Alcarazem, nebo krajanem Karenem Chačanovem.

10:20Dalibor Svrčina se v Šanghaji poprvé na turnaj Masters 1000 nekvalifikuje. Jednadvacetiletý český tenista v prvním kole podlehl 5:7, 5:7 Američanu Mitchellu Kruegerovi a zakončil šestitýdenní asijskou šňůru.

10:07Magda Linetteová ve třetím kole turnaje WTA 1000 v Pekingu přehrála snadno 6:4, 6:0 světovou pětku a finalistku dvou letošních grandslamů Jasmine Paoliniovou z Itálie, které oplatila porážku olympiády, poprvé od červencového triumfu na Livesport Prague Open vyhrála dva zápasy po sobě a v 31. souboji s hráčkou TOP 10 si připsala teprve 5. vítězství. V osmifinále se polská tenistka utká s Donnou Vekičovou, nebo Mirrou Andrejevovou.

09:41 – Další vyzývatelkou Karolíny Muchové v Pekingu bude v osmifinále Cristina Bucsaová (H2H 0:0). Naturalizovaná Španělka ve třetím kole zdolala 4:6, 6:2, 6:2 nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou. Více informací najdete v článku

09:02Karolína Muchová na turnaji WTA 1000 v Pekingu dál potvrzuje formu z US Open. Rumunku Jaqueline Cristianovou smetla 6:1, 6:3, vyhrála osmý z posledních devíti zápasů a se ztrátou pouhých 10 gamů ve třech utkáních prolétla do osmifinále. V něm se utká se Španělkou Cristinou Bucsaovou, nebo Belgičankou Elise Mertensovou. Více informací najdete v článku

08:23Aryna Sabalenková ve druhém kole podniku WTA 1000 v Pekingu přehrála 6:2, 6:2 Američanku Ashlyn Kruegerovou a svou neporazitelnost protáhla na 14 zápasů, v nichž navíc ztratila jediný set. V osmifinále si světová dvojka zahraje o zopakování loňského výsledku s Madison Keysovou (H2H 3:1).

07:28 – Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová na tisícovce v Pekingu vyhrála po rozchodu s trenérem Wimem Fissettem a angažování slavného kouče Patricka Mouratogloua třetí zápas v řadě, což se jí po mateřské pauze povedlo teprve na druhém z 18 turnajů. Ve třetím kole japonská šampionka z roku 2019 porazila 6:3, 6:2 Američanku Katie Volynetsovou a může se chystat na osmifinálový souboj grandslamových vítězek s Coco Gauffovou (H2H 2:2).

06:36Madison Keysová na turnaji WTA 1000 v Pekingu porazila dvakrát 6:3 světovou dvanáctku Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie a vzájemnou bilanci otočila na 2:1. V osmifinále devětadvacetiletá Američanka vyzve nejvýše nasazenou Arynu Sabalenkovou, nebo krajanku Ashlyn Kruegerovou.