Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková s Alexandrovovou v semifinále ve Wuhanu uhrály jen pět gamů

Siniaková s Alexandrovovou do finále nepostoupily.
Siniaková s Alexandrovovou do finále nepostoupily.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / George Zhu
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 12. října?

Hlavní události

16:40Kateřina Siniaková v semifinále čtyřhry na prestižním podniku WTA 1000 ve Wuhanu neuspěla. Aktuální světová jednička s parťačkou Jekatěrinou Alexandrovovou jasně nestačily 1:6, 4:6 na kazašsko-ruský pár Anna Danilinaová a Irina Chromačevová. Druhou finálovou dvojici utvořila Jessica Pegulaová s krajankou Asiou Muhammadovou.

Sestřih utkání Macháč  – Sinner

Tomáš Macháč zakončil své zatím nejlepší vystoupení na turnajích série Masters v semifinále. Rodák z Berouna nedokázal navázat na senzační skalp Carlose Alcaraze a v souboji o finále podlehl 4:6, 5:7 světové jedničce Jannikovi Sinnerovi. Ital bude v neděli čelit čtyřnásobnému šampionovi Novakovi Djokovičovi. Více informací najdete v článku.

Macháč podlehl Sinnerovi ve dvou těsných setech.
Livesport

Sestřih utkání Djokovič – Fritz

Novak Djokovič porazil v semifinále turnaje Masters v Šanghaji 6:4, 7:6 Taylora Fritze a vzájemnou bilanci s Američanem vylepšil na 10:0. Bývalý první hráč světa si o pátý titul ve zdejším dějisti zahraje proti světové jedničce Janniku Sinnerovi.

Djokovič přehrál Fritze ve dvou setech.
Livesport

Další zprávy

15:35Qinwen Zheng v semifinále porazila krajanku Xinyu Wang 6:3, 6:4 a stala se první domácí finalistkou ve Wuhanu. Vítězka olympijského turnaje v Paříži, která zde zažívá debut v hlavní soutěži, si o nejcennější trofej zahraje s dvojnásobnou vítězkou Arynou Sabalenkovou.

13:48 Zdeněk Kolář postoupil do finále na turnaji M15 v polském městě Grodzisk Mazowiecki. Český tenista a aktuálně až 459. hráč žebříčku v semifinále porazil Nizozemce Deneye Wassermanna 7:6, 6:4. V prvním letošním finále vyzve vítěze duelu mezi domácím Jaszou Szajrychem a Michaelem Agwim.

13:38Aryna Sabalenková v semifinále jasně prohrála úvodní set a v tom následujícím celkem třikrát doháněla manko brejku. Přesto vyhrála na Wuhan Open i svůj 16. zápas, když po setech 1:6, 6:4, 6:4 udolala devět utkání neporaženou rivalku Coco Gauffovou. Šampionka posledních dvou ročníků 2018-19 se ve finále střetne s Qinwen Zheng.

10:57Marek Gengel může už třetím týdnem po sobě triumfovat na akci M15 v Šarm aš-Šajchu, kde v sobotním semifinále přehrál 6:1, 7:6 Ukrajince Jurije Džavakiana. O svůj 14. kariérní titul a třináctý v tomto egyptském městě se popere s Robertem Strombachsem, nebo Maximusem Jonesem.

10:15Marie Bouzková bude jedinou českou zástupkyní na podniku WTA 250 v japonské Ósace. Nasazená čtyřka začne proti domácí Mojuce Učidžimaové. Turnajovou jedničkou je Magdalena Frechová a překvapivý loňský triumf se pokusí obhájit Ashlyn Kruegerová.

09:49Adam Pavlásek si mohl v Šanghaji zahrát své třetí kariérní finále ve čtyřhře, druhé na podnicích Masters. Český tenista ale v semifinále po boku Nizozemce Jeana-Juliena Rojera neuspěl, v souboji o postup do závěrečného kola podlehli 6:4, 5:7, 8:10 argentinskému duu Máximo González, Andrés Molteni.

06:50Linda Fruhvirtová nenajde cestu ven z dlouhé krize ani na podniku WTA 250 v Ósace. Bývalá 49. a nyní až 181. hráčka světa nestačila v prvním kole kvalifikace navzdory mečbolu 6:3, 6:7, 5:7 na domácí nasazenou jedenáctku Enu Šibaharaovou, zapsala už osmou porážku v řadě a dál čeká na první vítězství od konce července.

06:40 – Fanoušci budou na tenisových kurtech nějakou dobu postrádat Sebastiana Kordu, který se rozhodl vyřešit problémy s loktem operací. Američan s českými kořeny se naposledy představil na US Open, kde vypadl ve druhém kole s Tomášem Macháčem.