Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková je v semifinále čtyřhry, De Minaur proti Djokovičovi nenastoupil

Alex de Minaur k prvnímu čtvrtfinále ve Wimbledonu nenastoupí
Alex de Minaur k prvnímu čtvrtfinále ve Wimbledonu nenastoupíProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 10. července?

Hlavní události

18:40 – Kateřina Siniaková startuje na třetím letošním grandslamu ve čtyřhře s třetí různou partnerkou, přesto na nich vyhrála již 14 z 15 zápasů. Ve Wimbledonu se semifinalistce Australian Open (se Storm Hunterovou) a vítězce Roland Garros (s Coco Gauffovou) daří s Taylor Townsendovou, česko-americký pár postoupil po hladké výhře 6:1, 6:3 nad ukrajinsko-lotyšskou dvojicí Ljudmila Kičenoková a Jelena Ostapenková do semifinále. V něm vyzve nasazené jedničky a šampionky z roku 2021 Su-Wei Hsieh a Elise Mertensovou.

13:25 – Odstoupení Alexe de Minaura poslalo Novaka Djokoviče do celkově 13. wimbledonského semifinále, čímž sedmatřicetiletý Srb vyrovnal rekord Rogera Federera. Se Švýcarem letos může srovnat krok i v počtu triumfů (8).

13:18 – Pětadvacetiletý Australan Alex de Minaur kvůli zranění kyčle nenastoupí ke svému prvnímu wimbledonskému čtvrtfinále a nezabojuje o premiérové semifinále na grandslamech. Sedminásobný šampion Novak Djokovič tak postoupil bez boje do semifinále, v němž čeká na vítěze duelu mezi Taylorem Fritzem a Lorenzem Musettim. V pátek proti němu bude hrát o první letošní finále. Více informací najdete v článku.

Další zprávy

20:23Barbora Krejčíková se ve Wimbledonu před zítřejším semifinále dvouhry žen vůbec nešetřila. Ve čtyřhře s Němkou Laurou Siegemundovou podlehly po bezmála tříhodinovém boji 4:6, 7:6, 4:6 Gabriele Dabrowské s Erin Routliffeovou a stejně jako v lednu na Australian Open skončily ve čtvrtfinále.

19:43Lorenzo Musetti ve Wimbledonu udolal i pátého soupeře, přestože už potřetí ztratil úvodní sadu a podruhé musel do pětisetové bitvy. Američana Taylora Fritze při premiéře ve čtvrtfinále grandslamu porazil 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1 a zkompletoval kvarteto semifinalistů. O místo ve finále se italský mladík utká se sedminásobným šampionem Novakem Djokovičem (H2H 1:5).

17:55 – Světová desítka Grigor Dimitrov, který musel ve Wimbledonu skrečovat osmifinále proti Daniilu Medveděvovi, má za sebou vyšetření poraněné levé nohy. Kvůli trhlince v odtahovači stehenního svalu si třiatřicetiletý Bulhar musí dát od tenisu na nějaký čas pauzu a je nejisté, zda bude za dva týdny schopný startovat na olympijském turnaji.

15:47Barbora Krejčíková při premiéře ve čtvrtfinále Wimbledonu přehrála v souboji bývalých vítězek French Open po velmi dobrém výkonu 6:4, 7:6 rozjetou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a podruhé v kariéře postoupila do semifinále grandslamu. V boji o finále vyzve předloňskou šampionku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu (H2H 2:0).

15:37 – Kazaška Jelena Rybakinová si na druhém grandslamu po sobě poradila s Elinou Svitolinovou. Ve Wimbledonu přehrála ukrajinskou tenistku 6:3, 6:2 a potřetí v kariéře postoupila do semifinále grandslamu. V něm předloňská šampionka čeká na vítězku souboje Barbory Krejčíkové s Jelenou Ostapenkovou.

13:07 – Alexander Zverev se může chystat na obhajobu zlata na olympijských hrách v Paříži. Dnešní podrobné vyšetření v Monaku nepotvrdilo, že by zranění jeho kolena z Wimbledonu bylo vážnější, než se původně zdálo. Čtvrtý hráč světového žebříčku dokonce plánuje odehrát v rámci přípravy příští týden domácí turnaj v Hamburku. Více informací najdete v článku

"Všechno je jasné, je to tak, jak už říkal Sascha," řekl Mischa Zverev s odkazem na dřívější vyjádření svého bratra. Ten po prohře s Fritzem hovořil o edému kostní dřeně a pohmoždění kloubního pouzdra a věřil, že se brzy zotaví. Olympijský turnaj v Paříži začne na antukových kurtech v areálu Roland Garros 27. července.

12:56 – Karolína Muchová, jež se v červnu vrátila na kurty po operaci zápěstí a 10 měsíců dlouhé pauze, si příští týden zahraje na turnaji WTA 250 v Palermu. Sedmadvacetiletá Češka, jež dostala od pořadatelů divokou kartu, se na antuce představí poprvé od loňské porážky ve finále French Open.

09:30 – Když si Jannik Sinner vynutil pátý set v úterním čtvrtfinále s Daniilem Medveděvem, začal se hrát na letošním Wimbledonu už 36. pětisetový zápas. Ustavil tak zároveň nový rekord všech grandslamových klání v otevřené éře. Doposud držely rekord s 35 pětisetovými duely US Open 1983 a Australian Open 2024.

09:00 – Jasmine Paoliniová pokračuje v senzační jízdě na letošních grandslamech. A když po osmifinále v Melbourne, finále v Paříži a aktuálním postupu mezi čtyřku nejlepších ve Wimbledonu promlouvala k novinářům, zmínila i jméno dvojnásobné české vítězky Petry Kvitové.

"Vždycky jsem si myslela, že na trávě neumím. Ale můj trenér mi vždycky říkal, že mám potenciál, hrát tu dobře. Nevěřila jsem mu. Ale ono bylo těžké tomu věřit, vždyť jsem tu dvakrát v prvním kole dostala Petru Kvitovou," smála se.