Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková je v deblovém semifinále, na majorech vyhrála 15 zápasů v řadě

Kateřina Siniaková je v semifinále i na čtvrtém letošním grandslamu
Kateřina Siniaková je v semifinále i na čtvrtém letošním grandslamuProfimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Chryslene Caillaud / Panoramic
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 2. září?

Hlavní události

20:57Kateřina Siniaková vyhrála na grandslamových turnajích už 15 utkání po sobě. Po triumfech na Roland Garros a ve Wimbledonu je v semifinále US Open, s Američankou Taylor Townsendovou ve čtvrtfinále porazily 6:2, 6:3 nizozemsko-brazilské duo Demi Schuursová a Luisa Stefaniová. Osmadvacetiletou Češku tak dělí jediná výhra od jistoty návratu na post nejlepší deblistky světa. 

Další zprávy

23:21Taylor Fritz na pátý pokus uspěl ve čtvrtfinále majoru. Šestadvacetiletý Američan se do prvního grandslamového semifinále dostal na domácím US Open po výhře 7:6, 3:6, 6:4, 7:6 nad Němcem Alexanderem Zverevem. O finále si zahraje s krajanem Francesem Tiafoem, nebo Bulharem Grigorem Dimitrovem. 

19:36Emma Navarrová pokračuje v letošním neustálém vylepšování grandslamového maxima. Po třetím kole na Australian Open, osmifinále na Roland Garros a čtvrtfinále ve Wimbledonu je dokonce v semifinále US Open. VV boji o něj třiadvacetiletá Američanka porazila 6:2, 7:5 Španělku Paulu Badosaovou, navázala na skalp obhájkyně titulu Coco Gauffové a zajistila si posun do TOP 10.

14:06 – Andrew Paulson na úvod antukového challengeru v rakouském Tullnu potvrdil solidní formu a v deštěm do dvou dnů rozděleném utkání prvního kola zdolal 6.4, 4:6, 7:5 krajana a deblového parťáka Michaela Vrbenského. O čtvrtfinále na čtvrtém ze šesti letošních challengerů se 22letý český tenista utká s Ukrajincem žijícím v Česku Vitaljiem Sačkem.

14:00 – Jakub Nicod v dohrávce prvního kola antukového challengeru v rakouském Tullnu zdolal 6:4, 3:6, 6:4 domácího Neila Oberleitnera, kterému vzdal ve finále předchozího turnaje ITF. O své největší čtvrtfinále si dvacetiletý Čech zahraje s dalším Rakušanem Dennisem Novakem, nebo s Němcem Danielem Masúrem. 

13:54Vít Kopřiva po neúspěchu ve finále v polském Grodzisku Mazowickém a v kvalifikaci US Open musí zkousnout další neúspěch. Na antukovém challengeru v rakouském Tullnu nejvýše nasazený Čech neudržel vedení proti Britu Janu Choinskému a prohrál 6:1, 3:6, 4:6.

13:49Jiří Veselý od květného triumfu v Praze skončil na 9. z 10 challengerů hned v prvním kole. Na tvrdém povrchu v tureckém Istanbulu 31letý rodák z Příbrami prohrál 1:6, 4:6 s ruským kvalifikantem Iljou Simakinem a utrpěl pátou porážku v řadě.

07:55 – Australan Alex de Minaur na US Open porazil krajana Jordana Thompsona 6:0, 3:6, 6:3, 7:5 a podruhé si zahraje čtvrtfinále posledního grandslamu sezony. Letos postoupil mezi osm nejlepších i na předchozích dvou majorech. Desátý hráč světa hraje první turnaj od Wimbledonu, kde se zranil a téměř dva měsíce nehrál.

07:45Jannik Sinner na US Open zvládl duel s nebezpečným Američanem Tommy Paulem a podruhé se ve Flushing Meadows dostal do čtvrtfinále. Ital zvítězil 7:6, 7:6, 6:1 v nočním zápase na kurtu Arthura Ashe a vzájemnou bilanci upravil na 3:1. O semifinále se utká s Daniilem Medveděvem.

07:40Iga Šwiateková na letošním US Open jasně potvrzuje, že je jednou z největších favoritek na titul. Šampionka z roku 2022 postoupila do čtvrtfinále po výhře 6:4, 6:1 na Ljudmilou Samsonovovou a na turnaji stále neztratila ani set. O semifinále se utká s domácí Jessicou Pegulaovou.