Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková a Shuai Zhang opět dominovaly, Pavlásek s Dodigem zahodili čtyři mečboly

Livesport
Kateřina Siniaková v Guangzhou zůstává ve hře v obou soutěžích.
Kateřina Siniaková v Guangzhou zůstává ve hře v obou soutěžích.Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 23. října?

Hlavní události

17:25Adam Pavlásek a Ivan Dodig skončili na halové pětistovce v Basileji hned v prvním kole. Česko-chorvatský pár podlehl 6:1, 6:7, 9:11 německo-kazašské dvojici Kevin Krawietz a Andrej Nedovjesov, byť měl ve druhém setu i v super tie-breaku po dvou mečbolech.

16:01 – Tomáš Macháč si o postup do čtvrtfinále turnaje ATP 500 ve Vídni zahraje se světovou devítkou Grigorem Dimitrovem (H2H 0:0). Bulharský tenista v rakouské metropoli odstartoval výhrou 6:4, 7:5 nad Číňanem Zhizhen Zhangem. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu

Grigor Dimitrov porazil Zhizhen Zhanga
Livesport

15:39Tomáš Macháč po krátké nemoci zvládl vstup do turnaje ATP 500 ve Vídni. Český tenista si poradil 7:6, 6:1 s Maďarem Fábiánem Marozsánem a znovu potvrdil svou skvělou formu. O postup do čtvrtfinále se utká se svým deblovým parťákem Zhizhen Zhangem, nebo světovou devítkou Grigorem Dimitrovem. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu

Tomáš Macháč si poradil s Fábiánem Marozsánem
Livesport

12:08 – Nejlepší deblistka současnosti Kateřina Siniaková a bývalá druhá hráčka deblového žebříčku Shuai Zhang v čínském Guangzhou potvrdily i podruhé roli velkých favoritek proti domácím outsiderkám. Do semifinále na první společné akci postoupily po výhře 6:1, 6:2 nad dvojicí Shuo Feng a Zhaoxuan Yang. Až ve čtvrtek českou tenistku čeká druhé kolo dvouhry, v níž je rovněž nejvýše nasazenou. O čtvrtfinále bude hrát proti Američance Alycie Parksové.

Další zprávy

23:00Matteo Berrettini ve večerním šlágru ve Vídni udolal po třech hodinách boje 6:3, 6:7, 6:3 amerického finalistu z roku 2021 Francese Tiafoea, byť ve druhé sadě nevyužil tři mečboly, a poprvé od červencového triumfu v Kitzbühelu vyhrál na turnaji ATP dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále se italský tenista utká s Karenem Chačanovem, nebo Brandonem Nakashimou.

21:50Andrej Rubljov v hale v Basileji porazil 7:6, 6:1 Chilana Alejandra Tabila a postupem do čtvrfinále si upevnil pozici ve hře o start na Turnaji mistrů. Dalším soupeřem nejvýše nasazeného Rusa bude domácí veterán Stan Wawrinka, nebo Američan Ben Shelton.

20:49Tomáš Macháč ve Vídni zaznamenal poloviční úspěšnost při vstupu do turnaje. Pár hodin po vítězném startu ve dvouhře neuspěl v deblu s Číňanem Zhizhen Zhangem, domácí dvojici Alexander Erler a Lucas Miedler podlehli 6:7, 6:4, 8:10.

20:20 – Stan Wawrinka v prvním kole oblíbeného domácího turnaje v hale v Basileji porazil v souboji veteránů 6:3, 3:6, 7:5 Francouze Adriana Mannarina, na kterého našel recept až ve čtvrtém vzájemném duelu, a stal se nejstarším vítězem utkání na švýcarské pětistovce. Ve věku 39 let a téměř 7 měsíců překonal krajana a desetinásobného šampiona Rogera Federera. O čtvrtfinále si trojnásobný grandslamový vítěz zahraje s Američanem Benem Sheltonem (H2H 0:0).

19:32Alexander Zverev na pětistovce ve Vídni přehrál 6:2, 7:5 Američana Marcose Girona když po svém servisu ztratil pouhé čtyři míčky, a také svůj čtvrtý start na halové akci v rakouské metropoli proměnil minimálně ve čtvrtfinále. V zápase předvedl 32 winnerů, jen 10 nevynucených chyb a zaznamenal již 61. letošní výhru, čímž překonal své maximum ze sezony 2021. O překonání loňského výsledku se německý šampion z roku 2021 utká v odvetě za vyřazení z olympiády s Italem Lorenzem Musettim (H2H 1:1).

19:14David Goffin potvrzuje nárůst formy z posledních měsíců i v Basileji, byť neprošel kvalifikací a v hlavní soutěži už dvakrát prohrával 0:1 na sety. Ve druhém kole s Francouzem Ugem Humbertem dokonce čelil třem mečbolům, než zvítězil 3:6, 6:1, 7:6. Ve čtvrtfinále se 33letý Belgičan střetne s domácím Dominicem Strickerem, nebo Dánem Holgerem Runem.

18:35Gaël Monfils ve čtvrtek nenastoupí k utkání druhého kola turnaje ATP 500 ve Vídni, zkušený Francouz ze soutěže kvůli nemoci odstoupil a bez boje dál pustil Lorenza Musettiho. Ital ve čtvrtfinále čeká na vítěze duelu mezi Alexanderem Zverevem a Marcosem Gironem.

18:02Brandon Nakashima na halovém klání ATP 500 ve Vídni porazil dvakrát 6:4 čtvrtého nasazeného krajana Tommyho Paula a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4:1. Paulovi se vinou porážky výrazně vzdálila naděje poprvé se kvalifikovat na Turnaj mistrů.

17:51Roberto Bautista v neděli v Antverpách ukončil po finálové výhře nad Jiřím Lehečkou více než dvouleté čekání na triumf a tři dny poté slaví první skalp hráče TOP 10 od loňského června. V hale v Basileji 36letý Španěl zdolal 6:3, 3:6, 6:3 Nora Caspera Ruuda, který prohrál pátý ze šesti posledních duelů a v pondělí může přijít o postupovou pozici v boji o Turnaj mistrů.

16:45Félix Auger-Aliassime na turnaji ATP 500 v Basileji vyhrál i 11. zápas a úspěšně zahájil útok na třetí triumf během tří let, když Argentince Sebastiána Báeze porazil 7:5, 6:1. Ve druhém kole osmý nasazený Kanaďan narazí na francouzského mladíka Giovanniho Mpetshi Perricarda (H2H 0:0).

16:29Jiří Lehečka poprvé po srpnovém návratu po zranění zad nezvládl vstup do turnaje. Na podniku ATP 500 v Basileji překvapivě nestačil na antukového specialistu Pedra Martíneze ze Španělska, kterému podlehl hladce dvakrát 2:6. Více informací najdete v článku.

11:05 – Šlágr druhého kola na turnaji WTA 500 v Tokiu trval jen pár minut. Druhá nasazená Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová ve svém úvodním vystoupení vzdala kvůli bolestem zad po pouhých třech gamech (0:3) Kanaďance Biance Andreescuové.

10:46 – Třiadvacetiletá Češka Anna Sisková a Italka Angelica Moratteliová do semifinále i na druhém společném turnaji nepostoupily.  Na dvěstěpadesátce v čínském Guangzhou skončily ve čtvrtfinále po porážce 3:6, 7:5, 9:11 s maďarsko-belgickou dvojicí Anna Bondárová a Kimberley Zimmermannová.

10:28Sajaka Išiiová na domácí půdě v Tokiu po úspěšně absolvované kvalifikaci pokračuje v úspěšně premiéře v hlavní soutěži turnaje WTA. Devatenáctiletá Japonka ze třetí světové stovky ve druhém kole zdolala 4:6, 6:2, 6:3 Zeypek Sönmezovou z Turecka a postoupula do čtvrtfinále.

08:15Diana Šnajderová ve svém úvodním zápase na pětistovce v Tokiu přehrála snadno 6:2, 6:2 Viktoriji Tomovou. Ruská tenistka, která letos prožívá svoji nejlepší sezonu, si o semifinále zahraje s vítězkou duelu mezi kvalifikantkami Sajakou Išijovou a Zeynep Sonmezovou.

07:35 Ema Raducanuová na sociálních sítích uvedla, že se příští týden nezúčastní turnaje WTA 250 v Hong Kongu."Moje noha dělá pokroky, ale potřebuji trochu více času než budu fit," komentovala zranění, kvůli kterému vzdala před měsícem v Soulu. Bývalá vítězka US Open má letos ještě v plánu reprezentaci v Billie Jean King Cupu.

07:15 – Bývalá finalistka US Open Leylah Fernandezová postoupila v Tokiu mezi osmičku nejlepších po dvou třísetových bitvách. Kanaďanka přehrála Francouzku Varvaru Grachevovou 6:0, 3:6, 7:5 a stala se první čtvrtfinalistkou. O semifinále si zahraje s nasazenou jedničkou Qinwen Zheng nebo domácí Mojukou Učidžimaovou.