Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková a Macháč si v Paříži zahrají o olympijskou medaili i v mixu

Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková zabojují o olympijskou medaili i v mixu
Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková zabojují o olympijskou medaili i v mixuProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 24. července?

Hlavní události

22:37Jakub Menšík si na svém jediném přípravném turnaji před olympiádou zahraje minimálně tři zápasy. Na antuce v chorvatském Umagu neztratil set ani s druhým soupeřem, nasazeného Itala Luciana Darderiho porazil 6:4, 6:3 a postoupil do čtvrtfinále již na všech třech površích. V něm ho čeká tchajwanský náhradník Chun Hin Tseng.

Sestřih zápasu Darderi – Menšík.
Livesport

16:59Matteo Berrettini po triumfu ve švýcarském Gstaadu pokračuje na vítězné vlně i na dalším antukovém turnaji ATP 250 v horském středisku v rakouském Kitzbühelu. Přestože duel s druhým nasazeným Chilanem Alejandrem Tabilem nedoservíroval, porazil i druhého soupeře 7:6, 7:6 a svou neporazitelnost protáhl na 7 zápasů a 14 setů, přičemž osm z nich vyhrál v tie-breaku. Ve čtvrtfinále se osmadvacetiletý Ital utká s Američanem Nicolasem Morenem De Alboranem (H2H 0:0).

Sestřih zápasu

Matteo Berettini vyhrál opět ve dvou tie-breacích
Livesport

13:00 – Pořadatelé olympijského turnaje v Paříži zveřejnili seznam 16 párů pro soutěž smíšených dvojic. Jako třináctý se mezi ně vešel i český tandem Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková, kteří se tak v areálu Rolanda Garrose představí ve všech třech disciplínách. V mixu zabojují o medaili v konkurenci dvojic Rajeev Ram a Coco Gauffová, Jannik Sinner a Jasmine Paoliniová, Alexander Zverev a Laura Siegemundová, Daniil Medveděv a Jekatěrina Alexandrovová, Alexander Bublik a Jelena Rybakinová, Wesley Koolhof a Demi Schuursová či Matthew Ebden a Ellen Perezová.

Další zprávy

21:20Reilly Opelka po dvouleté pauze vyhrál čtvrtý z pěti zápasů a poprvé bez ztráty setu. Na úvod domácího hardového podniku ATP 250 v Atlantě více než dvoumetrový Američan porazil 6:3, 7:6 krajana Aleksandara Kovacevice a zajistil si střetnutí se Španělem Alejandrem Davidovichem (H2H 0:0).

21:09 – Holger Rune je dalším tenistou, kterého zdravotní potíže připraví o olympijský turnaj v Paříži. Dvacetiletý Dán na premiéru her pod pěti kruhy nedorazí vinou zranění zápěstí, kvůli kterému vzdal minulý týden v Hamburku a tento týden nehraje v Umagu. "S bolestmi zápěstí jsem hrál během turnajů na antuce i na trávě, takže musím brát lékařská doporučení vážně. Budu sledovat olympiádu z domova a fandit dánským sportovcům," oznámil 16. hráč světa. Už dříve se odhlásili také světová jednička Jannik Sinner, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkacz či Markéta Vondroušová.

20:52 – Sebastián Báez vykročil za obhajobou titulu na antukovém turnaji ATP 250 v Kitzbühelu výhrou 6:3, 6:3 nad krajanem Thiagem Agustinem Tirantem, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný duel. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazený Argentinec utká s Francouzem Hugem Gastonem (H2H 1:0).

20:17 – Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková kvůli olympiádě dočasně obnovily spolupráci a na domácí antuce v pražské Stromovce porazily i druhé soupeřky ve dvou setech. Australsko-turecký tandem Priscilla Honová a Zeynep Sönmezová ve čtvrtfinále přehrály 6:4, 6:1 a postoupily rovnou do pátečního finále, neboť jejich semifinálové soupeřky Su-Wei Hsieh a Chia Yi Tsao zřejmě s ohledem blížící se turnaj pod pěti kruhy v Paříži ze soutěže odstoupily. 

19:46Linda Nosková na Livesport Prague Open smetla na cestě za premiérovým triumfem na turnaji WTA i třetí soupeřku. Němku Ellu Seidelovou porazila 6:1, 6:3 a třetí rok po sobě ve Stromovce postoupila do semifinále. O celkově třetí finále na hlavním okruhu a obhájení loňského výsledku se devatenáctiletá Češka utká s Polkou Magdou Linetteovou (H2H 0:1).

18:19 – Laura Samson při premiéře na turnaji WTA překonala i třetí soupeřku. Na domácím antukovém Livesport Prague Open ve Stromovce ji nezastavila ani devět zápasů neporažená Ruska Oksana Selechmetěvová a po využití až sedmého mečbolu a výhře 2:6, 6:3, 7:5 postoupila již do semifinále. V něm bude čelit nasazené Polce Magdaleně Frechové (H2H 0:0).

17:18 – Olympijský turnaj ve dvouhře mužů bude poprvé od Sydney 2000 (Pete Sampras) bez světové jedničky. Současný lídr Jannik Sinner se letos v Paříži nepředstaví kvůli angíně, dvaadvacetiletý Ital měl na hrách pod pěti kruhy startovat poprvé. "Po týdnu dobrého tréninku na antuce jsem se začal cítit špatně. Několik dnů jsem odpočíval a při vyšetření lékař zjistil, že mám angínu. Důrazně mi doporučil, abych nehrál," oznámil vítěz čtyř letošních turnajů na ATP Tour.

15:22 – Do semifinále Livesport Prague Open postoupily obě polské tenistky, které do Prahy na turnaj WTA 250 dorazily. Na Magdalenu Frechovou navázala i Magda Linetteová, jež na antuce ve Stromovce zdolala až po téměř třech hodinách boje 4:6, 6:3, 6:2 Bulharku Viktoriji Tomovovovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4:0. O finále si zahraje s Lindou Noskovou, nebo Ellou Seidelovou.

14:19Linda Klimovičová, jež na konci června vyhrála podnik ITF W50 ve Španělsku a získala nejcennější trofej, skončila na turnaji WTA 125k na tvrdém povrchu ve Varšavě ve druhém kole. Dvacetiletá Češka nestačila na bývalou světovou čtyřicítkou Alyciu Parksovou z USA, které podlehla hladce 2:6, 3:6.

13:31Olga Danilovičová potřetí v kariéře a opět v červenci na antuce postoupila do semifinále turnaje WTA. Po Moskvě 2018 a Lausanne 2022 to dokázala v rumunském Iasi, kde ve čtvrtfinále porazila 7:5, 6:2 Maďarku Anu Bondárovou a po týdnu jí oplatila porážku z Budapešti. O udržení semifinálové neporazitelnosti si 23letá Srbka zahraje s nasazenou jedničkou Mirrou Andrejevovou (H2H 0:0).

13:23 – Dvacetiletá Coco Gauffová při zahájení olympijských her ponese společně s basketbalistou LeBronem Jamesem vlajku Spojených států amerických. Americkou vlajkonoškou bude jako první tenistka a nejmladší sportovec své země.

12:14 – Pokud dnes česká teenagerka Laura Samson v Praze při premiéře na podniku WTA porazí i třetí soupeřku a postoupí do semifinále, vyzve v něm šestou nasazenou Magdalenu Frechovou. Polská tenistka ve čtvrtfinále otočila nepříznivý vývoj proti Ukrajince Anhelině Kalininové a zvítězila 2:6, 6:0, 6:1.

11:19Mirra Andrejevová na antuce v rumunském Iasi pokračuje v suverénní premiéře v roli nasazené jedničky turnaje WTA. Po Nomě Nohaové Akugueové a Aliaksandře Sasnovičové sedmnáctiletá Ruska smetla i Chorvatku Leu Boskovičovou, kterou deklasovala 6:2, 6:0 a se ztrátou pouhých devíti gamů postoupila podruhé v kariéře do semifinále. O premiérové finále na hlavním okruhu si semifinalistka French Open zahraje se Srbkou Olgou Danilovičovou, nebo Maďarkou Anou Bondárovou.

08:30 – Bývalý 12. hráč světa Borna Čorič od únorového postupu do finále v Montpellier nevyhrál na 12 turnajích včetně dvou challengerů víc jak jeden zápas. Na hardu v Atlantě na úvod US Open Series chorvatský tenista podlehl 6:7, 3:6 Francouzi Haroldu Mayotovi, který nastoupil až jako náhradník za Thanasiho Kokkinakise.