Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Shuai Zhang před domácím publikem ožila, Kopřiva i Veselý uspěli na challengerech

Shuai Zhang po šňůře 24 porážek už čtyřikrát v řadě neprohrála
Shuai Zhang po šňůře 24 porážek už čtyřikrát v řadě neprohrálaČTK / AP / Andy Wong
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 1. října?

Hlavní události

16:58Jiří Veselý na druhém challengeru po sobě navázal na dvě výhry z kvalifikace i vítězným vstupem do hlavní soutěže. Ve španělské Villeně 31letý Čech potvrdil roli favorita proti Američanu Dalimu Blanchovi a zvítězil hladce 6:1, 6:3.

15:21Arthur Fils proměnil své čtvrté finále v již třetí titul a druhý z akce ATP 500. Dvacetiletý Francouz slaví první triumf mimo antuku v Tokiu, kde po třech hodinách boje udolal 5:7, 7:6, 6:3 krajana Uga Humberta, který ve svém celkově sedmém finále poprvé poznal hořkost porážky. Více informací najdete v článku

Sestřih zápasu

Arthur Fils získal třetí titul
Livesport
Rozhovor s Arthurem Filsem
Livesport

15:18Jannik Sinner na akci ATP 500 v Pekingu potvrdil roli favorita proti domácímu Yunchaokete Buovi a po výhře 6:3, 7:6 postoupil znovu po roce do finále. O obhájení titulu si italský tenista zahraje v repríze loňského semifinále s Carlosem Alcarazem (H2H 4:6).

14:45Vít Kopřiva vstoupil do antukového challengeru v portugalské Braze výhrou 3:6, 6:2, 6:1 nad Ukrajincem Erikem Vanselboimem. O postup do čtvrtfinále si zahraje letos už potřetí s Peruáncem Ignaciem Busem (H2H 1:1).

11:39Carlos Alcaraz v Pekingu po roce složil semifinálový reparát, když Daniila Medveděva porazil 7:5, 6:3 a poprvé od olympiády postoupil do finále. O první titul od wimbledonského triumfu se jednadvacetiletý Španěl utká s loňským přemožitelem a obhájcem titulu Jannikem Sinnerem, nebo domácím outsiderem Yunchaokete Buem.

Sestřih zápasu

Carlos Alcaraz porazil Daniila Medveděva počtvrté v řadě
Livesport
Rozhovor s Alcarazem
Livesport

08:01Shuai Zhang na svém prvním turnaji před domácími fanoušky po čtyřech letech předvádí nečekané 'zmrtvýchvstání'. Nejenže na tisícovce v Pekingu přerušila rekordní sérii 24 porážek a ukončila rok a půl dlouhé čekání na singlovou výhru, ale na prestižní akci dokázala porazit už čtyři soupeřky a navíc přitom neztratila ani set. Naposledy 35letá Číňanka přehrála 6:4, 6:1 Polku Magdalenu Frechovou a postupem do čtvrtfinále si zajistila posun k 250. místu světového žebříčku. O místo v semifinále si zahraje se Španělkou Paulou Badosaovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku

Další zprávy

17:34 – Osmifinálový šlágr na turnaji WTA 1000 v Pekingu se nedohrál, japonská vítězka z roku 2019 Naomi Ósakaová v duelu grandslamových šampionek kvůli bolestem zad vzdala za stavu 6:3 a 4:6 Coco Gauffové. Na Američanku ve čtvrtfinále čeká Ukrajinka Julia Starodubcevová.

13:01Linda Fruhvirtová více než dva měsíce dlouhé čekání na výhru neukončila ani na úvod kvalifikace turnaje WTA 250 v Hongkongu. Devatenáctiletá Češka podlehla 3:6, 6:3, 5:7 Američance Varvaře Lepchenkové a utrpěla již šestou porážku v řadě.

12:02 – Až 115. hráčka světa Julia Starodubcevová na tisícovce v Pekingu pokračuje v životním vystoupení. Světovou čtrnáctku Annu Kalinskou porazila 7:5, 6:0, připsala si první skalp členky TOP 20, včetně kvalifikace vyhrála 6 zápasů a 12 setů v řadě a postoupila do svého největšího čtvrtfinále. O premiérové semifinále na hlavním okruhu si čtyřiadvacetiletá Ukrajinka zahraje s Coco Gauffovou, nebo Naomi Ósakaovou.

06:13Paula Badosaová na tisícovce v Pekingu smetla 6:4, 6:0 světovou trojku Jessicu Pegulaovou, s níž si poradila až ve čtvrtém vzájemném duelu, po 17 měsících porazila hráčku TOP 10 a na pátém ze šesti posledních turnajů vyhrála minimálně tři zápasy. Ve čtvrtfinále šestadvacetiletá Španělka, jež má od začátku Wimbledonu skvělou bilanci 20:4 a má stále šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň, čeká na vítězku duelu Shuai Zhang a Magdalena Frechová. Více informací najdete v článku

06:05 – Na turnaji ATP 500 v Tokiu si dnes o titul zahrají Ugo Humbert a Arthur Fils. Půjde o první čistě francouzské finále od ledna 2020, kdy právě Humbert v Aucklandu porazil Benoitea Pairea.