Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Schwartzman prošel na svém posledním US Open kvalifikací, Jabeurová se odhlásila

Diego Schwartzman absolvuje své poslední US Open v kariéře.
Diego Schwartzman absolvuje své poslední US Open v kariéře.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje ve čtvrtek 22. srpna?

Hlavní události

22:47Ons Jabeurová musela v letošní sezoně už několikrát řešit zdravotní potíže a kvůli zranění přijde o blížící se US Open. Bývalá světová dvojka a předloňská finalistka odstoupila už z generálky ve Washingtonu a v Torontu prohrála v prvním kole s Naomi Ósakaovou. Mezi nasazené tak pronikla Elise Mertensová, která zaujme její pozici.

Sestřih utkání Goffin – Hijikata

David Goffin smetl ve svém prvním čtvrtfinále na nejvyšším okruhu od loňského ledna 6:1, 6:3 Rinkyho Hijikatu a postoupil ve Winston-Salemu poprvé od předloňského dubna do semifinále na turnajích ATP. Bývalý sedmý hráč světa vyzve v souboji o finále Lorenza Sonega (H2H 1:1).

Goffin je po více než dvou letech v semifinále.
Livesport

Sestřih utkání Sonego – Kotov

Lorenzo Sonego porazil ve Winston-Salemu 6:3, 7:5 Pavla Kotova a zajistil si první letošní postup do semifinále. O první sérii tří vítězství v probíhající sezoně a také premiérové finále od triumfu v září 2022 v Métách bude Ital usilovat proti Rinkymu Hijikatovi, nebo bývalé světové sedmičce Davidovi Goffinovi.

Sonego si zajistil první letošní semifinále.
Livesport

18:50Diego Schwartzman si na svém posledním US Open zahraje hlavní soutěž. Bývalý osmý hráč světa, který po únorovém domácím podniku v Buenos Aires ukončí kariéru, porazil ve finále dvakrát 6:4 Viliuse Gaubase a tříkolovým kvalifikačním sítem prošel bez ztráty jediného setu. V prvním kole by mohl vyzvat Novaka Djokoviče, nebo Carlose Alcaraze.

Další zprávy

21:56Beatriz Haddadová Maiaová při svém debutu v Clevelandu zaútočí na své první letošní finále a zapsala teprve druhé semifinále v aktuální sezoně, první po více než půlroce. Nasazená jednička si ve čtvrtfinále poradila snadno 6:2, 6:2 s Clarou Burelovou a může být další soupeřkou Kateřiny Siniakové, kterou čeká souboj s domácí Peyton Stearnsovou.

20:14 McCartney Kesslerová zvládla na domácí akci WTA 250 v Clevelandu své premiérové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu, v němž přehrála jasně 6:4, 6:2 Arantxu Rusovou. Pětadvacetiletá Američanka v semifinále změří síly s nasazenou pětkou Anastasií Potapovovou (H2H 0:0).

18:32Anastasia Potapovová ani ve svém třetím zápase v tomto týdnu v Clevelandu neztratila více než pět gamů. Ruska ve čtvrtfinále smetla 6:2, 6:1 Anu Bogdanovou a po dvou měsících a teprve podruhé v sezoně postoupila do semifinále. O první finále od loňského února zabojuje proti Arantxe Rusové, nebo McCartney Kesslerové.

18:28 – V New Yorku byly krátce po poledni rozlosovány hlavní soutěže ženské a mužské dvouhry letošního ročníku US Open. V akci bude celkem 10 českých tenistů a mezi nasazené se vešli pouze úřadující wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková a Jiří Lehečka. Těžký los hned pro první kolo schytala Linda Nosková, která vyzve turnajovou třicítku Julii Putincevovou. Titul se pokusí obhájit Novak Djokovič a Coco Gauffová. Více informací najdete v článku.

08:40 – Druhá nasazená na turnaji WTA 500 v Monterrey Emma Navarrová v úvodním zápase prohrávala už 3:6, 3:5, přesto dokázala Camilu Osoriovou udolat. Američanka zvítězila po dvou a tři čtvrtě hodinách boje 3:6, 7:5, 7:6 a postoupila mezi osmičku nejlepších. O semifinále si zahraje s Magdalenou Frechovou.

08:00Alex Michelsen ve Winston Salemu pokračuje bez ztráty setu. Američan smetl 6:1, 6:2 Zizou Bergse a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s krajanem startujícím na divokou kartu Christopherem Eubanksem, který vyřadil 6:3, 1:6, 7:6 nasazeného Romana Safiullina.

07:55Pablo Carreňo ve Winston Salemu, kde před osmi lety získal první ze sedmi titulů na okruhu ATP, v osmifinále přehrál v prvním vzájemném zápase Australana Aleksandara Vukice 6:3, 4:6, 6:3 a postoupil mezi osmičku nejlepších. O první semifinále od vítězství na Masters v Montrealu v roce 2022 se utká s kvalifikantem Tienem Learnerem.

07:30 Linda Nosková na turnaji WTA 500 v mexickém Monterrey pokračuje bez ztráty setu. České teenagerka poprvé v kariéře porazila Číňanku Xiyu Wang, které oplatila nedávné vyřazení z olympiády v Paříži, a po vítězství 6:4, 7:6 postoupila mezi osmičku nejlepších. O semifinále se utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

01:23 – Titouan Droguet ve druhém kole kvalifikace US Open předvedl reflexivní úder z bekhendu po otočce o 360 stupňů. Byť se tím dostal na tři body od vítězství, šťastný úder mu štěstí nepřinesl. Třiadvacetiletý Francouz podání neudržel, v dalšímu gamu nevyužil dva mečboly a nakonec s Kanaďanem Gabrielem Diallem prohrál. V New Yorku tak nezopakuje loňský úspěch, kdy si při premiéře v hlavní soutěži vyšlápl na Lorenza Musettiho a ve druhém kole vypadl s Jakubem Menšíkem.

00:22Adam Pavlásek si premiéru po boku bývalého druhého deblisty světa Ivana Dodiga výhrou neosladil. Ve Winston Salemu český tenista s 39letým Chorvatem prohráli 4:6, 4:6 s elitními deblisty a finalisty z roku 2014 Britem Jamiem Murraym a Australanem Johnem Peersem.

Sestřih utkání Čorič – Hijikata

Borna Čorič semifinále ve Winston Salemu neobhájí. Den po skalpu obhájce titulu Sebastiána Báeze chorvatský tenista ve třetím kole neproměnil dva mečboly proti Rinkymu Hijikatovi a prohrál 6:3, 3:6, 5:7. Australan, kterému se povedla odveta za rok staré vyřazení, ve čtvrtfinále vyzve Belgičana Davida Goffina (H2H 0:0).

Borna Čorič nevyužil dva mečboly
Livesport