Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Šarapovová má jistou Síň slávy, Wawrinka překonal rekord krajana Federera

Livesport
Maria Šarapovová bude mít své místo v Síni slávy.
Maria Šarapovová bude mít své místo v Síni slávy.KEITA IIJIMA / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 24. října?

Hlavní události

17:47Tomáš Macháč na čtvrtém z pěti posledních turnajů vyhrál minimálně dva zápasy. Ve druhém kole podniku ATP 500 ve Vídni zdolal 6:7, 6:4, 6:3 světovou devítku Grigora Dimitrova z Bulharska a postoupil do čtvrfinále. V něm vyzve Brita Jacka Drapera (H2H 3:1), kterému může oplatit debakl z letošního osmifinále US Open. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu

Tomáš Macháč otočil duel s Grigorem Dimitrovem
Livesport

15:42 – Pětinásobná grandslamová vítězka Maria Šarapovová a bývalí hvězdní deblisté Bob a Mike Bryanové byli zvoleni do tenisové Síně slávy. Organizace sídlící v americkém Newportu oznámila, že noví členové budou slavnostně uvedeni v srpnu příštího roku.

Sestřih utkání Menšík – Kecmanovič

Jakub Menšík vyhrál při svém debutu na pětistovce ve Vídni už čtyři zápasy a pokaždé se radoval ve dvou setech. V souboji o čtvrtfinále nastřílel přes 20 nechytatelných podání a poradil si 6:3, 7:6 s outsiderem Miomirem Kecmanovičem. O své třetí kariérní semifinále na nejvyšším okruhu a premiérové na akcích větších než ATP 250 bude usilovat v pátečním zápase s Flaviem Cobollim, nebo nasazenou dvojkou Alexem de Minaurem. Více informací najdete v článku.

Menšík neztratil set ani ve čtvrtém zápase ve Vídni.
Livesport

07:15Stan Wawrinka je mnohem méně úspěšným hráčem než jeho krajan Roger Federer, ale v něčem ho přece jen předčil. Po středeční bitvě s Adrianem Mannarinem se stal v 39 letech a necelých sedmi měsících nejstarším hráčem, který vyhrál zápas na halové pětistovce v Basileji. Ani jeden z předchozích 16 startů v domácím dějišti však nepřetavil ve finále, kdežto Federer je 10násobným šampionem.

Další zprávy

21:46Karen Chačanov ve Vídni přetlačil po setech 1:6, 6:3, 6:4 Američana Brandona Nakashimu, po triumfu v Almaty přidal šestou výhru v řadě a zkompletoval osmičku čtvrtfinalistů. Dalším soupeřem ruského tenisty bude neoblíbený Ital Matteo Berrettini (H2H 0:4).

21:22Félix Auger-Aliassime po sérii 11 vítězství prohrál zápas na halovém turnaji ATP 500 v Basileji. Dvojnásobný kanadský obhájce titulu letos skončil už ve druhém kole po překvapivé porážce 1:6, 6:7 s Francouzem Giovannim Mpetshi Perricardem.

20:03Holger Rune v Basileji potvrdil roli favorita proti domácího Dominicu Strickerovi a po výhře 6:3, 7:6 postoupil mezi osmičku nejlepších. O semifinále i při třetím startu na švýcarské pětistovce si dánský tenista zahraje s Belgičanem Davidem Goffinem (H2H 0:0).

19:24 – Jakub Menšík, který v posledních devíti zápasech podlehl jen Novaku Djokovičovi, vyzve v pátečním čtvrtfinále ve Vídni světovou desítku Alexe de Minaura (H2H 0:0). Australan, jenž v boji o Turnaj mistrů figuruje na pozici prvního náhradníka, ve druhém kole vedl 7:6 a 3:1 nad Flaviem Cobollim ve chvíli, kdy mu Ital vzdal.

18:50Denis Shapovalov v Basileji přehrál 6:3, 7:6 šest zápasů neporaženého španělského veterána Roberta Bautistu, který v prvním kole vyřadil nasazenou dvojku Caspera Ruuda a minulý týden triumfoval v Antverpách. Ve čtvrtfinále kanadský tenista narazí na dvojnásobného obhájce titulu krajana Félixe Augera-Aliassimea, nebo Francouze Giovanniho Mpetshi Perricarda.

18:02 – Nejstarší osmifinalista v historii turnaje ATP 500 v Basileji Stan Wawrinka další milník nepřekonal, v boji o čtvrtfinále 39letý Švýcar podlehl 6:7, 5:7 Benu Sheltonovi. Američan si o semifinále zahraje s Andrejem Rubljovem (H2H 0:0).

16:00Stefanos Tsitsipas v úvodním kole na pětistovce v Basileji returnoval na setrvání v zápase s Franciscem Cerúndolem, ale v dalším utkání takové komplikace řešit nemusel a porazil 7:6, 7:5 Botice van de Zandschulpa. Řecký tenista se i při svém třetím startu v hlavní soutěži této akce dostal do čtvrtfinále a o vyrovnání svého zdejšího maxima zabojuje proti Pedrovi Martínezovi, či Arthurovi Filsovi.

12:14 – Nasazená jednička a největší favoritka Qinwen Zheng začala na pětistovce v Tokiu, kde si předloni zahrála své první finále na nejvyšší tour, solidním vítězstvím 7:5, 6:0 nad domácí nadějí Mojukou Učidžimaovou. Ve čtvrtfinále čeká Číňanku, jež se v japonské metropoli připravuje na Turnaj mistryň, souboj grandslamových finalistek s Leylah Fernandezovou (H2H 1:2).

11:59Marie Bouzková končí na dvěstěpadesátce v čínském Guangzhou už ve druhém kole, přestože vedla o set a také měla náskok 4:1 v rozhodující sadě. Nasazená dvojka po více než tříhodinovém boji podlehla 7:6, 4:6, 6:7 kvalifikantce Caroline Dolehideové a dál čeká na první čtvrtfinále od půlky září. Američanka si o semifinále zahraje s Jessicou Bouzasovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

09:13Darja Kasatkinová slavila v neděli v Ningbu svůj druhý letošní triumf a ve čtvrtek úspěšně vstoupila do další pětistovky v Tokiu. Nasazená trojka, která v letošní sezoně už šestkrát prošla do finále a ve všech případech právě na podnicích WTA 500, porazila 3:6, 6:3, 6:1 McCartney Kesslerovou. O šesté vítězství v řadě se popere ve čtvrtfinále se Sofií Keninovou (H2H 2:2).

08:28Kateřina Siniaková plní na podniku WTA 250 v čínském Guangzhou roli nejvýše nasazené, zvládla i druhý zápas bez ztráty servisu a po vítězství 6:1, 6:4 nad lucky loserem Alyciou Parksovou postoupila do čtvrtfinále. O druhé letošní semifinále na nejvyšším okruhu se utká s Bernardou Peraovou, nebo svou deblovou parťačkou na turnaji Shuai Zhang. Více informací najdete v článku.

07:10Sofia Keninová po bezmála třech hodinách boje vydřela vítězství 6:7, 6:4, 7:6 nad Clarou Tausonovou na pětistovce v Tokiu, přestože returnovala na setrvání v zápase a schytala 22 es. Grandslamová šampionka a bývalá světová čtyřka poprvé po 13 měsících postoupila do čtvrtfinále a vyzve v něm krajanku McCartney Kesslerovou, či nasazenou trojku Darju Kasatkinovou, jež přijela po triumfu v Ningbu.