Tennis Tracker: Samson ve Slovinsku vyhrála turnaj ITF, French Open zná los kvalifikace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Samson ve Slovinsku vyhrála turnaj ITF, French Open zná los kvalifikace

Laura Samson získala druhý titul z turnajů ITF
Laura Samson získala druhý titul z turnajů ITFProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje v sobotu 19. května?

Hlavní události

20:45 – V Paříži byla v neděli rozlosována kvalifikace Roland Garros, která startuje už v pondělí. Tříkolovou fázi o místo mezi elitou na pařížské antuce absolvuje celkem osm českých tenistů.

Češi v 1. kole: Dalibor Svrčina – Jasika (Austr.), Vít Kopřiva – Valkusz (Maď.), Zdeněk Kolář – Faurel (Fr.), Linda Fruhvirtová – Šimanovičová (Rus.), Brenda Fruhvirtová – Hrunčáková (SR), Dominika Šalková – Hartonová (Niz.), Tereza Martincová – P. Udvardyová (Maď.), Gabriela Knutson – Kawaová (Pol.)

| los kvalifikace dvouhry mužů |

| los kvalifikace dvouhry žen |

18:52Alexander Zverev po znovu sedmi letech ovládl antuku v Římě a získal 6. titul z turnajů Masters 1000. Ve finále německý tenista zastavil příliš chybujícího Chilana Nicoláse Jarryho, kterého porazil bez ztráty podání 6:4, 7:5 a ukončil devět měsíců dlouhé čekání na celkově 22. triumf. 

Sestřih zápasu

Alexander Zverev vyhrál bez ztráty servisu
Livesport

18:17 – Ve švýcarské Ženevě odstartoval jeden ze dvou posledních turnajů ATP před French Open. Vítězstvím do soutěže vstoupil Španěl Roberto Carballés, který si poradil 7:6, 6:4 s Němcem Danielem Altmaierem.

Sestřih zápasu

Roberto Carballés si poradil s Danielem Altmaierem
Livesport

16:39Laura Samson vyhrála z pozice nenasazené hráčky antukový turnaj ITF W15 ve slovinské Kranjské Goře a získala druhý titul mezi ženami. V neděli šestnáctiletá Češka zvládla dva zápasy, v semifinále zdolala 6:3, 4:6, 6:3 krajanku Denisu Hindovou a ve finále pak přehrála 6:1, 6:4 čtvrtou nasazenou Rumunku Oanu Gavrilovou.

Další zprávy

19:30Karolína Plíšková se po měsíc dlouhé pauze zaviněné zraněním kotníku vrátila porážkou. Na podniku WTA 500 ve Štrasburku v generálce na Roland Garros podlehla 5:7, 6:0, 1:6 domácí Claře Burelové, počtvrté v kariéře prohrála zápas, v němž soupeřce nadělila kanára, a nedokázala Francouzce oplatit vyřazení z loňského US Open.

16:05 – Čtyřhru na antukovém turnaji WTA 1000 v Římě vyhrál po 12 letech čistě domácí pár. Třetí společný a dosud nejcennější triumf slaví 37letá Sara Erraniová s 28letou Jasmine Paolinovou, které ve finále udolali 6:3, 4:6, 10:8 dvojici Coco Gauffová a Erin Routliffeová.

15:58Marcel Granollers a Horacio Zeballos na první akci v roli světových jedniček slaví zisk 6. společné trofeje z turnajů Masters 1000. 38letý Španěl a 39letý Argentinec znovu po čtyřech letech ovládli antuku v Římě, letos ve finále smetli 6:2, 6:2 pár Marcelo Arevalo a Mate Pavič a soutěží prošli bez ztráty setu.

15:03 – Marie Bouzková se na antuce ve Štrasburku neprodrala z kvalifikace, v jejímž závěrečném kole podlehla 4:6, 6:2, 4:6 Španělce Cristině Bucsaové. Rodačka z Prahy tak nedoplní české kvarteto v hlavní soutěži štrasburské pětistovky.

12:00 – V rámci nedělního programu letošního ročníku Italian Open se rozhodne o vítězi mužské dvouhry. Šampion ročníku 2017 Alexander Zverev může získat svůj první velký titul od Turnaje mistrů 2021. V cestě mu stojí Nicolás Jarry, jenž je prvním Chilanem ve finále podniků Masters po 17 letech a může se stát prvním chilským šampionem prestižních tisícovek od Marcela Ríose v Hamburku 1999. Více informací v článku.