Tennis Tracker: Šafářová v Doksech dohrála v 1. kole, v kvalifikaci Wimbledonu uspěl jen Kopřiva

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Šafářová v Doksech dohrála v 1. kole, v kvalifikaci Wimbledonu uspěl jen Kopřiva

Šafářová odehrála první singlové utkání od loňského října.
Šafářová odehrála první singlové utkání od loňského října.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 26. června?

Hlavní události

14:24Lucie Šafářová žádný plnohodnotný comeback nechystá, ale chce letos odehrát pár turnajů a první singlový zápas v aktuální sezoně absolvovala na domácím podniku W75 ve Starých Splavech. Grandslamová finalistka a bývalá světová pětka, která má v plánu start ve čtyřhře na Livesport Prague Open, prohrála v prvním kole 6:7, 6:3, 3:6 s Katrinou Scottovou figurující na 410. místě žebříčku.

Sestřih utkání Menšík – Fognini

Jakub Menšík si podruhé v sezoně a zároveň v kariéře zahraje čtvrtfinále na turnajích ATP. Talentovaný teenager zdolal ve druhém kole na Mallorce 4:6, 6:3, 7:5 bývalou světovou devítku Fabia Fogniniho a připsal si své druhé vítězství na travnatých dvorcích. O účast v semifinále bude usilovat proti nasazené čtyřce Alejandrovi Tabilovi (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Menšík je prvním českým teenagerem ve čtvrtfinále na trávě.
Livesport

Sestřih utkání Fritz – Seyboth Wild

Taylor Fritz ztroskotal loni v Eastbourne hned na prvním protivníkovi, ale letos stejný scénář nepřipustil. Nejvýše nasazený a šampion ročníků 2019 a 2022 si na úvod poradil 7:6, 6:3 s Thiagem Seybothem Wildem a ve čtvrtfinále vyzve kvalifikanta Juncheng Shanga (H2H 0:0).

Fritz úspěšně vstoupil do turnaje v Eastbourne.
Livesport

13:54Vít Kopřiva na letošním Australian Open poprvé v kariéře prošel kvalifikačním sítem grandslamů a blízko k tomu má také ve Wimbledonu, kde ve středu uspěl jako jediný ze šesti českých nadějí. Sedmadvacetiletý Čech ve druhém kole přehrál 6:4, 3:6, 6:1 antukového specialistu Huga Delliena a o místo v hlavní soutěži se popere s veteránem a dvojnásobným semifinalistou Richardem Gasquetem (H2H 0:0).

Další zprávy

20:47Barbora Krejčíková se definitivně loučí s poslední wimbledonskou generálkou v Eastbourne, po vyřazení v prvním kole dvouhry skončila ve čtvrtfinále deblové soutěže. S Laurou Siegemundovou coby nasazené dvojky podlehly 3:6, 4:6 nebezpečné a sehrané dvojici Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková.

20:23 – Ve druhém kole wimbledonské kvalifikace neuspěla ani jedna ze čtyř českých tenistek. Jako poslední vypadla Tereza Martincová, která prohrála jasně 1:6, 3:6 s Alyciou Parksovou.

19:09Gabriela Knutsonová zakončila svůj debut ve Wimbledonu ve druhém kole kvalifikace. Sedmadvacetiletá Češka neudržela náskok setu a po parádním obratu v rozhodující sadě z 1:5 na 6:5 neproměnila mečbol na returnu. S nasazenou Lulu Sunovou nakonec prohrála 6:4, 4:6, 6:7.

18:55Linda Fruhvirtová zakončila boje o hlavní soutěž Wimbledonu ve druhém kole kvalifikace. Trápící se česká teenagerka nestačila 2:6, 6:0, 4:6 na domácí 15letou juniorku Hannah Klugmanovou.

18:43Emma Raducanuová si v Eastbourne až v osmém souboji s hráčkami TOP 10 připsala jejich první skalp. Bývalá šampionka US Open ve druhém kole odvrátila mečbol Jessicy Pegulaové, která přijela po triumfu v Berlíně, a po bezmála třech hodinách boje urvala vítězství 4:6, 7:6, 7:5. Ve čtvrtfinále se bývalá světová desítka utká s Darjou Kasatkinovou, či Yue Yuan.

18:28Kateřina Siniaková v Bad Homburgu pár hodin po postupu do čtvrtfinále dvouhry skončila v úvodním kole deblové soutěže. S Američankou Taylor Townsendovou podlehly 6:2, 3:6, 8:10 britsko-francouzské dvojici Olivia Nichollsová, Diane Parryová.

18:25Caroline Wozniacká loni v létě nečekaně obnovila kariéru a v Bad Homburgu se dostala do svého teprve druhého čtvrtfinále po dlouhé pauze. Bývalá světová jednička a grandslamová šampionka přehrála 6:2, 6:4 Veroniku Kuděrmetovovou a o první semifinále od ledna 2020 zabojuje proti Emmě Navarrové (H2H 0:0).

17:23Alexanderovi Bublikovi se letos na oblíbených travnatých dvorcích vůbec nedaří a na Wimbledon pojede s negativní bilancí 2:3 na tomto povrchu v aktuální sezoně. Momentálně 23. hráč světa nestačil v Eastbourne v úvodním zápase 4:6, 4:6 na Aleksandara Vukice.

17:07Dominika Šalková ani při svém třetím startu v kvalifikacích grandslamů neuspěla. Debut ve Wimbledonu zakončila 19letá Češka ve druhém kole kvalifikačních bojů, v němž nestačila 4:6, 3:6 na Elenu-Gabrielu Ruseovou.

16:21Tereza Valentová odehrála svůj první zápas po triumfu na juniorském French Open a přerušila sérii českých nezdarů na podniku W75 ve Starých Splavech, kde ve středu vypadly Lucie Šafářová, Barbora Palicová, Laura Samson a Alena Kovačková. Sedmnáctiletá Češka v prvním kole smetla 6:1, 6:0 Valeriji Strachovovou z Ukrajiny.

15:42Jelena Ostapenková hrála v posledních třech letech v Eastbourne minimálně čtvrtfinále a před třemi roky turnaj ovládla. Letos však končí už ve druhém kole po porážce 4:6, 5:7 s domácí Katie Boulterovou, která vyhrála i svůj sedmý letošní dohraný zápas na trávě. Britka, jež před dvěma týdny obhájila titul v Nottinghamu, ve svém prvním čtvrtfinále v tomto dějišti potká Elise Mertensovou, nebo Jasmine Paoliniovou.

15:13Kateřina Siniaková protáhla svou neporazitelnost v Bad Homburgu už na sedm zápasů a stále může na německém pažitu obhájit loňský triumf. Ve středeční dohrávce druhého kola porazila 6:3, 6:7, 6:3 nasazenou dvojku Ljudmilu Samsonovovou a ve svém teprve druhém letošním čtvrtfinále na nejvyšším okruhu změří síly s Donnou Vekičovou (H2H 4:1). Více informací najdete v článku.

14:59Jiří Veselý si hlavní soutěž ve Wimbledonu, kde má své grandslamové maximum nezahraje. Dvojnásobný osmifinalista podlehl ve druhém kole kvalifikačních bojů po nevyužitém setbolu 6:7, 2:6 Lucasovi Pouillemu.

13:53Karolína Muchová hraje na pětistovce v Eastbourne svůj první turnaj po operaci zápěstí a od loňského US Open a hned bude mít šanci vylepšit své maximum na travnatých dvorcích. Grandslamová finalistka a bývalá světová osmička přehrála ve druhém kole 6:4, 6:1 Magdu Linetteovou a o své první semifinále na nejrychlejším povrchu zabojuje proti obhájkyni titulu Madison Keysové. Více informací najdete v článku.

13:39Madison Keysová má za sebou velmi povedené antukové jaro a na poslední generálce v Eastbourne úspěšně vstoupila do travnaté části sezony a také zahájila obhajobu loňského triumfu. Dvojnásobná šampionka si v úvodním zápase poradila 7:6, 6:1 s Anhelinou Kalininovou a ve čtvrtfinále narazí na Karolínu Muchovou, či Magdu Linetteovou.

12:30Michael Vrbenský dorazil na challenger v Miláně ihned po triumfu na podniku ITF v Německu, ale přechod na vyšší úroveň se mu nepodařil a skončil hned v prvním kole. Čtyřiadvacetiletý Čech nestačil 7:6, 4:6, 1:6 na domácího Samuela Vincenta Ruggeriho.

11:12 – Lucie Šafářová odehraje první letošní singlový zápas. Zkušená 37letá tenistka si vyzkouší tuzemský turnaj ve Starých Splavech, soupeřkou jí bude Američanka Katrina Scottová.

10:00 – Ve wimbledonské kvalifikaci se ve středu ukáže hned šest českých zástupců. Mezi muži budou ve 2. kole hrát Vít Kopřiva a Jiří Veselý. Z žen se představí Gabriela Knutson, Dominika Šalková, Linda Fruhvirtová a Tereza Martincová.