Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Sabalenková se v Pekingu vrátila vítězně, Paoliniová i Sinner museli otáčet

Aryna Sabalenková odehrála v Pekingu první zápas od US Open vítězně.
Aryna Sabalenková odehrála v Pekingu první zápas od US Open vítězně.Lintao Zhang/Getty Images
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 28. září?

Hlavní události

08:48 – Aryna Sabalenková svůj první zápasu od triumfu na US Open zvládla. V Pekingu porazila Mananchaju Sawangkaewová z Thajska ve dvou setech 6:4 a 6:1. Soupeřka ze druhé stovky žebříčku WTA jí vzdorovala jen v úvodu zápasu.

07:00 – Jasmine Paoliniová musela v Pekingu otáčet zápas proti 72. hráčce žebříčku Clare Tausonové. Italka zvítězila po více než dvou hodinách 1:6, 7:5, 6:4 a postoupila do třetího kola. 

12:00 – Jannik Sinner i ve druhém zápase na turnaji v Pekingu prohrál úvodní sadu, i tentokrát zápas dokázal otočit. První hráč světa přehrál 3:6, 6:2, 6:3 Romana Safiullina a postoupil do čtvrtfinále. O postup mezi kvarteto nejlepších se utká s Jiřím Lehečkou.

Sestřih zápasu

Sinnner otočil utkání se Safjullinem
Livesport

Další zprávy

17:25 – Mirra Andrejevová otočila zápas proti Irině Beguové a po výhře 6:7, 6:1, 6:1 úspěšně vstoupila do tisícovky v Pekingu. Sedmnáctiletá Ruska po ztracené úvodní sadě dominovala a nerozhodilo ji ani dlouhá pauza způsobená deštěm. 

16:40 – Daniil Medveděv v Pekingu zvládl i druhý zápas ve dvou setech a postoupil do čtvrtfinále. Neoblíbeného Adriana Mannarina porazil po odvrácení setbolu v prvním setu 7:6, 6:2 a vzájemnou bilanci srovnal na 4:4. Loňský finalista v dalším zápase vyzve Itala Flavia Cobolliho.

15:00 – Qinwen Zheng ve svém prvním zápase na domácí tisícovce v Pekingu smetla 6:1, 6:1 Kamillu Rachimovovou a po hodině a čtvrt si připsala premiérovou výhru na tomto turnaji. Pátá nasazená v dalším zápase vyzve vítězku duelu mezi Nadiou Podoroskou a Dajanou Jastremskou.

12:30 – Kei Nišikori se na domácím turnaji v Tokiu probojoval do čtvrtfinále po výhře 6:2, 6:3 nad Jordanem Thompsonem. Japonec zde startuje poprvé od roku 2018, kde prohrál až ve finále. O postup mezi kvarteto nejlepších si zahraje s Holgerem Runem, který přehrál 6:2, 6:4 dalšího domácího hráče Jošihita Nišioku.

11:00 – Na turnaji China Open v Pekingu na souboj Karolíny Muchové a Barbory Krejčíkové nedojde. Suverénní Muchová sice zničila domácí naději Yue Yuan 6:1, 6:3, Krejčíková však duel s Jaqueline Cristianovou z Rumunska ztratila po obrovské spoustě nevynucených chyb i pěti neproměněných mečbolech v poměru 6:1, 4:6, 5:7.

10:50 – Tomáš Macháč zvládl v Tokiu zdárně i čtvrtfinále čtyřhry. Společně s Britem Jackem Draperem porazili třetí nasazenou francouzskou dvojici Fabiena Reboula a Sadia Doumbiu ve třech setech 5:7, 6:2 a 10:8.

08:41 – Jiří Lehečka na turnaji ATP 500 v Pekingu otočil zápas s Robertem Bautistou a po vítězství 3:6, 6:2 a 6:2 postoupil do čtvrtfinále. Svého španělského rivala dokázal porazit vůbec poprvé z dosavadních čtyř vzájemných duelů.

07:00Tomáš Macháč porazil na turnaji v Tokiu Tommyho Paula ve třísetové bitvě 2:6, 6:2 a 7:6 a postoupil do čtvrtfinále.

Sestřih utkání

Sestřih zápasu: Macháč – Paul
Livesport / ATP

Pro Američana to znamená velké komplikace v boji o účast na ATP Finals. Více informací najdete v článku.

06:30 – Španělka Christina Bucsaová  vyřadila na turnaji v Pekingu patnáctou hráču světa a loňskou finalistku Ljudmilu Samsonovovou ve třech setech 6:1, 4:6 a 6:4.