Tennis Tracker: Sabalenková bojuje před Wimbledonem se zraněním. Není jisté, zda nastoupí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Sabalenková bojuje před Wimbledonem se zraněním. Není jisté, zda nastoupí

Aryna Sabalenková řeší před Wimbledonem pro tenisty vzácné zranění.
Aryna Sabalenková řeší před Wimbledonem pro tenisty vzácné zranění.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 30. června?

00:02Linda Klimovičová si dokráčela na podniku W50 ve španělském Palma de Riu pro druhou trofej v sezoně. Druhá nasazená ve finále porazila 291. hráčku světa Leonii Kungovou ze Švýcarska 7:5, 6:4 a slaví svůj pátý a zároveň největší titul. Dvacetiletá Češka se díky triumfu posune na své kariérní maximum.

13:42Tereza Valentová potvrdila roli favoritky v českém finálovém souboji na podniku W75 ve Starých Splavech. Mladší z českých finalistek porazila 6:3, 7:5 Anetu Kučmovou a získala svůj pátý letošní a zároveň kariérní titul na profesionální tour. Šampionku nedávné juniorky na French Open čeká žebříčkový skok o zhruba 60 míst a debut v TOP 300. Více informací najdete v článku.

12:40 Aryna Sabalenková odehrála jedinou wimbledonskou generálku a v Berlíně musela vzdát rozehrané čtvrtfinálové utkání. Na tiskové konferenci před startem nejslavnějšího tenisového turnaje potvrdila, že se jedná o zranění ramene. Loňská semifinalistka si není jistá, zda k pondělnímu zápasu prvního kola v All England Clubu s Eminou Bektasovou nastoupí.

"Jedná se o velký sval oblý. Je to velmi vzácné zranění pro tenisty a dost frustrující. Můžu dělat cokoli, ale cítím bolest při servisu. Nemáte pocit, že jste zranění. Když mi dáte činky, tak je klidně zvednu. Ale když po mně budete chtít servírovat, tak se budu muset vyrovnat s bolestí. Pořád doufám, že ve Wimbledonu nastoupím. V posledních měsících jsem se zdravím bojovala dost často," řekla dvojnásobná šampionka Australian Open.