Tennis Tracker: Sabalenková a Jabeurová vzdaly v Berlíně, Paštiková zakončila jízdu v semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Sabalenková a Jabeurová vzdaly v Berlíně, Paštiková zakončila jízdu v semifinále

Aryna Sabalenková musela vzdát čtvrtfinále v Berlíně.
Aryna Sabalenková musela vzdát čtvrtfinále v Berlíně.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 22. června?

Hlavní události

13:49 – Po Aryně Sabalenkové se musela ke skreči ve čtvrtfinále v Berlíně uchýlit i Ons Jabeurová. Předloňská šampionka prohrála poměrem 9:11 dramatický tie-break úvodní sady a kvůli nemoci vzdala Coco Gauffové. Američanka ještě v rámci sobotního programu sehraje semifinále s krajankou Jessicou Pegulaovou, nebo Kateřinou Siniakovou.

Sestřih utkání Sinner – Zhizhen Zhang

Jannik Sinner absolvuje na pětistovce v Halle svůj první turnaj v roli světové jedničky a dál potvrzuje roli největšího favorita. Úřadující šampion Australian Open si v semifinále poradil 6:4, 7:6 s Zhizhen Zhangem a zajistil si premiérové finále na travnatých dvorcích. V něm vyzve předloňského šampiona Huberta Hurkacze (H2H 2:2). Více informací najdete v článku.

Sinner si zajistil první finále na trávě.
Livesport

Sestřih utkání Hurkacz – Zverev

Alexander Zverev si prodloužil čekání na první kariérní triumf na travnatých dvorcích. Dvojnásobný finalista na domácí pětistovce v Halle skončil v semifinále po porážce 6:7, 4:6 s předloňským šampionem Hubertem Hurkaczem. Polák v nedělním finále potká Jannika Sinnera, nebo Zhizhen Zhanga. Více informací najdete v článku.

Hurkacz si zahraje o druhý triumf v Halle.
Livesport

13:11 Aryna Sabalenková kvůli problémům s ramenem musela za stavu 1:5 vzdát čtvrtfinálové utkání na pětistovce v Berlíně. Anna Kalinská, které o kolo dříve skrečovala Markéta Vondroušová, tak vyhrála i sedmý letošní souboj s hráčkami TOP 10. Ruska ve svém prvním semifinále na trávě ještě v sobotu vyzve Viktorii Azarenkovou (H2H 1:1).

12:44Julie Paštiková odehrála na domácím antukovém podniku W75 v Olomouci svůj zatím nejlepší profesionální turnaj. Šestnáctiletá Češka, která figuruje na 33. místě juniorského pořadí, podlehla v semifinále 6:4, 2:6, 0:6 Su-Jeong Jang. V pondělí se poprvé objeví v žebříčku WTA, a to někde na začátku deváté stovky.

Další zprávy

20:24 – Kvůli krátké dešťové přeháňce se nedohrálo druhé semifinále na pětistovce v Berlíně. Jessica Pegulaová, která o pár hodin dříve vyřadila ve čtvrtfinále Kateřinu Siniakovou, vede nad krajankou a deblovou parťačkou Coco Gauffovou 7:5, 6:6 (3:1 v tie-breaku). V neděli tak proběhne dohrávka tohoto semifinálového duelu a také finále, v němž čeká Anna Kalinská.

18:30 Tommy Paul před týdnem v Hertogenboschi jasně prohrál se Sebastianem Kordou, ale v semifinále v londýnském Queen's Clubu krajana přehrál 6:4, 7:6. Američan si zahraje už své třetí letošní finále a má možnost v něm vylepšit svou bilanci 2:3 v soubojích o titul. Jeho soupeřem bude Lorenzo Musetti (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

17:37Anna Kalinská postoupila po skrečích Markéty Vondroušové a Aryny Sabalenkové do semifinále na travnaté pětistovce v Berlíně, v němž porazila 6:1, 6:7, 6:1 bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou. Ruska prošla do finále na nejvyšším okruhu teprve podruhé v kariéře, letos v únoru na tisícovce v Dubaji prohrála s Jasmine Paoliniovou. V neděli se utká s Coco Gauffovou, nebo Jessicou Pegulaovou.

17:30 Novak Djokovič dle informací BBC vyrazí v pondělí do dějiště Wimbledonu. Sedminásobný šampion, který nenastoupil ke čtvrtfinále nedávného French Open a podstoupil operaci menisku, bude v All England Clubu trénovat a poté se rozhodne, zda se nejslavnějšího turnaje zúčastní.

16:54Kateřina Siniaková s Lindou Noskovou dohrály v deblové soutěži na pětistovce v Berlíně před branami finále. České duo v semifinále podlehlo 4:6, 3:6 Hao-Ching Chan a Veronice Kuděrmetovové.

16:52Marie Bouzková si finále čtyřhry na podniku WTA 250 v Birminghamu nezahraje. Po boku španělské kamarádky Sary Sorribesové nestačila 3:6, 2:6 na asijskou dvojici Miju Katóová, Shuai Zhang.

16:30Lorenzo Musetti dosáhl před týdnem ve Stuttgartu na své premiérové semifinále na travnatých kurtech a v londýnském Queen's Clubu své maximum na nejrychlejším povrchu znovu vylepšil. Ital v semifinálovém duelu přetlačil 6:3, 3:6, 6:3 Jordana Thompsona a o svůj třetí titul a udržení neporazitelnosti ve finálových zápasech bude usilovat proti Tommymu Paulovi, nebo Sebastianovi Kordovi. Více informací najdete v článku.

15:34 – Na pětistovce v Eastbourne, která je jednou z posledních wimbledonských generálek, se na kurty vrací po operaci zápěstí Karolína Muchová. Svůj první soutěžní zápas od loňského US Open odehraje proti soupeřce z kvalifikace. Marie Bouzková se utká s domácí divokou kartou Harriet Dartovou a Barbora Krejčíková změří síly s Leylah Fernandezovou.

15:27Ajla Tomljanovicová se v Birminghamu dostala do svého prvního finále na turnajích WTA od února 2019 a poprvé si na této úrovni zahraje o titul na travnatých kurtech. Australanka, která se vrací po další zdravotní pauze, přehrála 7:6, 6:4 Anastasii Potapovovou a o svou premiérovou trofej se popere s Julií Putincevovou (H2H 1:4).

15:17Michael Vrbenský se probil do finále podniku M15 v Německu. Nejvýše nasazený zdolal v semifinále po dvou hodinách boje 1:6, 6:1, 6:4 Nizozemce Nielse Viskera. Na svůj 11. kariérní titul a druhý v letošní sezoně zaútočí proti vítězi domácího derby mezi Mikou Lippem a Lucasem Gerchem.

14:59Kateřina Siniaková své první letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu prohrála. Poslední česká naděje na pětistovce v Berlíně nastupovala k sobotní dohrávce za stavu 2:4 v rozhodujícím setu a nakonec Jessice Pegulaové podlehla 6:7, 6:3, 3:6. Američanka odehraje své premiérové semifinále na trávě ještě v rámci sobotního programu a vyzve v něm krajanku a deblovou parťačku Coco Gauffovou (H2H 3:1). Více informací najdete v článku.

13:35Julia Putincevová si v Birminghamu zahraje své první finále na nejvyšším okruhu od října 2021 a také premiérové kariérní na travnatých dvorcích. Ruská rodačka reprezentující Kazachstán, která prožívá velmi povedené poslední měsíce, smetla 6:2, 6:2 Elisabettu Cocciarettovou a o třetí titul zabojuje proti Ajle Tomljanovicové, či Anastasii Potapovové.

13:18 Jakub Menšík bude hrát na Mallorce svůj třetí letošní a zároveň kariérní turnaj na trávě a na největším z Baleárských ostrovů zaútočí na své první vítězství na tomto povrchu. Talentovaný český teenager se v úvodním kole střetne s loňským šampionem Christopherem Eubanksem.

11:50 – Dvě české tenistky budou startovat na jedné z posledních wimbledonských generálek v Bad Homburgu. Linda Nosková vyzve v prvním kole na další německé pětistovce Viktorii Azarenkovou, Kateřina Siniaková bude čelit Claře Burelové. Z TOP 10 žebříčku přijela jen Maria Sakkariová.

09:00 – Tenisový fanoušek se během soboty dočká hned několika zajímavých duelů. Na turnaji v Halle proběhne velice atraktivní souboj o finále mezi domácím Alexanderem Zverevem a Hubertem Hurkaczem. V Queen's Clubu bude k vidění zase americký souboj mezi Sebastianem Kordou a Tommy Paulem. Na ženském turnaji v Berlíně si to pak o postup do semifinále rozdají Coco Gauffová s Ons Jabeurovou.