Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Rubljov znovu končí na French Open ve třetím kole, Gauffová je opět v osmifinále

Rubljov opět ztroskotal ve třetím kole French Open, znovu na soupeři z Itálie.
Rubljov opět ztroskotal ve třetím kole French Open, znovu na soupeři z Itálie.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 31. května?

Hlavní události

15:50Andrej Rubljov znovu po roce dohrál na French Open už ve třetím kole a opět prohrál s italským protivníkem. Zatímco loni nedotáhl náskok dvou setů proti Lorenzovi Sonegovi, letos nestačil jasně 6:7, 2:6, 4:6 na Mattea Arnaldiho. Talentovaný Ital si zahraje o své první grandslamové čtvrtfinále se Stefanosem Tsitsipasem, nebo Zhizhen Zhangem.

13:43Coco Gauffová stále může už čtvrtým rokem po sobě postoupit na French Open minimálně do čtvrtfinálové fáze. Předloňská finalistka si ve třetím kole poradila 6:2, 6:4 se semifinalistkou letošního Australian Open Dajanou Jastremskou a opět v Paříži postoupila do druhého týdne. V osmifinále se světová trojka střetne s Elisabettou Cocciarettovou (H2H 2:0).

Další zprávy

23:13Corentin Moutet na domácím French Open vyrovnal své grandslamové maximum (US Open 2022). Francouzský tenista přehrál ve třetím kole 3:6, 6:4, 6:4, 6:1 loňského osmifinalistu Sebastiana Ofnera a o své největší čtvrtfinále v kariéře si zahraje se světovou dvojkou Jannikem Sinnerem (H2H 0:0).

23:10Carlos Alcaraz absolvoval ve třetím kole French Open šlágr se Sebastianem Kordou, ale žádné výraznější drama nedovolil. Loňský semifinalista a dvojnásobný grandslamový šampion porazil Američana s českými kořeny 6:4, 7:6, 6:3 a v osmifinále bude čelit Benovi Sheltonovi, nebo Félixovi Augerovi-Aliassimemu. Více informací najdete v článku.

21:28 – Tři zápasy třetího kola mužské dvouhry se budou muset dohrát až v sobotu. Hubert Hurkacz s Denisem Shapovalovem, Zizou Bergs s Grigorem Dimitrovem a Ben Shelton s Félixem Augerem-Aliassimem nezkompletují souboje kvůli dešti, který páteční program narušil několikrát.

20:27Linda Nosková už své singlové působení na French Open ukončila, nicméně v deblové soutěži po boku Terezy Mihalíkové zatím pokračuje. Česko-slovenská dvojice v dohrávce úvodního kola přehrála 7:6, 6:2 domácí duo Elsa Jacquemotová, Harmony Tanová a vyzve Barboru Krejčíkovou a Lauru Siegemundovou.

20:17Stefanos Tsitsipas suverénně zvládl třetí kolo na French Open. Finalista ročníku 2021 smetl 6:3, 6:3, 6:1 Zhizhen Zhanga a šestým rokem po sobě prošel v areálu Rolanda Garrose do osmifinále. V něm se člen TOP 10 žebříčku pokusí zastavit jízdu nenasazeného Mattea Arnaldiho (H2H 0:0).

18:35Anastasia Potapovová vydřela na French Open po téměř třech hodinách boje vítězství 7:5, 6:7, 6:4 nad Xinyu Wang a poprvé v kariéře postoupila do osmifinále grandslamových podniků. Mladá Ruska si o znovu vylepšení svého maxima na majorech zahraje se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (H2H 0:0).

18:33Marie Bouzková poprvé v kariéře postoupila do třetího kola French Open a do druhého týdne se dle očekávání nedostala. Pražská rodačka podlehla 4:6, 2:6 světové jedničce a největší favoritce Ize Šwiatekové. Polka i při svém šestém startu v tomto dějišti prošla do osmifinále a narazí v něm na Anastasii Potapovovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

18:04Ons Jabeurová zvládla i čtvrtý vzájemný souboj s Leylah Fernandezovou, poprvé vyhrála souboj grandslamových finalistek ve dvou setech a po vítězství 6:4, 7:6 postoupila do osmifinále French Open. O úspěšnou obhajobu loňského čtvrtfinále bude světová devítka usilovat proti Claře Tausonové (H2H 1:0).

17:47 Miriam Kolodziejová s Annou Siskovou vyhrály první kolo čtyřhry na grandslamovém French Open. České duo přetlačilo 6:4, 7:6 ruskou dvojici Jekatěrina Alexandrovová, Anastasia Pavljučenkovová a může ve druhém kole vyzvat Kateřinu Siniakovou a Coco Gauffovou.

17:42Clara Tausonová na třetí pokus uspěla ve třetím kole na grandslamových akcích. Jednadvacetiletá Dánka přehrála na French Open 6:2, 7:5 bývalou finalistku Sofii Keninovou a o své největší čtvrtfinále v kariéře se popere s Leylah Fernandezovou, nebo Ons Jabeurovou.

17:37Markéta Vondroušová potvrdila roli favoritky ve třetím kole na letošním French Open. Finalistka ročníku 2019 porazila 6:1, 6:3 Chloé Paquetovou, přemožitelku Kateřiny Siniakové, a potřetí v kariéře prošla do druhého týdne antukového grandslamu. V osmifinále změří síly s rozjetou kvalifikantkou Olgou Danilovičovou (H2H 1:0). Více informací najdete v článku.

16:40Jannik Sinner nepřipustil ztrátu setu ani ve třetím zápase na letošním French Open, kde útočí na post světové jedničky a také druhý grandslamový titul. Nejlepší hráč dosavadního průběhu sezony si ve třetím kole poradil třikrát 6:4 s Pavlem Kotovem a jeho dalším protivníkem bude Corentin Moutet, či Sebastian Ofner. Více informací najdete v článku.

14:41 – Ani páteční program letošního French Open se neobejde bez přestávky kvůli dešti. Na třetí největší dvorec zrovna měla nastoupit Markéta Vondroušová k zápasu třetího kola s domácí divokou kartou Chloé Paquetovou.

14:17Olga Danilovičová ve druhém kole French Open s Danielle Collinsovou returnovala na setrvání v zápase, a v tom následujícím s Donnou Vekičovou to musela zvládnout dokonce dvakrát. Srbská kvalifikantka zvítězila po více než třech hodinách boje 0:6, 7:5, 7:6 a poprvé prošla do osmifinále grandslamových podniků. O své největší čtvrtfinále a zároveň návrat do TOP 100 pořadí se utká s Markétou Vondroušovou, nebo Chloé Paquetovou.

12:51Elisabetta Cocciarettová se do třetího kola French Open dostala i loni, ale uspěla v něm až letos a poprvé v kariéře postoupila do osmifinále grandslamových podniků. Italka přehrála 7:6, 6:2 Ljudmilu Samsonovovou a dále vyzve Coco Gauffovou, nebo Dajanu Jastremskou.

11:49Barbora Krejčíková, bývalá šampionka dvouhry i čtyřhry, sice skončila na letošním French Open hned v prvním kole singlové soutěže, nicméně do té deblové vstoupila suverénně. Po boku Laury Siegemundové v prvním kole smetla 6:4, 6:0 Katarzynu Piterovou a Annu Karolínu Schmiedlovou. Nasazené čtyřky mohou v dalším kole potkat Lindu Noskovou a Terezu Mihalíkovou.

11:46Adam Pavlásek s Arielem Beharem skončili na letošním French Open hned v prvním kole. Česko-uruguayský tandem měl smůlu na los a podlehl 3:6, 4:6 nasazeným trojkám Rajeevovi Ramovi a Joeovi Salisburymu.

10:15 – Nejníže postaveným hráčem 3. kola letošního French Open je už 31letý Slovák Josef Kovalík (145. místo žebříčku ATP), který se do hlavní soutěže dostal jako lucky-loser, ale po vítězstvích nad Marcosem Gironem a Karenem Chačanovem bude mít příležitost vyzvat 13. nasazeného Holgera Runeho z Norska. Kovalík letos vůbec poprvé - a na desátý pokus - vyhrál aspoň jeden zápas.

V mužské části turnaje skončila ve druhém kole pětice nasazených hráčů: Karen Chačanov (18), Alexander Bublik (19), Sebastián Báez (20) Frances Tiafoe (25) a Mariano Navone (31). Zařadili se po bok šesti tenistů, kteří se statusem nasazeného nepřešli první kolo, mimo hru už jsou také Nicolás Jarry (16), Ugo Humbert (17), Adrian Mannarino (22), Alejandro Tabilo (24), Arthur Fils (29), Cameron Norrie (32).

09:30 – Druhé kolo ženské části Roland Garros bylo doslova pohřebištěm nasazených hráček. Cesta turnajem skončila hned pro desítku tenistek. Mimo hru jsou již Jelena Ostapenková (9), Darja Kasatkinová (10), Danielle Collinsová (11), Marta Kosťjuková (18), Victoria Azarenková (19), Anastasia Pavljučenkovová (20), Caroline Garciaová (21), Anna Kalinská (23) a také dvě Češky Linda Nosková (27) a Kateřina Siniaková (32).

Poté, co byly vyřazeny už v prvním kole Maria Sakkariová (6), Beatriz Haddadová Maiová (13), Jekatěrina Alexandrovová (16), Barbora Krejčíková (24), Katie Boulterová (26),  Sorana Cirsteaová (28) a Veronica Kuděrmetovová (29), pokračuje turnajem už jen 15 nasazených.