Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Rubljov na triumf z Madridu nenaváže, Siniaková je v Římě ve čtvrtfinále čtyřhry

Rubljov překvapivě končí na Masters v Římě už ve třetím kole.
Rubljov překvapivě končí na Masters v Římě už ve třetím kole.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje v pondělí 13. května?

Hlavní události

20:37Hubert Hurkacz na antukovém Masters 1000 v Římě navázal na skalp Rafaela Nadala. Také s Tomásem Martínem Etcheverrym z Argentiny si polský tenista poradil ve dvou setech a bez ztráty podání, v úvodní sadě ale musel odvrátit setbol, než zvítězil 7:6, 6:2 a postupem do osmifinále vyrovnal své maximum z debutu v roce 2020.

Sestřih zápasu

Hubert Hurkacz znovu odvrátil všechny brejkboly
Livesport

15:06Andrej Rubljov překvapivě končí na Masters v Římě už ve třetím kole a na triumf z tisícovky v Madridu nenaváže. Ruský tenista překvapivě nestačil 6:3, 3:6, 2:6 na kvalifikanta Alexandreho Müllera, který si připsal svůj premiérový skalp TOP 10 a už podruhé vylepšil své maximum na podnicích Masters. V osmifinále vyzve Stefana Napolitana, nebo Nicoláse Jarryho.

Sestřih utkání Tsitsipas – Norrie

Stefanos Tsitsipas může už čtvrtým rokem po sobě a celkově popáté postoupit do čtvrtfinále na Masters v Římě. Finalista předloňského ročníku si ve třetím kole poradil 6:2, 7:6 s Cameronem Norriem a o uhájení osmifinálové neporazitelnosti v tomto dějišti se utká s Alexem de Minaurem (H2H 11:2). Více informací najdete v článku.

Tsitsipas postoupil do osmifinále v Římě.
Livesport

14:56Kateřina Siniaková s Taylor Townsendovou suverénně zvládly i druhý zápas v deblové soutěži na tisícovce v Římě. Česko-americký tandem přehrál 6:2, 6:3 japonské duo Eri Hozumiová, Makoto Ninomijaová a ve čtvrtfinále vyzve nasazené trojky Coco Gauffovou a Erin Routliffeovou.

Další zprávy

23:27Viktoria Azarenková na antuce v Římě přehrála snadno 6:4, 6:1 světovou osmičku Mariu Sakkariovou z Řecka a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3:0. Ve čtvrtfinále běloruská finalistka z roku 2013 vyzve rozjetou Američanku Danielle Collinsovou (H2H 1:1).

22:04Danielle Collinsová na antuce v Římě smetla 6:0, 6:3 Rumunku Irinu Beguovou, s níž si poradila snadno ve dvou setech i ve druhém střetnutí, a vyhrála 18. z 19 posledních zápasů. Ve čtvrtfinále si třicetiletá Američanka, která po sezoně ukončí kariéru, zahraje s Viktorií Azarenkovou, nebo Mariou Sakkariovou.

22:00Daniil Medveděv na tisícovce v Římě udolal až po téměř tříhodinové bitvě 7:6, 2:6, 7:5 Srba Hamada Medjedoviče a udržel šanci na premiérové obhájení titulu. V osmifinále se ruský tenista, který před rokem v italské metropoli získal svou jedinou trofej na antuce, utká s Američanem Tommym Paulem (H2H 3:0).

21:51 – Světová dvanáctka Holger Rune končí na Masters 1000 v Římě už ve třetím kole. Jednadvacetiletý Dán v něm podlehl 6:2, 2:6, 3:6 Argentinci Sebastiánu Báezovi, s nímž na antuce prohrál třetí ze čtyř duelů, a neobhájí loňské finále.

20:16Dalibor Svrčina v prvním kole antukového challengeru v portugalském Oeiras prohrával s Juanem Manuelem Cerúndolem 4:6, 2:5 a 30:40, mečbol ale odvrátil, v tie-breaku si vynutil třetí set a v něm mu argentinský sok po dvou gamech vzdal.

18:11Rebecca Šramková se na antukové tisícovce v Římě o další překvapení nepostarala, byť od prvního skalpu hráčky TOP 10 nebyla daleko. Se světovou desítkou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska v boji o čtvrtfinále prohrála 6:4, 4:6, 6:7, když ve třetím setu nedokázala zápas za stavu 5:4 ukončit při svém podání. I přesto se sedmadvacetiletá Slovenka posune poprvé do TOP 100.

16:59 Coco Gauffová potřebovala na tisícovce v Římě ve druhém zápase po sobě všechny tři sety a tentokrát musela utkání otáčet. Světová trojka v osmifinále udolala po dvou a půl hodinách boje 5:7, 6:4, 6:1 bývalou druhou hráčku pořadí Paulu Badosaovou a o své druhé semifinále ve Foro Italico se popere s Qinwen Zheng (H2H 0:0).

16:47 – Světová jednička Iga Šwiateková zdolala v osmifinále v Římě po více než hodině a půl 7:5, 6:3 bývalou lídryni žebříčku Angelique Kerberovou a čtvrtým rokem po sobě prošla ve Foro Italico do čtvrtfinále. Šampionka ročníků 2021-22 se v něm střetne s Madison Keysovou (H2H 3:1), kterou vyřadila před dvěma týdny v Madridu.

14:22Alex de Minaur po třech hodinách boje zdolal 6:7, 6:4, 6:4 finalistu předchozího Masters v Madridu Félixe Augera-Aliassimeho a vyrovnal své maximum na tisícovce v Římě. Dalším protivníkem světové jedenáctky bude Stefanos Tsitsipas, nebo Cameron Norrie.

13:00Madison Keysová se i na druhé letošní antukové tisícovce dostala do čtvrtfinále. Finalistka ročníku 2016 v osmifinále v Římě, které zhruba na hodinu přerušily protesty, deklasovala 6:2, 6:1 Soranu Cirsteaovou. O semifinále na druhém podniku v řadě bude usilovat proti Ize Šwiatekové, nebo Angelique Kerberové.

12:33Naomi Ósakaová mohla poprvé v kariéře vyhrát čtyři zápasy po sobě na antuce a také vyrovnat své maximum na římské tisícovce. Bývalá světová jednička ale dohrála v osmifinále po porážce 2:6, 4:6 s nasazenou sedmičkou Qinwen Zheng, která obhájila loňské čtvrtfinále. Číňanka si o své první semifinále od senzačního lednového finále na Australian Open a premiérové na akcích WTA 1000 zahraje s Coco Gauffovou, nebo Paulou Badosaovou.

10:10 – Na římském Masters je v pondělí na programu osmifinálový den. V plánu je osm mužských a osm ženských zápasů, domácí publikum už má však ve hře jen jediného hrdinu. Stefano Napolitano, 125. hráč žebříčku ATP, změří síly s Chilanem Nicolásem Jarrym.

Ženské menu nabízí souboj současné a bývalé světové jedničky. Polka Iga Šwiateková se střetne s Angelique Kerberovou z Německa. Ve večerním klání se pak představí Aryna Sabalenková s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.